دبالتسوه به دلیل موقعیت استراتژیک آن یکی از مراکز اصلی درگیری ها در شرق اوکراین بوده است. هفته ها درگیری میان نیروهای ارتش و جدایی طلبان این شهر را
دبالتسوه به دلیل موقعیت استراتژیک آن یکی از مراکز اصلی درگیری ها در شرق اوکراین بوده است.
هفته ها درگیری میان نیروهای ارتش و جدایی طلبان این شهر را با جمعیتی حدود ۲۵ هزار نفر به ویرانه ای تقریبا خالی از سکنه تبدیل کرده است .
با وجود امضای توافق دوم مینسک و اعلام آتش بس در شرق، ساکنان این منطقه می گویند، درگیری در این شهر همچنان ادامه دارد.
یکی از شهروندان دبالتسوه می گوید: «ما نجات یافتیم اما غیر ممکن است تا آنچه بر ما گذشت را برایتان شرح دهم. تا حد امکان در زیر زمین خانه مخفی می شدم . آنجا می نشستم در حالیکه از ترس بر خود می لرزیدم و بالای سرم نیز گلوله باران بود.»
تنها محلی که هر روز صبح می توان گروهی از ساکنان باقی مانده در این شهر را دید، محلی است که جدایی طلبان در آن اقدام به توزیع نان می کنند.
بیمارستان این شهر نیز همچنان بدون آب و برق است اما از یک هفته پیش برای نگهداری از بیماران بازگشایی شده است.
یکی از دیگر از شهروندان می گوید: «اینجا اجساد زیادی بود اما سگ ها تعداد زیادی از انها را خوردند. اینجا پر از دست و پا و سر بود نمی شد انها را به جایی دیگر منتقل کرد.»
این شهر یکی از مسیرهای اصلی میان دو شهر با اهمیت دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین است. وجود خط راه آهن و عبور قطارهای باربری بین روسیه و اوکراین اهمیت آن را دوچندان کرده است.
یکی از نیروهای جدایی طلبان با اشاره به موقتی بودن آتش بس در این شهر می گوید: «این سومین آتش بسی است که می بینم. همه آنها به همین شکل تمام شدند. این راهی برای بازسازی موقعیت و جمع آوری نیرو است.»
کمبود موادغذایی، نبود امکانات اولیه از جمله آب و برق در دبالتسوه، مهاجرت اجباری بسیاری از ساکنان شهر را در پی داشته است.
درگیری ها در شرق اوکراین که حدود یکسال پیش آغاز شده، مرگ دستکم ۶ هزار تن را در پی داشته است.