NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

سال ۲۰۱۵، مرگبارترین سال برای خبرنگاران

سال ۲۰۱۵، مرگبارترین سال برای خبرنگاران
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

طبق گزارش سالانه سازمان بین المللی گزارشگران بدون مرز سال ۲۰۱۵ میلادی، سالی مرگبار برای خبرنگاران بود. تعداد خبرنگارانی که امسال خارج میدانهای جنگ

آگهی

طبق گزارش سالانه سازمان بین المللی گزارشگران بدون مرز سال ۲۰۱۵ میلادی، سالی مرگبار برای خبرنگاران بود. تعداد خبرنگارانی که امسال خارج میدانهای جنگ جان خود را از دست داده اند، طی یک دهه گذشته بطور فزاینده ای افزایش یافت.

به گفته سازمان بین المللی گزارشگران بدون مرز، ۱۱۰ روزنامه نگار در سال ۲۰۱۵ کشته شدند که تعدادشان نسبت به سال گذشته، ۶۶ نفر بیشتر بود. طبق این گزارش، برخلاف سال ۲۰۱۴ که دو سوم خبرنگران به قتل رسیده، در مناطق جنگزده جان خود را از دست دادند، امسال بیشتر خبرنگاران در کشورهایی که در آنها از جنگ خبری نیست، کشته شدند. این مسئله این باور رایج را که بر اساس آن خبرنگار جنگی یکی از خطرناکترین شغلهاست، زیر سوال برده است.

حمله تروریستی به دفتر «شارلی ابدو» در فرانسه، و کشتار جمعی روزنامه نگاران این هفته نامه فکاهی، برجسته ترین مورد خشنونت عمدی علیه روزنامه نگاران در سال ۲۰۱۵ بود. به این ترتیب برای اولین بار یک کشور اروپایی در لیست مرگبارترین کشورها برای خبرنگاران قرار گرفت.

سازمان خبرنگاران بدون مرز ضمن ابراز نگرانی از خشونت عمدی علیه روزنامه نگاران می گوید که این آمار نشان از شکست ابتکارها و اقداماتی است که تاکنون برای حفاظت جان خبرنگاران انجام شده است.

کریستف دولوآر، دبیر کل سازمان بین المللی گزارشگران بدون مرز می گوید: «کشته شدن ۱۱۰ خبرنگار در عرض یک سال، نیاز به واکنش اضطراری و سریع دارد. نمایندهٔ ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد باید هر چه زودتر و بدون تاخیر برای تامین امنیت جان خبرنگاران دست به کار شود.»

خبرنگاران کشته شده از سال ۲۰۰۵ تا سال ۲۰۱۵

خبرنگارانی که حین انجام وظیفه جان خود را از دست دادند

طبق گزارش سالانه سازمان بین المللی گزارشگران بدون مرز، حدود ۷۷ خبرنگار بدلیل حرفه ای و حین انجام وظیفه جان خود را از دست داده اند. هنوز درباره علت مرگ ۴۳ خبرنگار دیگر،اطلاعات رسمی و بی طرفانه از سوی دولتها منتشر نشده است.

سازمان گزارشگران بدون مرز همچنین از خشونتهای اعمال شده علیه خبرنگاران در بسیاری از نقاط جهان، در آمریکای لاتین، آسیا، اقیانوسیه، خاورمیانه و کشورهای جنوب صحرای آفریقا ابراز نگرانی کرده است.

«جنگ به سراغ ما آمد»

در گزارش سازمان بین المللی گزارشگران بدون مرز از قول ریس، کارتونیست و سردبیر نشریه فکاهی «شارلی ابدو» نوشته شد: «عمدتا ما [خبرنگاران] به مناطق جنگزده می رویم. اما در روز هفتم ژانویه جنگ به سراغ ما آمد.»

دراین روز برادران کواشی با حمله مسلحانه به دفتر هفته نامه طنز «شارلی ابدو» هفت کارتونیست آن، یعنی شارب، کابو، تیگنوس، وولینسکی و هونوره، و یک خبرنگار را به قتل رساندند. کشتار جمعی در دفتر نشریه «شارلی ابدو» باعث شد که امسال فرانسه در لیست مرگبارترین کشورها برای خبرنگاران، در ره سوم، بعد از هند و عراق قرار گرفته است.

گزارش سازمان گزرشگران بدون مرز حاکی از این است که علاوه بر فرانسه، در کشورهای دیگر مانند هند و مکزیک هم جرایم سازمان یافته و خشونت علیه خبرنگاران در حال افزایش است. طبق این گزارش، ۹ خبرنگار در هند، و ۸ خبرنگار در مکزیک امسال جان خود را از دست دادند.

سال ۲۰۱۵، مرگبارترین سال برای خبرنگاران

خبرنگاران غیر حرفه ای

طبق گزارش سالانه سازمان بین المللی گزارشگران بدون مرز، ۲۷ شهروند خبرنگار نیز در سال ۲۰۱۵ جان خود ار از دست دادند.

در گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز آماده است که قتل وبلاگ نویس بنگلادشی که به دلیل داشتن دیدگاههای سکولار مشهور بود، در داکا، پایتخت، یکی از شوک آورترین موارد خشونت عمدی علیه خبرنگاران در سال ۲۰۱۵ بوده است. نیلوی نیل یکی از چهار وبلاگ نویسی بود که در سال ۲۰۱۵ توسط اسلامگرایان افراطی در بنگلادش به قتل رسید.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

بازداشت «بی‌آزار» در فرانسه؛ روزنامه‌نگار ایرانی حامی فلسطینیان یا جاسوس سپاه پاسداران؟

روزنامه‌نگار زن قانون منع حجاب در فرانسه برای عکس کارت خبرنگاری را به چالش کشید

شکایت از ۳ مقام امنیتی جمهوری اسلامی در فرانسه به اتهام «تهدید به مرگ» ثبت شد