روزنامه های اروپا درباره مذاکرات بریتانیا و اتحادیه اروپا چه نوشتند؟

Access to the comments نظرها
نگارش از Euronews
روزنامه های اروپا درباره مذاکرات بریتانیا و اتحادیه اروپا چه نوشتند؟

کشورهای اتحادیه اروپا مواضع متفاوتی نسبت به موضوع خروج احتمالی بریتانیا از این اتحادیه دارند. بخشی از این مواضع در رسانه های این کشورها بازتاب پیدا کرده است. البته برخی از رسانه ها مطالبی در تضاد با موضع رسمی کشور خود منتشر کرده اند.

بریتانیا

دیوید کامرون، طبیعتا از چانه زنی بریتانیا با اتحادیه اروپا دفاع می کند. او درباره این موضوع در توییتی نوشت که «پیشرفتهای خوبی» حاصل شده است اما «کارهای بیشتری» نیاز است.

نکته قابل توجه این است که روزنامه هایی که معمولا حامی دولت محافظه کار بریتانیا هستند درباره اقدامات نخست وزیر دیدی انتقادی داشته اند. روزنامه سان در صفحه اول خود با شوخی با نخست وزیر و ارجاع به یک سریال طنز درباره جنگ جهانی دوم از دیوید کامرون انتقاد کرده است.

روزنامه مترو، مذاکرات را یک «جوک» خوانده است.

دیلی اکسپرس هم دقیقا از همین اصطلاح استفاده کرده است.

اما روزنامه گاردین که چندان با سیاستهای دولت همسو نیست، به استقبال این مذاکرات رفته است.

فرانسه

لوفیگارو می نویسد با وجود اصرار چند ماهه دونالد توسک مبنی بر این که بریتانیا از مزایای ویژه بهره مند نخواهد شد، سرانجام کوتاه آمد که بریتانیا درباره مزایای اجتماعی که به مهاجران اروپایی در این کشور پرداخت می شود بتواند به تنهایی تصمیم بگیرد.

لیبراسیون می نویسد که بریتانیا چنان مشکل اساسی با اتحادیه اروپا دارد که هیچ موافقتنامه ای نمی تواند این مشکل ماهیتی را حل کند. نویسنده این مقاله اعتقاد دارد که بریتانیا می خواهد اتحادیه اروپا را به قرن نوزده میلادی رهنمون کند. او به طعنه می نویسد که یا باید رهبری اتحادیه به بریتانیا واگذار شود یا این کشور اتحادیه اروپا را خرد می کند.

ایتالیا

کوریره دلا سرا می نویسد آن چه که دیوید کامرون موفق شده است در مذاکرات با اتحادیه اروپا کسب کند فراتر از چیزی است که این کشور را راضی کند. این روزنامه به رهبران اتحادیه اروپا هشدار می دهد که اگر به کشورها اجازه بدهند که با یک همه پرسی قوانین دلخواه خود را حاکم کنند، این روش خطرناک باب خواهد شد.

آلمان

سردبیر روزنامه بیلد اعتقاد دارد که اتحادیه اروپا بدون بریتانیا، از نظر اقتصادی و سیاسی، فقیرتر خواهد بود.

بلژیک

لو سوآر از مذاکرات صورت گرفته بین دونالد توسک و دیوید کامرون انتقاد کرده است و شرایط مطرح شده در آن را بر خلاف اصولی قلمداد کرده است که این اتحادیه بر اساس آن شکل گرفته است.

لهستان
گازتا ویبروکزا بر روی مساله قطع پرداخت مزیتهای اجتماعی به مهاجران اروپایی در بریتانیا تمرکز کرده است.