مراکش گامهای بلندی را در زمینه توسعه پایدار آغاز برداشته است و یکی از پیشگامان «صنعت سبز» در قاره آفریقا به شمار می رود.
مراکش گامهای بلندی را در زمینه توسعه پایدار آغاز برداشته است و یکی از پیشگامان «صنعت سبز» در قاره آفریقا به شمار می رود.
فرهنگ و تاریخ این شهر با دیدگاهی بلندپروازانه برای آینده درآمیخته است. مراکش که به شهرِ اُخرایی رنگ معروف است، امروز به رنگ سبز درآمده؛ رنگی که مشوّق گردشگریِ زیست محیطی است. بیش از ۳۰ هتلِ شهر به پاس پذیرشِ مسئولیتهای زیست محیطی، نشان کلیدِ سبز را دریافت کرده اند.
«رویال منصور» یکی از این هتل هاست که پذیرش مسئولیتهای زیست محیطی در آن، شاملِ خدمه و میهمانان می شود. ژان کلود مِسان، مدیر این هتل می گوید: «ما به (محیط زیستِ) کُره زمین و نیز به نحوه ارائه خدمات به مهمانانمان توجه داریم. کارکنانمان را در زمینه چگونگی استفاده درست از آب، برق و دور ریز زباله ها آموزش می دهیم. این امر بسیار مهم است.»
گردشگری دومین منبع درآمد مراکش است و ۱۲ درصد از درآمد ناخالص ملی این کشور حاصلِ آن است. سال گذشته بیش از ۱۰ میلیون گردشگر از مراکش بازدید کرده اند. سازمان گردشگری ملی این کشور، برنامه ای را برای حفاظت محیط زیست در بخش گردشگری به اجرا درآورده است.
عبدالرفیع زویتن، مدیر سازمان ملی گردشگری مراکش می گوید: «ما هرگز نخواستیم صرفا صنعت گردشگری عظیمی داشته باشیم. مراکش می خواهد بر گردشگری زیست محیطی، یعنی بر میراث مادی و معنوی خود تأکید کند. ما با متخصصان گردشگری و به همراه مدیران نواحی مختلف کشور، منشور و برنامه ای برای تأکید بر گردشگری پایدار داریم. گردشگریِ سبز، مسیرِ آینده است. مراکش، در این زمینه نقش مهمی در سطح بین المللی دارد و برگزاری کنفرانس کُپ۲۲ نمود این امر است.»
سرمایه گزاری در این زمینه شامل پروژه های ریز و درشت بسیاری می شود. «باغِ رایحه های طبیعی اوریکا» نام یکی از این پروژه هاست که بناست ۵۰ اصله گل و گیاه بومی را در خود جا بدهد. هدف مجریان این پروژه، جذب گردشگران و ایجاد فعالیتهای جانبی مفرح برای آنان است.
کمیلا بِالکَمَل، مدیر روابط عمومی این پروژه می گوید: «این باغ بناست پیام آورِ یک گردشگریِ زیست محیطی و پایدار برای مراکش باشد. هدف این کار آموزش افراد است تا همه بتوانند در فرآیندِ توسعه پایدار شرکت کنند، خواه در مراکش خواه در هر جای دیگر.»