NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

ظریف: اگر قانون محدودیت ویزا عینا اجرا شود نقض برجام است

ظریف: اگر قانون محدودیت ویزا عینا اجرا شود نقض برجام است
Copyright 
نگارش از Soroush Jafari
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران با اشاره به قانون مصوب کنگره آمریکا برای محدودیت سفر به این کشور در صورت سفر به ایران گفت: اگر عین قانون مصوب کنگره رفتار شود، حتما نقض برجام خواهد بود.

آقای ظریف امروز چهارشنبه با بیان اینکه ما با دولت آمریکا به عنوان نماینده کل این کشور بحث می‌کنیم و کاری به کنگره نداریم گفت: دولت آمریکا وظایف مشخصی را بر اساس ضوابط موجود برعهده دارد و این خود دولت آمریکاست که باید مشکلات داخلی خود را به هر روشی که می‌داند حل کند؛ این قاعده روابط بین‌الملل است که تصمیم‌گیری داخلی نمی‌تواند تعهدات بین‌المللی را از دوش یک کشور بردارد.

وزیر امور خارجه ایران افزود: اینکه وزیر امور خارجه آمریکا رسما اعلام کرده است که اجازه ایجاد مشکل در اجرای برجام را نمی‌دهند، این اعلام یک سیاست از سوی دولت آمریکاست و باید دید چگونه اجرا می‌شود.

ظریف تاکید کرد: اگر عین قانون مصوبه کنگره رفتار شود، حتما نقض برجام خواهد بود، اما اگر دولت از امکانات خود برای اجرای این قانون استفاده کند، باید ارزیابی کرد که آیا نقض برجام صورت گرفته است یا خیر.

وی در ادامه گفت: ما در وزارت خارجه به سهم خود اقدامات لازم را در این ارتباط انجام داده‌ایم و کماکان پیگیر این موضوع هستیم و من علاوه بر دیداری که در نیویورک با وزیر خارجه آمریکا داشته‌ام در این مدت ده‌ها ایمیل و تماس دیگر نیز بین بنده و ایشان و همکارانم و همکاران ایشان و همچنین اعضای گروه ۱+۵ و اتحادیه اروپا صورت گرفته است.

کنگره آمریکا اخیرا قانونی را تصویب کرده است که بر اساس آن شهروندان کشورهایی که تاکنون برای ورود به آمریکا نیاز به اخذ ویزا نداشتند، اگر ظرف ۵ سال گذشته به چند کشور از جمله ایران سفر کرده باشند، از امتیاز ورود بدون ویزا به آمریکا محروم می‌شوند. همچنین کسانی که علاوه بر تابعیت کشورهای مذکور، تابعیت مضاعف ایران، عراق، سوریه یا سودان را دارند، باید برای ورود به آمریکا تقاضای ویزا کنند.

پس از امضای مصوبه کنگره توسط باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، جان کری، وزیر خارجه این کشور با ارسال نامه‌ای به همتای ایرانی خود اطمینان داده که دولت این کشور قانون محدودیت صدور ویزا برای افرادی که به ایران سفر کرده‌اند را به گونه‌ای اجرا خواهد کرد که هیچ مانعی برای منافع اقتصادی مشروع ایران ایجاد نکند.

در پی تصویب این قانون در کنگره آمریکا و امضای آن توسط باراک اوباما، وزیر خارجه ایران و دولت اعتدال گرای روحانی تحت فشار بیشتری از سوی محافظه کاران و نمایندگان تندروی مجلس قرار گرفته است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

اعتراض ایران به محدودیت ویزای آمریکا و واکنش آمریکا به این اعتراض

هریس و ترامپ با تحریم‌های ایالات متحده چه خواهند کرد؟

طرح استیضاح بایدن در دست جمهوری‌خواهان؛ گام بعدی مجلس نمایندگان آمریکا چیست؟