NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

چرا ترکیه در متوقف کردن مهاجران منفعلانه عمل می کند؟

چرا ترکیه در متوقف کردن مهاجران منفعلانه عمل می کند؟
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

بورا بایراکتار خبرنگار یورونیوز در سفر به سواحل ترکیه علت متوقف نشدن حرکت مهاجران از این کشور به سمت یونان را جستجو کرده است. کوچ دسته جمعی از سوریه

آگهی

بورا بایراکتار خبرنگار یورونیوز در سفر به سواحل ترکیه علت متوقف نشدن حرکت مهاجران از این کشور به سمت یونان را جستجو کرده است.

کوچ دسته جمعی از سوریه H3>

بهرام قلعه یا آسوس شهری کوچکی از ترکیه مدرن است که در سواحل دریای اژه واقع شده است. جایی که ارسطو هزاران سال پیش دراینجا کلاس های درس برپا کرده بود. این شهر قدیمی از مدتها پیش گردشگران را همچون آهن ربایی به خود جذب می کرد. گردشگران در میان خرابه های معبد آتنا که بر روی تپه ای مشرف بر جزیره یونانی لزبوس واقع شده به گشت و گذار می پرداختند و از بناهای باستانی عکس می گرفتند.

در ساحل تنها بیست و دو ساختمان وجود دارد که اغلب آنها را هتل ها و رستوران ها تشکیل می دهند. بازدیدکنندگان معمولا تنی به آب می زدند، در سواحل آفتاب می گرفتند و سپس به رستوران های ساحلی می رفتند تا ماهی تازه میل کنند.

اما از ابتدای تابستان امسال دیگر شاهد این صحنه ها نیستیم. با هجوم مهاجران سوری، این منطقه ماهیت توریستی خود را از دست داده و به محل آغاز سفر دریایی پناهجویانی تبدیل شده که با قایق های پلاستیکی خود راه آبی یونان را در پیش می گیرند. آسوس در واقع برای مهاجران دروازه است.

h۳>سفر در روز h۳> جالب ترین بخش ماجرا دیدن پناهجویانی بود که در روز روشن برای انجام این سفر غیر قانونی به آب می زدند.

با رصد کردن محل شروع یکی از این سفرها به پایین تپه و بر روی جاده آمدم تا مکانی را برای فیلمبرداری شبانه از مهاجران پیدا کنم. اما چیزی که توجهم را جلب کرد این بود که آنها در روز روشن سوار بر قایق های خود ساحل را ترک می کردند. نه فقط یک یا دو قایق بلکه بیش از دوازده قایق همزمان از نقاط مختلف ساحل آسوس به سمت آب های یونان حرکت کردند.

چرا ترکیه نمی تواند مهاجران را متوقف کند؟

پناهجویان آنقدر پشت ساحل صخره ای آسوس و در میان کشتزارهای زیتون انتظار می کشند تا برای سوار شدن به قایق ها نوبت به آنها برسد. محل پنهان شدن آنها از روی دریا دیده نمی شود و به سختی می توان با پای پیاده کُنج اختفای آنها را پیدا کرد. افراد محلی از آمدن به این منطقه پرهیز می کنند و از گارد ساحلی که به دنبال دستگیری قاچاقچیان انسان است، می ترسند.

با توجه به اینکه اینجا یک منطقه بسیار کوچک با ماهیت روستایی است، پلیس حضور چشمگیری ندارد. بررسی و حل و فصل حوادث رانندگی، موارد دزدی و جرایمی از این دست بر عهده افسران محلی است. با توجه به اینکه مهمترین نگرانی امنیتی ترکیه اینک به حضور چریک های پ.کا.کا در بخش جنوب شرقی کشور محدود می شود، اکثر نیروهای امنیتی ترکیه در این منطقه متمرکز شده اند. با اینحال دولت تعدادی نیروی کمکی را نیز به منطقه آسوس اعزام کرده است.

دومین مسئله به حقوق پناهجویان در چارچوب قوانین ترکیه باز می گردد. پناهجویان ثبت نام شده می توانند آزادانه به هر کشوری که می خواهند سفر کنند و مقامات ترکیه حق ندارند به آنها بگویند کجا بروید و یا کجا اقامت گزینید. دولت ترکیه اعلام کرده قصد دارد قوانین مهاجرتی خود را تغییر دهد اما مخالفان نگرانند این تغییر قوانین با نقض و محدود کردن حقوق انسانها همراه شود.

متوقف کردن مهاجران پس از آنکه به دریا زده اند دشوار و خطرناک است. قایق های پناهجویان همزمان از نقاط مختلف ساحل آسوس در میان صخره ها به حرکت در می آیند و با سرعت تمام به سوی یونان پیش می روند. آنها تا زمانی که مورد اخطار نیروهای گشتی واقع نشوند، متوقف نمی شوند.

تعداد قایق های گشت ساحلی ترکیه در منطقه پس از هجوم موج گسترده ای از مهاجران بیش از سه برابر افزایش یافته است. پس از رهگیری و توقف قایق مهاجران حدودا یک ساعت زمان صرف تخلیه آنها توسط کشتی های گارد ساحلی و بازگرداندن آنها به ساحل می شود. پناهجویان پس از ثبت نام و تحویل به مقامات محلی، راهی اردوگاه های مخصوص می شوند.

افسران گشت ساحلی ترکیه در هنگام انجام این ماموریت بسیار محتاط هستند زیرا کوچکترین سهل انگاری می تواند جان کودکان و افراد ناآشنا با فن شنا در قایق ها را به خطر اندازد.

ترکیه مهاجران را دستگیر نمی کند

مسئله دیگر این است که ترکیه مهاجران را دستگیر نمی کند. به محض متوقف کردن و ثبت نام کردن پناهجویان آنها را رها می کند. پناهجویان وقتی می بینند آزادند هر کجا که می خواهند بروند، دوباره همان راه را در پیش می گیرند تا بلکه یکبار موفق شوند.

اغلب پناهجویان دارای مدارک هویتی و پاسپورت نیستند. به همین دلیل دولت ترکیه نمی تواند آنها را دستگیر و یا به کشورشان بازگرداند. علت دیگر این است که شمار آنها بسیار بالا است و کنترل این وضعیت بسیار دشوار به نظر می رسد. ترکیه از سال ۲۰۱۲ پنج میلیارد دلار برای اداره و کنترل بحران مهاجران هزینه کرده است.

مقصد نهایی اغلب پناهجویان اروپا است زیرا هزینه سفر غیر قانونی به اروپا نسبت به گذشته بسیار آمده است. سال گذشته قاچاقچیان انسان برای عبور دادن هر نفر ده تا دوازده هزار دلار دریافت می کردند اما اکنون پناهجویان تنها با پرداخت هزار و دویست و پنجاه دلار سفر اروپایی خود را از ترکیه آغاز می کنند.

آگهی

شایعات و یا گزارش های خلاف واقع از اوضاع اروپا یکی دیگر از دلایلی است که پناهجویان را ترغیب می کند هر چه زودتر خود را به قاره سبز برسانند. تنها عده اندکی در این زمینه اطلاعات به روز دارند و دیگران تنها وقتی با واقعیت مواجه می شوند که مرزها به رویشان بسته شده است.

مرزهای ترکیه با عراق و سوریه از یک سو و سواحل این کشور در دریای اژه و مرز آبی با یونان به راحتی قابل نفوذ هستند. تنها با حل بحران سوریه است که مردم این کشور ترجیح خواهند داد در خانه بمانند و در کشورهای دیگر آواره نشوند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ماموریت سخت گارد ساحلی ترکیه در رهگیری قایق های مهاجران

آتش‌سوزی در موغلا ترکیه؛ صدها نفر برای اطفاء حریق منطقه توریستی بسیج شدند

اردوغان: انتخابات آمریکا می‌تواند به رونق بیشتر بخش تسلیحات ترکیه کمک کند