دو سال از استعفای پاپ بندیکت شانزدهم و انتخاب پاپ جدید می گذرد. پاپ فرانچسکو از زمانی که رهبری واتیکان را بعهده گرفته، از اصلاحات در نظام بروکراسی
دو سال از استعفای پاپ بندیکت شانزدهم و انتخاب پاپ جدید می گذرد. پاپ فرانچسکو از زمانی که رهبری واتیکان را بعهده گرفته، از اصلاحات در نظام بروکراسی واتیکان سخن گفته و در این مورد هم اقداماتی انجام داده است. برای روشن شدن بیشتر این موضوع، با سباستین میلارد، خبرنگار روزنامۀ لاکروا در واتیکان گفتگو کرده ایم.
یورونیوز: سباستین میلارد، به شما سلام می کنم. برای ما بگویید این اصلاحات در حال حاضر در چه مرحله ای هستند و هدف از این تغییرات چیست؟
سباستین میلارد، خبرنگار روزنامه مذهبی لاکروا: “دو سال پیش و قبل از مجمع کاردینال ها برای انتخاب پاپ در مارس ۲۰۱۳، همه به این نتیجه رسیده بودند که به اصلاحات واقعی نیاز هست. حالا پاپ می خواهد این اصلاحات را به اجرا بگذارد و طی دو روز گذشته، در نشست هایی با کاردینال ها، نظرات آنها در مورد این اصلاحات جمع آوری شده است. از زمان انتخاب وی بعنوان پاپ جدید، انجام این تغییرات در دستور کاری وی قرار داشت.”
یورونیوز: دستورکاری که شما از آن حرف می زنید، با اصلاحات در بخش های اقتصادی و مالی آغاز و حتی یک وزیر مشاور نیز برای اقتصاد در نظر گرفته شده است.
سباستین میلارد، خبرنگار روزنامه مذهبی لاکروا: “این نخستین مرحله بود که انجام شد. تقریبا یکسال است که کاردینال جرج پل از استرالیا بعنوان وزیر مشاور در امور اقتصادی منصوب شده است. یک شورای اقتصادی با وظایف مشابه نیز مشخص شده است. این امر تازگی دارد و گامی به جلو محسوب می شود. تشکیل این دستگاه برای نظارت بر تمامی کانال های مالی و اقتصادی واتیکان مهم بود چرا که در این بخش نیاز واقعی دیده می شد. نیاز بود که شکاف های این بخش مسدود شود.”
یورونیوز: مساله اقتصادی یکی از مهمترین و پیچیده ترین بخش هاست، آیا مقاومت ها و مخالفت هایی برای این اصلاحات وجود داشت؟
سباستین میلارد، خبرنگار روزنامه مذهبی لاکروا: “همۀ آنهایی که رهبری جماعت یا شورایی را در اینجا بعهده دارند، از پیش در جریان این تغییرات قرار گرفته بودند. روز بیست و پهارم نوامبر به همه اطلاع داده شده و نظراتشان را داده بودند. هدف پاپ از جلسات با کاردینال ها و جلب عقیدۀ آنها، این بود که در انجام این اصلاحات به تنهایی اقدام نکند. هیچ کس در حسن نیت پاپ شک ندارد و اصلا مسالۀ مقاومت آنطور که در موضوع مربوط به خانواده یا شورای کلیسا مطرح بود، وجود ندارد.”
یورونیوز: پاپ فرانچسکو بارها از نیروی کلیساهای دورتر از واتیکان سخن گفته است. آیا منظور مواردی مانند انتخاب کاردینال ها از کشورهای دورتر است؟
سباستین میلارد، خبرنگار روزنامه مذهبی لاکروا: “ قدرت کلیساهای دیگر به این معناست که قدرت کلیسای کاتولیک تنها در مرکز یعنی واتیکان محصور نیست. وظیفۀ واتیکان ارائۀ خدمات به کلیساها در تمام جهان است و این ۹ کاردینالی که به تازگی انتخاب شده اند، متعلق به پنج قارۀ دیگر هستند. هدف از این نوع ادارۀ امور توسط پاپ این است که از تمامی توان کلیسای کاتولیک استفاده شود. امروز، ۵۷ کاردینال مجمع کاردینال های واتیکان، اروپایی هستند اما روز به روز شاهد تعداد بیشتری از کاردینال هایی هستیم که از آسیا، آمریکای لاتین یا آفریقا می آیند. این مساله تبلوری از واقعیت کلیسای کاتولیک است.”
یورونیوز: پاپ فرانچسکو این دنیای کلیسای کاتولیک را تکان داده است. چرا اغلب در نطق هایش تا این حد صریح سخن می گوید؟
سباستین میلارد، خبرنگار روزنامه مذهبی لاکروا: “ این طبیعت اوست. پاپ فرانچسکو برای تغییر دادن چیزها اینگونه رفتار می کند و اصلا هدف از این انتخاب هم اصلاح در کلیسا بود. این اصلاحات تنها به معنای دوباره برنامه ریزی کردن روی همان زیرساخت ها نیست بلکه یک برنامه ریزی جدید و تحمیل یک لحن جدید است. نمونۀ آن را در شورای کلیسا در مورد مساله خانواده در ماه اکتبر دیدیم. او در آن هنگام از همه خواست آزادانه صحبت کنند و نظراتشان را بگویند. بعضی ها می گفتند که این نخستین شورای کلیسای واقعی بود که تا به حال وجود داشته است و آزادانه می شد حرف زد. در واقع پاپ هم به نوعی دوباره مدل اوانجلیکی را در این باره به اجرا گذاشته است. این روشی است که او بعنوان یک مبلغ دینی انتخاب کرده است.”