مارین لوپن از سال ۲۰۱۱ رهبر حزب جبهه ملی فرانسه است. او در پانزدهمین کنگره حزب که اخیرا در لیون فرانسه برگزار شد، با کسب صد درصد آرا بار دیگر به ریاست این حزب انتخاب شد. جبهه ملی در انتخابات پارلمان اروپا به پیروزی شگفتی آوری دست یافت. لوپن بیش از هر زمان دیگری به پیروزی در انتخابات بعدی ریاست جمهوری فرانسه خوشبین است. سوفی دژاردن، خبرنگار یورونیوز با وی گفتگویی در لیون انجام داده است.
یورونیوز: مارین لوپن، طبق نظرسنجی ها حزب شما در بین احزاب مخالف دولت بیشترین طرفدار را دارد، خودتان با این مسأله چگونه روبرو می شوید؟
مارین لوپن: «برای تغییرات بزرگ دموکراتیکی که مطمئناً در انتخابات بعدی ریاست جمهوری رخ خواهد داد، آماده می شویم. در جبهه ملی هدف تک تک ما این است که مبارزه کنیم تا به قدرت برسیم و بتوانیم به این ترتیب عقایدمان را اعمال کنیم. نه فقط برای اینکه قدرت را در دست داشته باشیم، بلکه برای اینکه بتوانیم وضعیت کشورمان را تغییر دهیم.»
یورونیوز: وقتی زندگی حرفه ای خود را بعنوان یک وکیل جوان آغاز کردید، از خارجی هایی که بصورت غیر قانونی در فرانسه بودند دفاع کردید، و برای جلوگیری از اخراج آنها بسیار هم تلاش کردید. چه بر سر آن مارین لوپن آمده است؟
مارین لوپن: «آن مارین لوپن هنوز اینجاست و جایی نرفته است. باید توجه داشته باشیم که وقتی فرایندی مثل مهاجرت به ویرانی کشوری می انجامد و اراده سیاسی برای تأمین هزینه های ناشی از این فرایند که محصول تصمیمات رهبران سیاسی است، وجود نداشته باشد، تمام بار آن هزینه بر دوش کسانی است که مسئول این شرایط نیستند. ما همیشه گفته ایم که ما مشکلی با مهاجران نداریم، بلکه اقداماتمان علیه کسانی است که می خواهند آنها را به فرانسه بیاورند.»
یورونیوز: شما مرتب می گویید: “مهاجرت انبوه را متوقف می کنید”. اما در عمل با این افرادی که به صورت غیر قانونی در فرانسه هستند و کسانی که سعی می کنند برای نجات زندگی خود به اروپا بیایند، چه خواهید کرد؟
مارین لوپن: «به کشورشان باز می گردند. من قصد دارم زندگی فرانسویان را نجات دهم. در حالیکه به خوبی رنج این مهاجران را درک می کنم، می خواهم ابتدا به مقابله با علتهای مهاجرت بپردازیم. من هم همان حرف پاپ را می زنم، یعنی روبرو کردن خطاکاران جنگی با مسئولیتشان.»
یورونیوز: اگر فردا شما رییس جمهور شوید، خواهید گفت: همه چیز متوقف شود. شما خودتان در لامپدوزا رنج و زجر این مهاجران را دیده اید، اگر قرار باشد این افردا به خانه هایشان بازگردند، شما حاضرید قایق حامل آنها را برانید؟
مارین لوپن: «شما به لامپدوزا رفته اید؟»
یورونیوز: بله.
مارین لوپن: «آنجا جوانانی را دیده اید که برای کار به اروپا می آیند، زیرا به آنها این باور را قبولانده اند که اینجا دراروپا شغل هست، چون فکر می کنند اینجا الدورادواست. در نتیجه همانقدر که مردم فرانسه عواقب این مهاجرت ها را متحمل می شوند، خود این جوانان هم قربانی دروغ هستند. به فرانسوی ها گفته می شود: “برای کسانی که به اینجا می آیند، جا باز کنید.” اما ما نمی توانیم جایی در فرانسه برای این افراد قائل شویم، زیرا جایی برای آنها نداریم.»
یورونیوز: در مورد مسئله اروپا صحبت کنیم: شما در کل قصد دارید فرانسه را از اتحادیه اروپا و حوزه پولی یورو خارج کنید. در این صورت و اگر تنها فرانسه از منطقه یورو بیرون رود، اوضاع خیلی پیچیده خواهد شد.
مارین لوپن: «این حرف را نزنید. زیرا کشورهایی که بیرون اتحادیه اروپا هستند، در وضعیت بسیارخوبی به سر می برند.»
یورونیوز: بله. اما آنها هیچگاه عضو نبوده اند، خیلی فرق می کند.
مارین لوپن: «پس وقتی کشوری وارد اتحادیه اروپا شد، محکوم است همیشه در اتحادیه بماند؟»
یورونیوز: نه، اما خروج از اتحادیه اروپا بسیار سختتر است.
مارین لوپن: «خارج شدن سخت تر است.»
یورونیوز: هیچ کشور دیگری هم تا به حال چنین تجربه ای نداشته است.
مارین لوپن: «در این تجربه مثل حیوانات آزمایشگاهی با ما رفتار شده است. ساختار اتحادیه اروپا که به ما تحمیل شده که هیچ شباهتی به ایده اولیه آن ندارد. بعد گفتند :“حالا نمی دانم چگونه باید از آن خارج شد.” اینکه هیچ روندی برای خروج کشوری از اتحادیه اروپا، مبنی بر اراده مردم آن کشور پیش بینی نشده است، نشانه این است که خیلی غیر حرفه ای و مبتدیانه عمل شده است. اتحادیه اروپا مانند یک زندان واقعی ساخته شده است.»
یورونیوز: نظرتان راجع به کسی که از کار خود انتقاد می کند چیست؟
مارین لوپن: «بستگی به شرایط دارد. اما اگر این انتقاد از خود علنی باشد شاید خیلی منصفانه نباشد. چرا می پرسید؟»
یورونیوز: شما در پارلمان اروپا چه می کنید. بخش عمده درآمدتان هم از آنجاست.
مارین لوپن: «البته این نظر لطفتان است! اما من حقوق بگیر اتحادیه اروپا نیستم. من منتخب مردمم. من توسط کسانی انتخاب شده ام که فکر می کنند جبهه ملی باید در پارلمان اروپا اکثریت داشته باشد تا از منافع آنها دفاع کند.»
یورونیوز: آیا طرز فکر شما به ولادیمیر پوتین نزدیک است؟
مارین لوپن: «به هر روی من با ولادیمیر پوتین در برخی از نظراتش در مورد مسائل اقتصادی همداستانم. اما این توافق قطعا مسئله جدیدی نیست. جبهه ملی هیچگاه موضعش رادر این زمینه تغییر نداده است. ما از روی کار آمدن دولتی که آپارتچیک ها را منسجم کرد ه و اقتصادی میهن پرستانه را رواج داده است، استقبال کردیم.»
یورونیوز: اما گفتیه اید که شخصیت خود پوتین را تحسین می کنید.
مارین لوپن: «بله، من خونسردیش را می ستایم. به واسطه همین این آرامش موفق شده است با جنگ سردی که توسط اتحادیه اروپا و با تحریک ایالات متحده آمریکا به راه افتاده مقابله کند. آمریکایی ها به دنبال منافع خودشان هستند. پوتین را تحسین می کنم به خاطر اینکه توانسته به ملت بزرگی که طی ۷۰ سال مورد تحقیر و آزار و اذیت قرار گرفته، افتخار و زندگی را باز گرداند. به نظرم مسائلی هست که باید به آنها مثبت نگاه کرد، یا دستکم نگاهی بی طرفانه به آنها داشت.»
یورنیوز: بگذارید فقط از دلایل این وضعیت صحبت کنیم. به جز روسیه تنها بلاروس، سوریه، ونزوئلا و افغانستان وضعیت سیاسی فعلی در شبه جزیره کریمه را به رسمیت شناخته اند. آیا شما هم با این وضعیت موافقید؟ الحاق کریمه به روسیه را تأیید می کنید؟
مارین لوپن: «هنگام همه پرسی در اوکراین قدرت مشروعی بر سر کار نبود. قدرتی نامشروع بود که با کودتا بر سر کار آمده بود.»
یورونیوز: کسی یانوکوویچ را برکنار نکرد، او خودش فرار کرد.
مارین لوپن: «بله به زور چاقویی که روی گردنش گذاشتند. به نظرم اگر می ماند او را برکنار می کردند. در نتیجه فکر می کنم که آن رفراندوم در شرایطی برگزار شد که ایرادی به آن وارد نیست. همان ایرادهایی را می شود به آن گرفت که به همه پرسی در کریمه برای الحاق به روسیه، می گیرند. در واقع وقتی کریمه بخشی از اوکراین شد کسی از مردم کریمه نظرخواهی نکرد و این الحاق بر خلاف خواست مردم کریمه بود.»
یوورنیوز: اما اوکراین، کریمه را ندزدید. کریمه را نیکولا خروشچف به اوکراین داد.
مارین لوپن:«بله دقیقا هدیه بود. اما به نظرم اگر اتحادیه اروپا دولت نامشروع اوکراین را به رسمیت نمی شناخت، کریمه هیچگاه به روسیه پس داده نمی شد. اتحادیه اروپا خطای بزرگی مرتکب شد. بخصوص اینکه در این دولت عناصر مشکوک و نابابی هستند، بویژه گروهی از نازی های بدنام.»
یورونیوز: می گویند در اطراف شما هم افراد این چنینی هستند.
مارین لوپن: «جدی که نمی گویید، شوخی می کنید! منظورم از نازی در اوکراین، نازی هایی است با پرچم [نازیسم]. اما یک بار دیگر تاریخ ما را تایید خواهد کرد. مهم نیست. ظاهرا وقتی صحبت از نازی های اوکراینی است، نازی ها خوب هستند. پس نازی خوب و بد داریم. اما قبلا فکر می کردم که دولتی که با مردمش وحشیانه رفتار می کند و بروی آنها شلیک می کند، محکوم می شود. اما وقتی دولت اوکراین بر سر مردم خود بمب می ریزد، ظاهرا هیچ فاجعه ای رخ نمی دهد.»
یورونیوز: شما با ائتلاف ضد داعش موافقید یا مخالف؟
مارین لوپن: «می خواهم بدانم چقدر سودمند است؟ چه کسانی در این ائتلاف حضور داردند؟ ائتلاف با قطر و عربستان سعودی، واقعا جای تعجب است! قطر و عربستان سعودی کشورهایی هستند که اسلامگرایی افراطی را تامین مالی کرده اند. در نتیجه تشکیل ائتلافی با این کشورها به نظرم دیوانگی است.»
یورونیوز: پس داعش هر کار خواست، بکند؟
مارین لوپن: «من نگفتم بگذاریم هر کار خواست بکند. اما آیا نباید رفت در سوریه با داعش جنگید؟ می گویند: “نه! اگر در آنجا با داعش بجنگید به دولت بشار اسد کمک کرده اید!“»
یورونیوز: پس باید در سوریه [با داعش جنگید]؟
مارین لوپن: «بله در سوریه و مسلما با توافق دولت سوریه.»
یورونیوز: شما مدافع حاکمیت ملی در سوریه هستید اما در اوکراین نه.
مارین لوپن: «اما در اوکراین کسی به زور به روی کار نیامده است.»
یورونیوز: می دانیم که دولت قطر به داعش کمک نظامی می کند، آیا می دانیم شورشیان اوکراین از کجا حمایت می شوند؟
مارین لوپن: «اگر آمریکایی ها در این مورد حرفی بزنند، شک می کنم. من درباره هر آنچه آمریکایی ها بگویند تردید دارد. باید نسبت به هر چه آمریکایی ها می گویند هشیار بود.»
یورونیوز: در آخر نظرتان را در مورد این چهار شخصیت در یک کلمه بگویید.
یورونیوز: فرانسوا اولاند
مارین لوپن: «آدمی که تظاهر به بی مایگی می کند.»
یورونیوز: آنگلا مرکل
مارین لوپن: «بانوی آهنین»
یورونیوز: ژان کلود یونکر
مارین لوپن: «بسیار ریاکار»
یورونیوز: باراک اوباما
مارین لوپن: «امید واهی»