NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

یکسال پس از آغاز قیام مردم سوریه علیه حکومت بشار اسد

یکسال پس از آغاز قیام مردم سوریه علیه حکومت بشار اسد
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

یکسال پیش و همزمان با شروع تغییرات سیاسی در جهان عرب، تظاهرات بخشی از مردم سوریه علیه حکومت بشار اسد در شهر درعا، آغاز شد. با این حال نه تنها هنوزهیچ چیز در سوریه تغییر نکرده، بلکه با وجود تحرک بسیار جامعه جهانی، راه حلی دیپلماتیک هم برای بحران این کشور پیدا نشده است. دولت سوریه در مقابل مخالفان عقب ننشست و تظاهرات مخالفان خود را با توسل به نیروی نظامی و ارتش سرکوب کرد. شهر حمص تبدیل به پایگاه اصلی مخالفان شد. نیروهای گوناگون اپوزیسیون حکومت سوریه با تاسیس شورای ملی سوریه ونیز ارتش آزادیبخش، سعی کردند با در پیش گرفتن مشی مسلحانه، دولت آقای اسد را سرنگون کنند توانایی این کار را نداشته‌اند.

با وجود تلاش دولت‌های غربی و اتحادیه عرب برای مداخله نظامی بشردوستانه در سوریه از راه شورای امنیت سازمان ملل، رای وتوی چین و روسیه این برنامه را هم ناکام گذاشت.

اتحادیه عرب گزارشگران خود را با موافقت دولت سوریه به این کشور فرستاد، تلاشی که کمکی به حل بحران این کشور نکرد.
بشار اسد، از سال گذشته تا کنون با ایجاد تغییراتی در قانون اساسی این کشور موافقت کرده و انحصار مقام ریاست جمهوری به حزب بعث را از متن قانون اساسی این کشور برداشته است. با این حال مخالفان به چیزی کمتر از سقوط نظام راضی نمی‌شوند. بشار اسد به زندگی آرام با همسرش ادامه می‌دهد.

عضو شورای مخالفان حکومت سوریه: مقاومت مردم ما افسانه ای است یورونیوز: با مونذر ماخوس، عضو شورای ملی سوریه از پاریس گفتگو می کنیم. وی مسوول ارتباط این شورا با اروپا است.

مخالفان سوریه نخستین سالگرد وقایع شهر درعا را که به خیزش گسترده علیه حکومت اسد انجامید گرامی داشتند. از نظر شما این انقلاب چگونه شکل گرفته است؟

این انقلاب وارد مرحله ای قطعی شده است و تاکنون به معنی واقعی کلمه دراماتیک بوده است. این یک جنگ واقعی است، یک نسل کشی است که به شیوه ای سیاسی و از سوی حکومت علیه شهروندانش صورت گرفته است. وضعیت همچنان پیچیده است. نشانه هایی وجود دارد که حوادث تازه ای در راه است. من به ماموریت کوفی عنانو موضع روسیه فکر می کنم. سخنرانی لاورف، وزیر امور خارجه روسیه در دوما سرنخ های بسیاری به دست می دهد. اگر سعی کنید تا بین سطرها را بخوانید، می توانید نتیجه بگیرید که موضع روسیه تغییر کرده است.

یورونیوز: آقای مخوص عذر می خواهم اما شورای ملی که مخالفان سوریه را نمایندگی می کند با مشکلات عدیده ای رو به رو است. چه ضربه ای ممکن است که این موضوع به شورا و مخالفان وارد کند؟.

بی تردید این اتفاق در شورای ملی سوریه نه تنها اثری منفی روی مخالفان داشته است که به انقلاب هم ضربه زده است. با این همه ما نمی خواهیم که این مساله بر انقلاب سایه اندازد. اگر شما نگاهی به آنچه که رخداده بیاندازید در می یابید که این مساله ای طبیعی است. همه مخالفان در همه جهان با اختلاف آشنا هستند.

*یورونیوز:*خبرهایی که از منطقه و جهان به گوش می رسد چندان به نفع مخالفان نیست. آنان چه چیزی می خواهند که جامعه بین الملل در بعد سیاسی و نظامی انجام دهد؟.

این هم مشکلی است و کاملا موافق هستم اما مهمترین چیز امروز این است که مخالفان سوری دو گروه انقلابی هستند. مردمی که به خیابان ها آمدند و ارتش آزاد سوریه. آنها در دوره ای سخت به سر می برند و با وجود عدم توازن قوا به تاریخ مقاومت خود نیم نگاهی دارند. تاریخ مقاومت مردم سوریه افسانه ای است. پویایی درونی این کشور همه مشکلات را حل خواهد کرد.

*یورونیوز:*درباره مسلح ساختن ارتش آزاد سوریه چه طور؟ آیا چنین اتفاقی صورت گرفته است؟

بله ارتش آزاد سوریه سلاح زیاد، پشتیبانی یا ارتباطات چندانی ندارد ولی امروز ما از شماری از کشورهای عرب برای یاری هایشان ممنون هستیم و این مساله ای محرمانه نیست. آنها قصد دارند تا وظیفه اخلافی و بشردوستانه خود را انجام دهند. ارتش آزاد سوریه، یک نیروی نظامی واقعی و عنصری کلیدی علیه حکومت و دار و دسته جنایت کارش خواهد بود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

برگزاری انتخابات غیررقابتی سوریه همزمان با اعتراض‌های مردمی: «رای فاسد به فاسدها»

دست کم ۲ نفر در حمله اسرائيل به جنوب سوریه کشته شدند

دیده‌بان حقوق بشر سوریه: ۶ شبه‌نظامی طرفدار ایران در حملات اسرائیل به سوریه کشته شدند