کاوشگر«جونو» و رمزگشایی از پادشاه منظومه شمسی

کاوشگر«جونو» و رمزگشایی از پادشاه منظومه شمسی
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

«به مُشتری خوش آمدید».

آگهی

«به مُشتری خوش آمدید». این جمله، پیام شادی بخش کاوشگر «جونو» بود که ساعت سه و پنجاه و سه دقیقه بامدادِ روز سه شنبه به مرکز تحقیقاتی ناسا رسید و نشان می داد که این کاوشگر، چهل و هشت دقیقه قبل، وارد مدار مشتری شده است.

هدف این مأموریت، شناخت لایه های زیرین و رمزگشایی از میدان مغناطیسی عظیم مشتری است.اسکات بُلتون، پژوهشگر اصلی کاوشگر «جونو» می گوید: «قمرهایی که گالیله کشف کرد و هر کدام بر اساس فاصله شان با این سیاره، با سرعت متفاوتی به دور آن می گردند. مشتری، پادشاه منظومه ماست و اینها هم خادمانی هستند که پروانه وار به دورش می چرخند. این مجموعه مثل یک منظومه خورشیدی کوچک، نمودی از طبیعت جهان است.»

سفینه حامل «جونو» که پنج سال پیش، از زمین راهی مدار مشتری شد، پس از «گالیله»، دومین کاوشگری است که به سوی این سیاره غول پیکر می رود و به گفته دانشمندان، یافته های بسیار بیشتری را نیز به زمین مخابره خواهد کرد.

سفینه ۳.۶ تُنیِ حامل این کاوشگر، که با انرژی خورشیدی کار می کند، پس از پیمودن مسافتِ ۲.۷ میلیارد کیلومتر به مقصد رسید و تا پایان ماه اوت (اوایل شهریور ماه) می تواند نخستین عکسهای دقیقش را از مشتری بگیرد. کاوشگر «جونو» در آغاز اکتبر، در مداری چهارده روزه گردش خواهد کرد تا بتواند میزان آب موجود در جو مشتری را بسنجد.

«جونو» قرار است میدانهای مغناطیسی مشتری را برای کشفِ ساختار درونی این سیاره بکاود. جرمی ویلکس گزارشگر ویژه یورونیوز در اینباره می افزاید: «ماموریتِ «جونو» واقعا دانشمندان را هیجانزده کرده است. در واقع این کاوشگر بناست بسیار نزدیک به سطح این غول گازی پرواز کند که سبب می شود بفهمیم درون سیاره چه می گذرد. چون فعلا نمی دانیم هسته این سیاره سخت است یا گازی شکل. با درک ساختار مشتری می توانیم به ماهیت ساختاری منظومه خودمان پی ببریم چون این سیاره تنها ۳ تا ۴ میلیون سال بعد از خورشید تشکیل شده و یکی از کهنترین اجرام منظومه شمسی است.»

کاوشگر «جونو»، در مدت بیست ماه، ۳۷ بار به دور مشتری خواهد گشت و سرانجام به درون جو این سیاره شیرجه خواهد رفت تا قربانی رمزگشایی از پادشاه منظومه شمسی شود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

جستجوی حیات فرازمینی؛ گاز دی‌اکسید کربن در قمر یخی مشتری از اقیانوسی پنهان نشأت می‌گیرد

انتشار تصویر خیره‌کننده ناسا از دهانه مرموز «شکلتون» بر روی سطح کره ماه

همکاری فضایی روسیه و آمریکا به‌رغم جنگ اوکراین؛ یک فضانورد آمریکایی و دو روس به ایستگاه فضایی رفتند