بکارگیری شيوه های سازگار با تغييرات آب و هوايی در بخش زراعت در آفریقا یکی از اقداماتی است که در مراکش انجام می شود.
بکارگیری شيوه های سازگار با تغييرات آب و هوايی در بخش زراعت در آفریقا یکی از اقداماتی است که در مراکش انجام می شود. این کشور با همان مشکلاتی دست و پنجه نرم می کند که دیگر کشورهای آفریقایی در بخش کشاورزی با آن روبرو هستند.
دولت مراکش به این منظور برنامه ابتکاری «بکارگیری شيوه های سازگار با تغييرات آب و هوايي در بخش زراعت در آفریقا» را آغاز کرده است. این برنامه در استان سوس ماسه درعه، در جنوب مراکش اجرا می شود و هدفش این است که زراعت و کشاورزی را در کشور با تغییرات اقلیمی سازگار کند.
بکارگیری راههای سازگار با تغییرات آب و هوایی در حوزه کشاورزی و زراعت، بخشی از استراتژی موسوم به «مراکش سازگار با محیط زیست» یا «مراکش سبز» است. این برنامه ابتکاری در بخش زراعت و کشاورزیِ تجاری در مراکش اجرا می شود و هدفش افزایش بهره وری در حوزه کشاورزی، و استفاده کمتر از سوخت کربن در این صنعت است.
مدیر بخش کشاورزی منطقه سوس ماسه درعه می گوید: «در مراکش دستاوردهای زیادی داشتیم که برای صنعت کشاورزی نتایج خوبی در برداشته است. به نظرم، سایر کشورهای آفریقایی هم می توانند این نتایج و این تجربه ها را بکار ببرند. نمی توانیم بدون صرفه جویی در مصرف آب، طبقه بندی محیط زیست و آموزش پیش برویم. به نظرم برنامه تطبیق شیوه های زراعت با تغییرات آب و هوایی می تواند این خلاء ها را پر کند.»
کاشت گوجه فرنگی در گلخانه در مراکش یک نمونه از اقدماتی است که در راستای این برنامه انجام می شود. سودآوری مطمئن نیاز به عوامل متعددی دارد. برای گرم نگه داشتن این گلخانه ها در فصل سرما از پشم شیشه استفاده می شود.
شرکت موسوم به «دورُک»، شرکت کشاورزی است که استراتژی زراعت سازگار با تغییرات اقلیمی را بکار می گیرد. یکی از مدیران این شرکت می گوید: « شرکت ما ۳۰ هزار تن گوجه فرنگی گیلاسی صادر می کند. از تکنیک کشاورزی خارج از زمین کشاورزی استفاده می کنیم. شرکت «دورُک» به خاطر شیوه های آبیاری، هم در منطقه و هم در کل مراکش الگو است.»
به بارآوردن و کشت وپرورش مرکبات در مراکش نیاز به مهارتهای زیادی دارد. عوامل زیادی بر طعم و کیفیت میوه تاثیر دارد. در تمام مراحل کشت و داشت و برداشت مرکبات باید به عواملی مانند آب و هوای مناسب، خاک غنی وجزییات دیگر توجه کرد.
مدیر شرکت کشاورزی موسوم به «پاک سوس» که در مراکش، مرکبات تولید می کند، می گوید: «درمراکش از سال ۱۹۲۰ میلادی پرتقال تولید می شود. برای تولید آن باید مراحل متعددی سپری شود. برنامه «مراکش سبز» مرحله سرعت بخشیدن به تولید است. هدف آن هم ایجاد ثبات در جامعه از طریق اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم است تا در باغهای میوه از زراعت سازگار با تغییرات آب و هوایی استفاده شود
شهر مراکش بزودی میزبان بیش از ۲۰ هزار نفر از سراسر جهان است، نمایندگانی از ۱۹۶ کشور جهان، به همراه کارشناسان و سازمانهای غیر دولتی برای شرکت در بیست و دومین نشست جهانی تغییرات آب وهوایی به این شهر می آیند. هدف بیست و دومین نشست جهانی تغییرات آب وهوایی موسوم به “کوپ ۲۲” اجرای توافقنامه تغییرات آب و هوایی پاریس است. کنفرانس امسال باید فاصله میان تصمیماتی که در توافق سال گذشته برای مقابله با تغییرات اقلیمی گرفته شد، و عملی کردن این تصمیمات را پر کند.