NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید

فراوری آب سیب و شراب با استفاده از فرایند میدان الکتریکی پالسی

فراوری آب سیب و شراب با استفاده از فرایند میدان الکتریکی پالسی
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

«موادی که با استفاده از فرایند میدان الکتریکی پالسی به مصرف کننده می رسد هم لذیذتر است و هم مغذی تر.»

همه ما آب میوه تازه و روغن زیتون تصفیه نشده، سرکه دوست داریم. به کمک فرایند میدان پالس الکتریکی می توان این مواد را هم ساده تر و هم سالمتر تولید کرد.

یک مزرعه خانوادگی در جنوب غربی ایرلند سالانه ۶۰۰ تن سیب تولید می کند که یک چهارم آن برای تولید آب سیب و سرکه بکار می رود. استفاده از فرایند میدان پالس الکتریکی در این مزرعه به عنوان بخشی از یک پروژه تحقیقاتی اروپایی موسوم به «فیلدفود» مورد آزمایش قرار می گیرد.

صاحب این مزرعه می گوید: «شرایط ایده آل برای استفاده از این فرایند، زمانی است که که ما هنوز سیبها چند هفته اول پس از برداشت، سفت هستند. با استفاده از فرایند میدان الکتریکی پالسی می توانیم ۳ الی ۴ درصد بیشتر آب سیب تهییه کنیم.»

پالسهای الکتریکی در محفظه حاوی افشره سیب، سطح سلول های سیب را سوراخ می کند و آبگیری را آسان تر می کند. با تغییراتی در این فناوری میکروب ها را نیز می توان کشت. به این ترتیب عمر مفید آب سیب را افزایش می یابد.

صاحب این مزرعه درباره یکی دیگر از آزمایشهایی که در این مزرعه انجام می شود می گوید: «منتظر یک جعبه (محفظه) کوچکتر هستیم، تا بار الکتریکی بیشتری را بر حجم کمتری از سیب اعمال کنیم. به این ترتیب، امیدواریم که پالس الکتریکی علاوه بر غشای سلولی میوه، غشای سلول های کوچکتر مثل باکتری یا مخمر را بشکافد تا نیازی به استفاده از مواد نگه دارنده نباشد.»

So euronews</a> crew Thierry on camera and Denis the director are here today filming for <a href="https://twitter.com/FieldFOOD_H2020?ref_src=twsrc%5Etfw">FieldFOOD_H2020 pulsed electric field project. pic.twitter.com/Ya44JHqHAn

— Cornelius Traas (@theapplefarmer) 18 janvier 2018

فرایند میدان الکتریکی پالسی برای تهیه شراب

میدان الکتریکی پالسی فقط برای سیب و تهیه آب سیب به کار نمی آید. در یک آزمایشگاه در دانشگاه زاراگوسا از این فناوری برای تولید شراب قرمز هم استفاه می شود.
ایجاد منافذ در پوست انگورزمان مرحلهٔ اول شراب اندازی و گرفتن آب انگور را در مقایسه با روشهای سنتی کوتاه تر می کند، بدون اینکه طعم شراب تغییر کند.

مارکوس مازا، شراب شناس که در این طرح تحقیقاتی حضور دارد می گوید: «مقدار پلی فنل هایی که تولید می شود تغییر می کند به همین دلیل می توانید حس کنید و ببینید که شرابی که با پالس های الکتریکی فراوری شده پررنگ تر است و پلی فنل های بیشتری از شرابهایی دارد که به این روش تولید نشده است.»

محققان می خواهند فواید تجاری استفاده از این فرایند را نشان بدهند. سرمایه گذارهای اولیه به تولید ژنراتورهای جدید پالس منحصر است که در این صورت هزینه مصرف انرژی بطور قابل ملاحظه ای کاهش خواهد یافت.

الیزا لونگو، محقق فراوری مواد غذایی از دانشگاه زارگوسا می گوید: «این فرایند نیاز به ولتاژ زیاد دارد اما فراوری با پالس های بسیار کوتاه در مقیاس میکروثانیه یعنی یک میلیونیوم ثانیه انجام می شود. بنابراین انرژی مصرفی بسیار کم است و انرژی لازم برای فراوری یک کیلو گوجه فرنگی کمتر از انرژی ای است که برای افزودن دمای یک لیتر آب به اندازه یک درجه لازم است.»

گوجه فرنگی هایی را که با این روش پردازش شده اند، می توان به راحتی و بدون استفاده از آب جوش، می توانند پوست کند. در نتیجه در مصرف انرژی صرفه جویی می شود از دیگر مزایای این فناوری غیر حرارتی، این است طعم و خواص مواد غذایی حفظ می شود.

Learn more about portable low-cost PEF-technology at the FieldFOOD stand AnugaFoodTec</a>! For more information visit <a href="https://t.co/mzjlwcCyYz">https://t.co/mzjlwcCyYz</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/pulsedelectricfield?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw">#pulsedelectricfield</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/foodinnovation?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw">#foodinnovation</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/FoodTech?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw">#FoodTech</a> <a href="https://t.co/iymOI4xFBg">pic.twitter.com/iymOI4xFBg</a></p>&mdash; FieldFOOD (FieldFOOD_H2020) 2 février 2018

آیا می توان این فناوری را در مقیاس گسترده تری به کار گرفت؟

خاویه راسو، استاد فناوری مواد غذایی و مسئول هماهنگ کننده طرح «فیلدفود» می گوید: «این فناوری غیرحرارتی آثار منفی حرارت بر خواص مواد غذایی را ندارد، بنابراین موادی که به مصرف کننده می رسد هم لذیذتر است و هم مغذی تر. علاوه انرژی مصرفی در فراوری نیز کاهش می یابد و این فرایند ارزانتر می شود.»

محققان معتقدند که فناوری میدان الکتریکی پالسی به ویژه برای شرکت های کوچک و متوسط فراوری مواد غذایی مناسب است: این نوآوری می تواند توان رقابت آنها با شرکت های دیگر در بازار را بیشتر کند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

فناوری تازه تشخیص ذرات آلاینده هوا

ریزجلبک‌ها، تحولی بزرگ در صنعت تولید مکمل‌های غذایی

موزه مجازی از آثار هنر زیرزمینی کمونیسم در مجارستان