نمایندگان حدود ۲۰۰ کشور جهان در نشست بررسی تغییرات اقلیمی در مراکش توافق کردند تا توافق قبلی خود موسوم به «توافق پاریس» را عملی کنند، توافقی که دونالد ترامپ، پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفته اس
نمایندگان حدود ۲۰۰ کشور جهان در نشست بررسی تغییرات اقلیمی در مراکش توافق کردند تا توافق قبلی خود موسوم به «توافق پاریس» را عملی کنند، توافقی که دونالد ترامپ، پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفته است پاره اش می کند.
تبیین جزییات و وضع مقررات و قوانین برای به سرانجام رساندن «توافق پاریس» در دو سال آتی را می توان دستاورد عمدۀ نشست مراکش، موسوم به «کوپ ۲۲» دانست.
در توافقی که در سال ۲۰۱۵ میلادی در پاریس حاصل شد کشورهای جهان تصمیم گرفتند تا از گرمایش ۲ درجه سانتیگرادی دمای زمین جلوگیری کنند.
در متن تهیه شده در پایان نشست مراکش همچنین از کشورهای ثروتمند خواسته می شود تا سال ۲۰۲۰ میلادی سالیانه ۱۰۰ میلیارد دلار برای مقابله با گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی در اختیار کشورهای در حال توسعه قرار دهند.
لوتس وایشر از آلمان و از حاضران در نشست با ابراز تردید و نگرانی نسبت به ارادۀ کشورهای ثروتمند در کمک به کشورهای فقیر گفت که نشست بررسی تغییرات اقلیمی در آفریقا برگزار می شود و اکثر حاضران موافق بودند که باید بودجه و سرمایه بیشتری اختصاص یابد، اما وقتی که پای عمل و پرداخت می رسد، دولت ها می لنگند و طفره می روند.
دونالد ترامپ توافقنامه های جهانی تغییرات اقلیمی را باعث کاهش رقابت در بازارهای جهانی و یک «مالیات بسیار بسیار سنگین» برای آمریکا می خواند و می گوید اجازه نخواهد داد تا مالیات دهندگان آمریکایی هزینه پروژه های اقلیمی سازمان ملل متحد را به دوش بکشند.
گریگوری لوری، خبرنگار یورونیوز از مراکش می گوید:«تمامی حاضران کوپ ۲۲ را نشستی بسیار مثبت ارزیابی می کنند، نشستی که همچنین نشان از این دارد که دونالد ترامپ نتوانسته اراده و آمال جامعه بین الملل را تضعیف کند، هرچند و اگرچه متن تهیه شده در نشست مراکش هم دعوتی تکراری است در مبارزه و مقابله با تغییرات آب و هوایی.»