عملیات امدادرسانی به مهاجرانی که از طریق دریای مدیترانه به اروپا روی می آورند طی دو روز شنبه و یکشنبه نیز ادامه یافت. در جریان این عملیات و در فاصلۀ
عملیات امدادرسانی به مهاجرانی که از طریق دریای مدیترانه به اروپا روی می آورند طی دو روز شنبه و یکشنبه نیز ادامه یافت. در جریان این عملیات و در فاصلۀ دو روز، کشتی های نیروی دریایی ایتالیا و فرانسه، به کمک دست کم ۵۸۰۰ مهاجر که سوار بر قایق های پرتراکم قصد ورود به اروپا داشتند، شتافته و آنها را به جزایر جنوبی ایتالیا از جمله لامپدوزا و کالابره انتقال داده اند.
در جریان این عملیات همچنین جسد ده نفر از مهاجران که در دریا جان خود را از دست داده اند، یافت شده است.
از آغاز سال جاری میلادی، همزمان با افزایش شمار مهاجرانی که تلاش می کنند از طریق لیبی و دریای مدیترانه خود را به اروپا برسانند بر تعداد قربانیان نیز افزوده شده است. به گفتۀ سازمان بین المللی مهاجرت، تا پایان ماه آوریل، دست کم ۱۸۰۰ نفر از این مهاجران در دریای مدیترانه جان خود را از دست داده اند. این رقم در سال گذشته و در همین فاصلۀ زمانی ۴۷ نفر قربانی ثبت شده بود.
شدت یافتن جنگ و ناآرامی در کشورهای آفریقایی و همچنین عراق و سوریه از جمله دلایل افزایش موج این مهاجرتها به سوی اروپاست. بیشتر این مهاجران با پرداخت مبالغ هنگفتی به قاچاقچیان، به ایتالیا و مالت آورده می شوند تا از آنجا به دیگر نقاط اروپا بروند.
امدادرسانی به مهاجران مدیترانه هم اکنون تحت نظر اتحادیۀ اروپا و در قالب عملیاتی به نام تریتون صورت می گیرد. تریتون جایگزین عملیاتی به نام «مارن استروم» شده است که در سال ۲۰۱۴ توسط دولت ایتالیا برای نجات مهاجران گرفتار شده در مدیترانه به اجرا گذاشته شده بود. این عملیات در ماه دسامبر گذشته به دلیل گران بودن آن توسط مقامات ایتالیایی متوقف شد و جای خود را به طرح فرانتکس و عملیات تریتون داد.
بر اساس تصمیم کمیسیون اروپا عملیات تریتون تا پایان سال ۲۰۱۵ ادامه خواهد داشت. در این عملیات ۱۹ کشور مشارکت دارند و دو ناو، چهار کشتی، دو هواپیما و یک هلیکوپتر جزو تجهیزاتی هستند که به طرح تریتون اختصاص داده شده اند.
سازمان های فعال در زمینۀ مهاجرت از جمله سازمان صلیب سرخ جهانی و سازمان بین المللی مهاجرت با انتقاد از کشورهای اروپایی، اقدامات صورت گرفته برای خروج از این بحران و کمک به مهاجران را ناکافی می دانند.