NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

نارضایتی ساکنان لزبوس یونان از بلاتکلیفی وضعیت پناهجویان

نارضایتی ساکنان لزبوس یونان از بلاتکلیفی وضعیت پناهجویان
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

از روزی که صدها پناهجو وارد جزیره لزبوس یونان شدند، بیش از یک سال می گذرد.

آگهی

از روزی که صدها پناهجو وارد جزیره لزبوس یونان شدند، بیش از یک سال می گذرد. از زمان امضای توافق اتحادیه اروپا با ترکیه در مارس ۲۰۱۶ میلادی، وضعیت اندکی بهتر شد، اما هنوز شش هزار پناهجو در این جزیره هستند که بر خلاف زمان پیش از توافقنامه، نمی توانند در خاک یونان پذیرش شوند.

ساکنان محلی از این وضعیت ناراحتند. حس همبستگی وجود دارد، اما نمی توان پناهجویان را در همین وضعیت رها کرد. آنها نگران هستند و می خواهند که راه حلی پیدا شود.

اسپیروس گالینوس، شهردار لزبوس می گوید: «من از مدت ها پیش متوجه شدم که این توافقنامه باعث می شود افراد در جزیره زندانی بمانند، اما این گونه نمی شود ادامه داد. تاکنون تنش های زیادی بین پناهجویان و ساکنان روی داده است. تندروهایی هم هستند که می خواهند وضعیت ساکنان جزیره را به هم بریزند و گروهی را به جان گروه دیگر بیندازند. به هر روی، باید هر چه زودتر تمرکززدایی در این مکان صورت بگیرد.»

همین معضل در مرکز جزیره موریا که نزدیک پنج هزار پناهجو دارد نیز دیده می شود. یک سخن کمیساریای عالی پناهندگان در این جزیره می گوید: «ما در یونان همچنان شاهد مهمان نوازی مردم و درک وضعیت پناهجویان هستیم. شاید به این دلیل که یونانی ها می دانند خودشان یا اجدادشان هم مهاجر بوده اند.»

چند هفته پیش پناهجویان برای گرم کردن خودشان آتش روشن کرده بودند، اما آتش سوزی به بار آمد. درختان زیتون سوختند و آتش سوزی بزرگ از آنجا شروع شد. مزارع زیتون دویست ساله که متعلق به ساکنان روستای موریا بود از بین رفت. مردم روستا ناراحتند، زیرا روستای آنها توانایی پذیرش این همه پناهجو را ندارد.

نیکوس تراکلیس شهردار موریا می گوید: «ما تک تک پناهجویان را با آغوش باز پذیرفتیم. همه آنها برای یک زندگی بهتر به اینجا آمده اند. خودشان می خواهند بروند، اما اینجا گیر افتاده اند. ساکنان محلی هم از این وضعیت راضی نیستند. دیگر بس است. این وضعیت به کجا می خواهد ختم شود؟»

مسئول یکی از اردوگاه های خانوادگی پناهجویان می گوید: «این که یک عده تصمیم بگیرند شش هزار نفر را در لزبوس، سه هزار نفر را در ساموس و سه هزار نفر دیگر را در چیوس بیندازند و رها کنند، ما را عصبانی می کند. انگار صحبت از انبار موجودات بی جان است. هیچ کس حق ندارد لزبوس و یونان را تبدیل به چنین انباری بکند. ما مردم و مسئولان محلی هرگز اجازه چنین چیزی را نمی دهیم.»

آنتی پازیانو، خبرنگار محلی یونان می گوید: «حتی ما خبرنگاران هم وضعیت بغرنجی را تجربه می کنیم. در جریان اعتراض روستاییان موریا و همچنین در جریان آتش سوزی نوزده سپتامبر به همکاران ما حمله کردند.»

پانوس کیتسیکوپولوس، خبرنگار یورونیوز در جزیره میتیلن یونان می گوید: «ساکنان میتیلن منکر وظیفه انسانی خود نیستند. آنها تنها می خواهند جزیره شان از زیر این فشاری که بیش از یک سال تحمل کرده خلاص شود. در عین حال وقتی می بینند که مسئولان دولت مرکزی در آتن برای تمرکززدایی از اینجا کاری نمی کنند، نارضایتی آنها از شعارهای آن حزب سیاسی کوچک اما پر سر و صدا افزایش می یابد.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ویزای طلایی یونان؛ آتن با سرمایه‌گذاری ۲۵۰ هزار یورویی اقامت پنج‌ساله می‌دهد

تصاویری از مرگ انبوه ماهی‌ها در بندر توریستی «ولس» یونان

تصاویری از آنچه شعله‌های بزرگترین آتش‌سوزی سال با حومه آتن کرد