NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

تغییرات جدید در پست های کلیدی توسط پادشاه عربستان

تغییرات جدید در پست های کلیدی توسط پادشاه عربستان
Copyright 
نگارش از Reihaneh Mazaheri با استفاده از  france24, reuters, bbc
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

سلمان بن عبدالعزیز آل سعود، پادشاه عربستان سعودی روز چهارشنبه نسبت به تغییر چند مهره کلیدی در میان پست های مهم دولتی در این کشور اقدام کرد. پادشاه

آگهی

سلمان بن عبدالعزیز آل سعود، پادشاه عربستان سعودی روز چهارشنبه نسبت به تغییر چند مهره کلیدی در میان پست های مهم دولتی در این کشور اقدام کرد.

پادشاه عربستان سعودی امیر مقرن بن عبدالعزیز، برادر ناتنی خود را که ولیعهد و دومین نفر در سلسله پادشاهی عربستان بود را کنار گذاشت و برادرزاده اش، محمد بن نایف را جایگزین او کرد.

ولیعهد جدید کیست

در عربستان سعودی، پادشاه سمت نخست وزیری را هم در دست دارد و معمولا ولیعهد به عنوان نایب اول نخست وزیر، عهده دار امور اجرایی می شود.
پادشاهان و ولیعهدهای عربستان سعودی تا کنون همگی پسران ملک عبدالعزیز، بنیانگذار پادشاهی سعودی بوده اند و این اولین بار است که یکی از نوه های ملک عبدالعزیز ولیعهد شده است.

محمد بن نایف ۵۵ ساله که به عنوان ولیعهد جدید انتخاب شده از اعضای خاندان “سدیری” است و پدرش نیز یکی از بنیانگذاران پادشاهی در عربستان بوده است. این خاندان هفت پسر داشت که ملک فهد پادشاه پیشین عربستان نیز بزرگترین این برادرها بود.

نایف از جمله افرادی است که به ضدیت با ایران نیز شهرت دارد. کارشناسان با اشاره به این تغییرات می گویند این تغییرات راه را برای انتقال قدرت از فرزندان آل سعود به نوه هایش هموار می کند که این می تواند خطراتی برای آینده خاندان سلطنتی ایجاد کند. ولیعهد آینده، بی تجربه و گمنام

ملک سلمان که ۷۹ سال دارد، بهمن ماه سال گذشته پس از درگذشت برادرش، ملک عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی شد.

ملک سلمان همچنین پسرش، محمد بن سلمان را که جوانی تقریبا ۳۰ ساله است، به سمت نایب ولیعهدی تعیین کرده است.

او پیش از انتخاب پدرش به عنوان پادشاه آل سعود چهره ای کاملا ناشناخته بود و جوان بودن او ابهاماتی را در رابطه با بی تجربه بودن او در این سمت و به عنوان پادشاه آتی ایجاد کرده است.

مواضع وزیر خارجه جدید عربستان در رابطه با ایران

پادشاه عربستان استعفای وزیر خارجه را نیز پذیرفت و عادل الجبیر که پیشتر سفیر عربستان در واشنگتن بود جانشین امیر سعود الفیصل شد.

امیر سعود الفیصل طولانی ترین دوره تصدی وزارت خارجه در جهان را داشت. او برای مدت ۴۰ سال سکان وزارت خارجه عربستان سعودی را در دست داشت. او قرار است به عنوان ناظر بر امور خارجه فعالیت کند.

عادل الجبیر، وزیر خارجه جدید از اعضای خاندان سلطنتی نیست. او در آمریکا تحصیل کرده و مدرک کار شناسی ارشد در رشته روابط بین الملل از دانشگاه جورج تاون واشنگتن دریافت کرده است.

در سال ۱۹۸۶ به خاطر آنکه الجبیر به راحتی انگلیسی حرف می زد، توانست اعتماد سفیر وقت عربستان سعودی در واشنگتن (بندر بن سلطان) را به خود جلب کند و ابتدا به عنوان یک کارمند محلی در دفتر نمایندگی عربستان سعودی در سازمان ملل استخدام شد و بعد از طرف بندر بن سلطان به سمت دستیار مخصوص او منصوب شد. الجبیر در سال ۱۹۹۹ رئیس بخش رسانه های سفارت شد.
او مواضع بسیار تندی در رابطه با ایران و عربستان دارد.

در جریان درگیری های اخیر در یمن نیز، عادل الجیبر دلیل حملات عربستان به مواضع حوثی ها را برقراری امنیت در این کشور و جلوگیری از گسترش نقش ایران در روندهای سیاسی یمن عنوان کرده بود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

تهدید هواپیمای ایران توسط جنگنده های عربستان؛ افزایش تنش بین تهران و ریاض

اطلاعیه دربار از وضیت سلامتی پادشاه عربستان: ملک سلمان دچار «حرارت بالا» شده است

عربستان سعودی برای اولین بار در مسابقه دختر شایسته جهان شرکت می‌کند