برندگان امسال نشست سالانه خلاقیت در زمینه آموزش موسوم به “وایز” معرفی شدند. این همایش از سال ۲۰۰۹ میلادی، به منظور پیشبرد پروژههای آموزشی برگزار شده است.
پروژههای آموزشی از کشورهای دانمارک و ایالات متحده آمریکا و صندوق حمایت از کودکان کامبوج جزو برندگان بودند. همچنین دو پروژه از کشور هند و بنگلادش توانستند در این نشست دو روزه که ۲۵ آبان به پایان میرسد، جایزه ۲۰ هزار دلاری را از آن خود کنند.
محمد رضوان طراح پروژه «مدارس شناور با انرژی خورشیدی» که در بنگلادش اجرا شده است، میگوید: «طرح ما بالقوه میتواند در شرایط مختلف اجرا شود. در مکانهای دور افتاده، آسیب پذیر در برابر سیل و حتی در کشورهایی که به طور مرتب در معرض سیل هستند. از این روی امکان دسترسی منظم به آموزش را فراهم میکند.»
پروژه« شبکه کریستو ری» در سال ۱۹۹۶ در ایالات متحده آمریکا آغاز شد و هدف آن کمک به دانش آموزان کم در آمد است.
جوزف پارکر، بنیانگذار این طرح میگوید: به نظرم یکی از ناشایست ترین چیزها، هدر رفتنِ سرمایه هوش و استعدادهای کودکانی خانوادههای فقیر است. شما میتوانید در این کودکان انگیزه ایجاد کرده و استعدادهای ذاتی آنها را شکوفا کنید. به این ترتیب آنها در دوران بزرگسالی افراد مبتکری خواهند بود و این چیزی است که دنیا به آن نیاز دارد.»
هدف این طرح این است که ۱۰۰ درصد این کودکان به دانشگاه راه یابند.
در این طرح کودکان، برای پرداخت هزینه تحصیل خود، هفتهای یک روز کار میکنند.