NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

مسئولیت تامین هزینه آموزش همگانی با کیست؟

مسئولیت تامین هزینه آموزش همگانی با کیست؟
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

یکی ازمشکلات همیشگی در مسائل آموزشی بویژه دروضعیت اقتصادی دشوار کنونی، تامین بودجه است.

کیفیت آموزش کودکانمان، همیشه برای ما مهم است. اما فراهم کردن این امکانات کار ساده‌ای نیست.

آموزش حق همه است. اما سوال این است که چه کسی باید بودجه آن را تامین کند؟ از یک طرف دولت‌ها به عنوان مسئولان اصلی آموزش در هر کشوری، در پی کاهش هزینه‌های جاری آموزش هستند، و بخش خصوصی نیز بودجه بخشی از این مراکز را تامین می‌کند.

این بخش از برنامه جهان دانش، به راههای تازه و ابتکاری برای تامین هزینه های آموزشی اختصاص دارد. این برنامه شامل گزارش‌هایی از آلمان، سوئد و آمریکا است.

آلمان، وام سرمایه گزاران آلمانی به دانشجویان با استعداد

درآلمان که آموزش نیمه رایگان است، از سرمایه گذاران دعوت می‌شود تا از استعداد‌های جوان حمایت مالی کنند. با حمایت‌های مالی، این امیدهای آینده دنیای تجارت و علم، می‌توانند روی افکار نو تمرکز کنند و ایده‌های اقتصادی شان را بسط و توسعه دهند.

با این حال، این کمک مالی سرمایه گذاران، بی چشمداشت و بلاعوض نیست.

«سینتو گرزی» یکی از دانشجویان مورد حمایت مالی است که بعد از پایان نامه دوره کار‌شناسی ارشد در باره تجزیه آبهای معدنی، حالا شرکت و تجارت خودش را در این زمینه اداره می‌کند.

او جزو اولین داشجویان کلاسش بود که از حمایت یک بنیاد مالی برخوردار شد. برنامه این بنیاد هنوز هم مورد استقبال و استفاده دانشجویان است.

سینتو آب معدنی با طعم‌های مختلف به بازار پر تقاضای مشتریان این نوع محصولات عرضه می‌کند. در ازای وام دوران تحصیل، سینتو، باید هشت در صد درآمدش را به بنیاد آموزش پرداخت کند. این تعهد تا چهار سال ادامه دارد.

بنا به گفته مدیر آن، این بنیاد مالی آموزشی بنام «کریر کانسپت» یا «مفهوم اشتغال» هزینه‌های دانش جویان را تقبل می‌کند.

بازپرداخت وام بستگی به درآمد آن‌ها در پایان تحصیلاتشان دارد. در نتیجه بر اساس در آمدهای کسب شده، این بنیاد می‌تواند نسل بعدی دانشجویان را نیز مورد حمایت مالی قرار دهد.

تنها دانش آموزان ممتاز می‌توانند از چنین کمک‌های مالی بهره‌مند شوند. بندیکت کوارچ دانشجوی سال اول مدرسه دانشکده حقوق «ای بی‌اس» در شهر وایزبادن برای برخورداری از چنین کمک مالی، باید با امتحان‌های متعدد قبل ودر دوران تحصیل ثابت کند صلاحیت علمی برای دریافت کمک هزینه را دارد.

بر خلاف بهره های بانکی، نرخ بهره این وام‌ها ثابت نیست و مهلت بازپرداخت آن تا زمانی است که فارغ التحصیلان کار پیدا کنند. بعد از اشتغال، درصد معینی از درآمدشان را در دوره خاصی به عنوان بازپراخت به بنیاد می‌پردازند.

یکی از مدیران این برنامه معتقد است که ثروت و درآمد خانواده‌ها ارتباطی به ادامه تحصیل فرزندانشان و امکان موفقیت دانشجویان در آینده ندارد.

آگهی

او می‌گوید:«ما هیچ مرزی نگذاشته‌ایم. برای اینکه گذاشتن هر مانعی، نوعی دخالت و اعمال سلیقه خواهد بود.»

برای اطلاعات بیشتر، روی این لینک کلیک کنید

سوئد، مدرسه خصوصی با کمک نقدی دولت

آموزش رایگان، مطلوب همه کشور‌ها و مردم است. مقامات دولتی سوئد، با کمکهای نقدی یا «بن نقدی» دانش آموزی که توسط ادارات محلی آموزش پرداخت می‌شود، این ایده آل را عملی می‌کنند.

آگهی

هدف آنها برابری در حق انتخاب و فرصت‌ها برای همه است.

در دهه‌های اخیر، درِ این کشور شمال اروپا، به روی هزاران پناهجو از سراسر دنیا باز شده است.

موضوع برابری در امکانات، فرصت‌ها و تداوم آن، در این شرایط اهمیت بیشتری پیدا کرده است. در این میان، آموزش رایگان یک امر کلیدی است.

از حدود بیست سال پیش، دولت برای تسهیل امور، اختیاراتش را به ادارات محلی واگذار کرد. ادارات محلی مسئول پرداخت کمک‌های نقدی به دانش آموزان ۷ تا ۱۹ ساله شدند.

آگهی

بنا به گفته مسئولان، والدین و دانش آموزان، مدرسه مورد نظرشان را انتخاب می‌ کنند. مبلغی پول به آنها اختصاص داده می‌شود که به مدرسه مورد دلخواهشان پرداخت کنند. این کمک مالی، انتخاب مدرسه مورد نظر را، چه خصوصی و چه دولتی تسهیل می‌کند.

ادارات محلی یا کمون‌ها، بر اساس بودجه تخصیص داده شده به بخش آموزش، مبلغ را مستقیما به حساب مدرسه واریز می‌کند.

حداکثر سقف پرداخت، ۹۰۰۰ یورو توسط دولت و ناهار هم رایگان است.

مدیر یکی از این مدارس در استکهلم می‌گوید: «سیستم بن‌های نقدی در سوئد، مبتنی بر اصل فرصت‌های برابر بدون اعمال یک روش واحد بر همه است. ایجاد فرصت‌های برابر مهم است ولی نباید به معنی برنامه‌ای یکسان و فراگیر برای همه باشد. برای اینکه در ‌‌نهایت باعث ایجاد نابرابری خواهد شد.»

آگهی

برای اطلاعات بیشتر، روی لینک های زیر کلیک کنید

www.kunskapsskolan.se”:http://www.kunskapsskolan.se/foretaget/inenglish.4.1d32e45f86b8ae04c7fff213.html
www.sweden.se/
www.skolverket.se/
StudyingInSweden.com

تامین بودجه مدارس مذهبی در آمریکا

مدراس مذهبی آمریکا به خصوص در مناطق فقیر نشین معمولا وابسته به بودجه‌های دولتی هستند. در گرماگرم خبر بسته شدن مدارس کاتولیک در شیکاگو، یک از کشیشان راه حلی پیدا می‌کند. دانش آموزان با یک روز کار در هفته، در تامین هزینه‌های مدرسه مشارکت می‌کنند. این برنامه هر روز موفقیت پبشتری پیدا می‌کند.

آگهی

هر صبح ساعت هشت، دانش آموزان دبیرستان کریستو ری، روزشان را در مدرسه شروع می‌کنند. بعضی به کلاس درس می‌روند و برخی کار روزانه را شروع می‌کنند.

برنامه کاری – آموزشی کریستو ری، اکنون ۲۴ مدرسه در آمریکا را تحت پوشش دارد.

این مدرسه که با هدف ارائه آموزش مناسب به خانوداه‌های فقیر سال ۱۹۹۶میلادی در شیکاگو تاسیس شد، یکی از اولین مدرسه‌های شرکت کننده در طرح بود.

یکی از مدیران این مدرسه می‌گوید: «ما یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های آموزشی هستیم که از مدل خودکفایی مالی استفاده می‌کنیم. دانش آموزان با کار کردن، بیش از نیمی از شهریه‌شان را تامین می‌کنند.»

آگهی

دانش آموزان این مدرسه، درگروه‌های چهار نفره و نوبتی، هفته‌ای یک روز در دفا‌تر حقوقی، شرکت‌ها و ادارات کار می‌کنند.

مابقی شهریه توسط خانوداه‌اش تامین می‌شود.

مدراس کریستو ری معمولا در مناطق فقیر نشین که مدارس دولتی دچار افت آموزشی هستند، تاسیس می‌شوند.

۹۵ در صد از ۶۵۰۰ دانش آموزان مداری کریستو ری، رنگین پوست هستند. شرط ورود به مدرسه کاتولیک بودن نیست، بلکه پشتکار در درس خواندن است.

آگهی

برای اطلاعات بیشتر، روی این لینک کلیک کنید

شما در باره بودجه های آموزشی چه فکر می کنید؟ نظرتان را با ما در میان بگذارید.

برنامه جهان دانش را از تلویزیون، آنلاین و شبکه های اجتماعی ببینید.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

وعده ترامپ: کمیسیون بهره‌وری دولتی با ریاست ایلان ماسک تشکیل می‌دهم

سازمان ملل دستور طالبان مبنی بر ممنوعیت شنیدن صدای زنان در ملاء‌عام را محکوم کرد

یونسکو: طالبان یک میلیون و ۴۰۰ هزار دختر را در افغانستان از تحصیل محروم کرده است