شش ماه پس از زمین لرزه نپال و با توجه به آمدن فصل سرما در این کشور سردسیر نگرانیها نسبت به وضعیت صدها هزاران تن از ساکنان این کشور که همچنان بی
شش ماه پس از زمین لرزه نپال و با توجه به آمدن فصل سرما در این کشور سردسیر نگرانیها نسبت به وضعیت صدها هزاران تن از ساکنان این کشور که همچنان بی خانمان هستند افزایش یافته است.
این زمین لرزه ۷.۸ ریشتری جان ۸۶۱۷ را گرفت. نارایان پاراژولی روزنامه نگار مقیم کاتماندو پایتخت این کشور می گوید از ۲۵ آوریل سال ۲۰۱۵ تاکنون آنطور که باید و شاید وضعیت زلزله زدگان تغییری نکرده است.
وی می گوید روند بازسازی بسیار کند است و معلوم نیست کمکهای عظیم مالی تاکنون در کجا صرف شده اند، دست کم در جایی که لازم است هزینه نشده اند. دلیل اصلی آن بی ثباتی حکومت و عدم اداره مناسب کمکهای مالی از سوی نمایندگان مردم است. تاکنون بیش از ۳ میلیارد و ۸۸ میلیون یورو به این کشور کمک مالی از خارج تزریق شده است اما دولت قادر به بازسازی مناطق زلزله زده نبوده است.
بی ثباتی سیاسی
نپال تا سال ۲۰۰۸ تحت یک حکومت پادشاهی اداره می شد. این کشور ۲۴۰ سال حکومت پادشاهی داشت و در سال ۲۰۰۶ بود که اعتراضات به این سیستم حکومتی بالا گرفت و تا سال ۲۰۰۸ جنگ داخلی شدیدی در این کشور جریان داشت. در جنگ داخلی نپال از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۶ نزدیک به ۱۶ هزار تن کشته شدند.
از آن پس احزاب تازه تاسیس سعی کرده اند تا یک جمهوری دموکراتیک در این کشور ایجاد کنند. از سال ۲۰۰۸ به این طرف نپال یک دوره بلاتکلیفی قانونی و سیاسی را تجربه کرده است و بی ثباتی دولت پس از زمین لرزه در این کشور نمونه روشنی از این عدم ثبات است.
بسیاری از کمکهای لجستیکی و سخت افزاری که به این کشور شده است همچنان بدلیل مانع تراشیهای دولتی و مداخله همسایگان نپال از جمله هند همچنان در اختیار شهروندان قرار نگرفته است. به همین دلیل سازمان ملل اعلام کرده است که تحویل این کمکها باید هرچه زودتر انجام گیرد چرا که بزودی برف و بوران مناطق کوهپایه ای هیمالیا را در بر می گیرد و ارتباط با بسیاری از روستاها و روستائیان دشوارتر از گذشته خواهد بود.
آمار نشان می دهند همچنان دو میلیون نفر از اهالی این کشور ۲۷ میلیونی بی خانمان و آواره هستند.