NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

ترکیه و روسیه، دوست یا دشمن؟

ترکیه و روسیه، دوست یا دشمن؟
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

کمتر از یک سال پیش، زمانی که یک بمب افکن روسی هدف حمله یک جنگنده ترکیه قرار گرفت و سقوط کرد، روابط میان مسکو و آنکارا به دشمنی گرائید.

آگهی

کمتر از یک سال پیش، زمانی که یک بمب افکن روسی هدف حمله یک جنگنده ترکیه قرار گرفت و سقوط کرد، روابط میان مسکو و آنکارا به دشمنی گرائید. پوتین، مقامات ترکیه را با سخنان تندی مورد خطاب قرار داد و گفت: «حادثه امروز خنجری است که همدستان تروریست ها از پشت به ما زدند. آن چه را که امروز اتفاق افتاد با هیچ چیزی نمی توانم مقایسه کنم.»

اما در تاریخ هفتم تیر ماه سال جاری با اظهار تأسف رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه از این رویداد، تنش میان دو کشور فرو خوابید. مسکو تحریم های خود علیه ترکیه در زمینه گردشگری را لغو کرد. اقتصاد ترکیه با از دست دادن ۹۳ درصد درآمد از گردشگران روسی نسبت به سال پیش از آن، ضربه بزرگی خورده بود.

در پی برخورد شدید دولت ترکیه با متهمان کودتای نافرجام ۲۵ تیر، تنش میان این کشور با غرب نیز بالا گرفت.

روز نوزدهم مرداد، آقای اردوغان در اقدامی دیپلماتیک یعنی بازدید رسمی از سن پترزبورگ، گامی عملی در نزدیک شدن دو کشور پس از شش ماه سردی روابط برداشت. این در حالی بود که روابط ترکیه با اروپای غربی هم بر سر مسئله پناهجویان و نیز سرکوب کودتاچیان ترکیه مغشوش شده بود.

امره ارشن، کارشناس روابط ترکیه و روسیه از گروه علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه مرمره می گوید: «پوتین یکی از نخستین رهبرانی بود که با اردوغان تماس گرفت و پشتیبانی بی قید و شرط خود را از دولت منتخب و مشروع ترکیه در برابر کودتاچیان اعلام کرد.»

ترکیه و روسیه در راستای عمل گرایی بیشتر تصمیم گرفتند که حجم تبادلات اقتصادی خود را تا ۱۰۰ میلیارد دلار در سال افزایش دهند. اما تنها طرحی که در این مسیر پیشرفت داشت ادامه پروژه نخستین نیروگاه هسته ای ترکیه در آکویو به دست روسیه بود. هزینه راه اندازی این نیروگاه در جنوب ترکیه به ۱۸ میلیارد یورو می رسد. هدف از این طرح بلندپروازانه رساندن ترکیه به مرحله خودکفایی در زمینه انرژی است.

دو کشور هم چنین قصد دارند پروژه خط لوله گاز ترکیش استریم که قرار است حجمی معادل سالانه ۳۱.۵ میلیارد متر مکعب گاز روسیه را از طریق دریای سیاه به اروپا برساند، به پیش ببرند.

مسکو و آنکارا در پرونده سوریه اما مواضع کاملا متفاوتی دارند. روسیه متحد اصلی رژیم بشار اسد است در حالی که ترکیه از شورشیانی که در پی سرنگونی اسد هستند پشتیبانی می کند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

کرملین: ترکیه به صورت رسمی برای پیوستن به بریکس درخواست داد؛ آیا عضو ناتو به «شرق» متمایل می‌شود؟

درگیری فیزیکی در پارلمان ترکیه طی گفتگو درباره سرنوشت یک نماینده زندانی؛ زن و مرد کتک‌کاری کردند

اردوغان: می‌توانیم مانند قره باغ و لیبی در درگیری‌های غزه هم مداخله کنیم