یک روز پس از هتریک اسلوونیایی ها، این بار نوبت به نروژی های رسید تا در رقابتهای پرش با اسکی ساپوروی ژاپن دو نماینده روی سکو داشته باشند. آندریاس فان
یک روز پس از هتریک اسلوونیایی ها، این بار نوبت به نروژی های رسید تا در رقابتهای پرش با اسکی ساپوروی ژاپن دو نماینده روی سکو داشته باشند.
آندریاس فان نِمِل با ثبت دو پرش ۱۴۳.۵ و ۱۳۰.۱ متری و کسب در مجموع ۲۶۵.۹ امتیاز، ضمن قهرمانی در این مرحله، سومین عنوان خود در رقابتهای جام جهانی را نیز بدست آورد.
جان آندره فورفانگ، دیگر اسکی باز نروژی حاضر در این رقابتها هم خوش درخشید و با ۲۶۰.۳ امتیاز در جایگاه دوم قرار گرفت.
اما نوریاکی کازای از کشور میزبان در آستانه ۴۴ سالگی کاری کرد کارستان و با دو پرش ۱۳۸.۵ و ۱۲۴.۲ متری با کسب ۲۵۹.۵ امتیاز به عنوان نفر سوم روی سکو رفت. او پس از این افتخار به رسانه ها گفت دستکم تا پنجاه سالگی به فعالیت حرفه ای خود ادامه خواهد داد.
مربع قدرت در اسکی نروژ
تبحر نروژی ها به پرش با اسکی محدود نمی شود آنها در اسکی صحرانوردی و اسکی آلپاین هم استاد هستند. دستاورد آنها در رقابتهای این فصل جام جهانی شانزده عنوان بوده است، از جمله هشت قهرمانی از یازده مسابقه ماه ژانویه؛ البته به لطف یک گروه چهار نفره کم نظیر.
- هنریک کریستوفرسن؛ ستاره پر نبوغ اسکی نروژ که تنها ۲۱ سال دارد. در المپیک زمستانی سال پیش، جوانترین اسکی بازی خطاب گرفت که روی سکو رفته است. او می تواند سالهای زیادی برای کشورش افتخار آفرینی کند.
- اکسل لوند اسویندال؛ ۳۳ سال دارد و تاکنون دو بار قهرمان جام جهانی شده است. برای نمونه در ماه دسامبر گذشته در وال گاردنای ایتالیا در رقابتهای سوپر-جی و سرعت شایستگی خود را به رخ رقبایش کشید.
- کیه تل یانسرود؛ یکی دیگر از نوابغ اسکی نروژ و دنیا. طلای سوپر-جی بازیهای سوچی را در کارنامه دارد و در رقابتهای جام جهانی و قهرمانی جهان عناوین متعددی بدست آورده است.
- و در نهایت الکساندرآموت کیلدِه؛ او هم در ۲۳ سالگی از امیدهای کاروان اسکی نروژ محسوب می شود. او روز شنبه در گارمیش آلمان شگفتی ساز شد و نخستین عنوان خود را در ماده سرعت در جام جهانی به ثبت رساند.
امیدهای ویکتوریا ربسنبرگ
بدی شرایط جوی در روز یکشنبه هم مارپیچ بزرگ مردان در گارمیش آلمان را لغو کرد و هم اسلالوم زنان را در ماریبور اسلوونی. اما قهرمانی ویکتوریا ربنسبرگ در مارپیچ ما را بر آن داشت تا درباره این اسکی باز آلمانی، و نفر سوم جدول کلی رده بندی جام جهانی نظر فرانک پیکار، کارشناس برنامه را جویا شویم.
فرانک پیکار: «خوب ریزه است و اندام جمع و جوری دارد و قادر است از پس سختی ها برآید. او کسی است که می تواند پیروزی را عملی کند. کاری که به هیچ وجه آسان نیست…. دو مرحله مسابقه و البته فشار و استرس فراوان بین این دو مرحله. ولی او می تواند در برابر آن مقاومت کند. حتی در ماده های دیگر هم می تواند استعداد خود را نشان دهد. در اسلالوم تبحرش را به رخ کشیده و البته در اسکی سرعت کمتر این کار را کرده ولی کسی چه می داند. با توجه به بازنشستگی نصف و نیمه تینا مازه و آسیب دیدگی آنا فنینگر، شاید امسال، سال ویکتوریا باشد.»
نگاهی به اسکی در گذشته
در بخش «نگاهی به اسکی در گذشته» رقابتهای تاریخ ساز اسکی را با هم مرور کنیم. هشتاد سال از نخستین مدال طلای اهدایی در اسکی آلپاین می گذرد؛ سال ۱۹۳۶ میلادی و پیست گارمیش پارتنکیرشن آلمان.
این عنوان در ماده ترکیبی بدست آمده و کریستل کرانز، اسکی باز کشور میزبان آن را از آن خود کرد. هر چند او در ماده سرعت لغزید و نوزده ثانیه از لیلا نیلسِن نروژی عقب افتاد اما در اسلالوم جبران کرد و از حریف خود پیشی گرفت. کرانز سال بعد هم در رقابتهای جهانی شمونی فرانسه در ماده های سرعت، اسلالوم و ترکیبی به مقام قهرمانی رسید. او دو سال بعد با گنجینه دوازده مدال طلا در رقابتهای جام جهانی، با دنیای اسکی خداحافظی کرد، رکوردی که همچنان دست نخورده باقی مانده است.