حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران روز شنبه در دیدار با فرماندهان نیروی انتظامی گفت: «پلیس موظف به اجرای اسلام نیست و هیچ پلیسی نمیتواند بگوید من این اقدام را انجام دادم، خداوند فرموده یا پیامبر گفته است. وظیفه پلیس اجرای قانون است و اگر غیر از این باشد، بیخودی در مخمصه فکری قرار گرفته و مردم را گرفتار کردهایم.»
به گزارش خبرگزاری ایرنا، آقای روحانی که در بیستمین همایش سراسری فرماندهان، روسا و مدیران نیروی انتظامی (ناجا)، سخنرانی میکرد، با اشاره به تطابق قانون و شرع در ایران گفت: «بسیاری از مسایل شرعی به ایمان مردم مرتبط است. پلیس جایی میتواند وارد شود که اولاً مصوبه قانونی وجود داشته باشد، ثانیاً قانون روشن و شفاف ابلاغ شده باشد.»
از زمان ابلاغ و اجرای طرح «ارتقاء امنیت اجتماعی» در اردیبهشت سال ۱۳۸۶، بسیاری از کارشناسان آسیبهای اجتماعی و برخی نمایندگان مجلس، از برخورد خشن و امنیتی نیروهای انتظامی با متخلفان انتقاد کردهاند.
دو طبقه حساس
رئیس جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به وظیفه دولت و نیروی انتظامی در برخورد صحیح با شهروندان گفت: «در برخورد با مردم اخلاق حسنه، روی خوش، تواضع و ادب جزو وظایف همه ما است، مخصوصاً نسبت به جوانان و زنان باید خیلی حواس ما جمع باشد، زیرا این طبقات خیلی حساس هستند و وظیفه ما نسبت به آنها سنگینتر است.»
آقای روحانی همچنین با اشاره به تفاوت زنان با مردان و کم تجربگی جوانان، از نیروهای پلیس خواسته تا با آنان برخوردی متفاوت داشته باشند.
اولویت امنیت نرم افزاری بر امنیت سخت افزاری
آقای روحانی همچنین در رد انتقادهای مخالفان که دولت وی را کماکان یک دولت پلیسی میدانند، گفته است که جامعه پلیسی با جامعه دارای پلیس خوب متفاوت است. وی از افزایش و پرداخت کامل بودجه نیروهای نظامی و انتظامی برای برقررای حاکمیت امنیت در جامعه، حمایت کرده است.
رئیس جمهوری ایران، بدون اشاره به مساله محدودیت کاربران ایرانی در استفاده از شبکه های اجتماعی، خواستار مدیریت فرهنگی درباره رسانه های اجتماعی شد.
آقای روحانی ریشه مشکل ناامنی در جامعه را فقر و بیکاری خوانده و گفته است که فقر و بیکاری منکر اصلی هستند و باید آن ها را از بین ببریم.