کشورهای مدافع شکار نهنگ روز سه شنبه موفق به جلوگیری از تصویب طرح پیشنهادی برخی از کشورهای نیمکره جنوبی برای محدود کردن شکار این پستاندار دریایی در بخشی از اقیانوس اطلس…
کشورهای مدافع شکار نهنگ روز سه شنبه موفق به جلوگیری از تصویب طرح پیشنهادی برخی از کشورهای نیمکره جنوبی برای محدود کردن شکار این پستاندار دریایی در بخشی از اقیانوس اطلس شدند.
در جریان شصت و پنجمین جلسه کمیسیون بین المللی صید نهنگ در اسلوونی طرح پیشنهادی آرژانتین، برزیل، گابن، آفریقای جنوبی و اروگوئه که برای تصویب به اکثریت ۷۵ درصدی نیاز داشت تنها موفق به کسب ۳۸ رای موافق در برابر ۶۴ رای مخالف شد.
ژاپن، نروژ و ایسلند که کشورهای اصلی شکارکننده نهنگ محسوب می شوند مخالفان اصلی این طرح بودند. این در حالی است که شماری از کشورهای آفریقایی و آسیایی و کشورهای جزیره ای کوچک نیز از این کشورها حمایت کردند و به طرح پیشنهادی رای منفی دادند.
از عدم تصویب این طرح به عنوان نشانه ای از نفوذ دامنه دار ژاپن در عرصه تصمیم گیری در مورد صید نهنگ یاد شده است. در صورت تصویب طرح پیشنهاد شده صید پستانداران دریایی در محدوده ای ۲۰ میلیون کیلومتر مربعی در جنوب اقیانوس اطلس محدود می شد و تنها برای امرار معاش بومیان و پژوهش های علمی امکانپذیر می بود. از تصویب این طرح در تمامی جلسات کمیسیون بین المللی صید نهنگ از سال ۲۰۰۱ تاکنون ممانعت به عمل آمده است.
به گفته موافقان این طرح سه میلیون نهنگ در سراسر جهان بین سالهای ۱۹۰۰ تا ۱۹۹۹ شکار شده اند که حدود ۷۱ درصد این شکارها در آبهای نیمکره جنوبی رخ داده است. شکار گسترده نهنگ در قرن بیستم منجر شد نسل این پستاندار دریایی در آستانه انقراض قرار گیرد.
موافقان ایجاد محدودیت در شکار نهنگ ارزش اقتصادی یک نهنگ زنده را بیشتر از نهنگ شکار شده می دانند. به گفته این گروه از موافقان، با جلب گردشگران و برگزاری تورهای گردشگری برای تماشای نهنگ ها می توان توجیهی اقتصادی برای عدم شکار این پستانداران دریایی یافت.
طرفداران محیط زیست از هم اکنون تلاش برای تصویب طرح پیشنهادی خود را در جلسه دوره آینده کمیسیون بین المللی صید نهنگ در سال ۲۰۱۸ آغاز کرده اند. برزیل از سال ۱۹۹۸ میلادی برای ایجاد محدودیت در شکار نهنگ در جنوب اقیانوس اطلس تلاش می کند.
هم اکنون شکار نهنگ در دو منطقه در اقیانوس هند و اقیانوس منجمد جنوبی محدود شده است و این دو منطقه ایمنگاه اعلام شده اند. با این حال کشورهای ژاپن، نروژ و ایسلند به صید نهنگ حتی در این مناطق نیز ادامه می دهند. ژاپن از دلایل علمی به عنوان انگیزه خود از برای شکار نهنگ نام می برد. این در حالی است که مخالفان صید نهنگ معتقدند که این تنها بهانه ای برای شکار تجاری نهنگ از طرف این کشور است.
Today is a sad day for whales, as countries who support commercial whaling voted against the South Atlantic Whale Sanctuary pic.twitter.com/FagdhfnmGP
— Animal Protection UK (@MoveTheWorldUK) October 25, 2016