آزمون «علمی» داوطلبان شرکت در پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری، روز سه شنبه ۱۵ دیماه بدون حضور برخی از چهره های معروف حوزوی از جمله حسن خمینی، در قم برگزار شد.
در روزهای گذشته اخباری از عدم تمایل نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران یا دعوت نشدن وی برای شرکت در این آزمون، در رسانه های ایران منتشر شده بود.
به گزارش خبرگزاری فارس، نجات الله ابراهیمیان، سخنگوی شورای نگهبان ایران، شرکت نکردن در آزمون خبرگان را به معنای بازماندن از مسیر انتخابات توصیف کرده است. به جز حسن خمینی، محمود امجد، رسول منتجب نیا و مرتضی آقا تهرانی از دیگر چهره های شناخته شده ای هستند که در آزمون خبرگان شرکت نکردند.
اعضای فعلی مجلس خبرگان و نامزدهایی که صلاحیتشان پیشتر در آزمون خبرگان تائید شده است، از شرکت در امتحان روز سه شنبه معاف بودند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) به نقل از علی خمینی، برادر حسن خمینی نوشته است که عدم شرکت وی در آزمون خبرگان رهبری به معنای انصراف وی از شرکت در انتخابات نیست و حسن خمین به دلیل عدم دعوت در این آزمون حاضر نشده است.
نجات الله ابراهیمیان، سخنگوی شورای نگهبان، پیشتر گفته بود: مراد از دعوت در درجه اول انتشار اطلاعیه شورای نگهبان است، این اطلاعیه به منزله دعوت به آزمون محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس، وی درباره دعوت خصوصی از داوطلبان گفته بود: «اگر کسی ادعا کرده است که برای شرک در آزمون استثنا شده، این موضوع برعهده خودش است، زیرا ما طبق قانون نمیتوانیم استثنایی قائل شویم، اما درنهایت، اطلاعیه شورای نگهبان به منزله دعوت محسوب میشود. پس از صدور اطلاعیه، برای اطلاع بیشتر و محکمکاری، پیامکی هم به داوطلبان داده شده است.»
حضور شش زن
در حالیکه دردوره های پیشین، مجلس خبرگان رهبری ترکیبی کاملا مردانه داشته است، امسال دست کم شش زن از جمله سمیه طهماسبی، مسئول شاخه زنان حزب اعتماد ملی در آزمون خبرگان شرکت کرده اند. حضور زنان در این نهاد جمهوری اسلامی، اگرچه بی سابقه است اما منع قانونی ندارد.
انتخابات مجلس خبرگان رهبری، همزمان با انتخابات مجلس شورای اسلامی روز هفتم اسفند برگزار خواهد شد.