نمایشگاه عکس لندن امسال با گردآوری عکسهایی از بیش از ۸۰ گالری برتر دنیا، آثار شماری از خلاقترین عکاسان جهان را برای عموم به نمایش گذاشته است.
نمایشگاه عکس لندن امسال با گردآوری عکسهایی از بیش از ۸۰ گالری برتر دنیا، آثار شماری از خلاقترین عکاسان جهان را برای عموم به نمایش گذاشته است.
«دان مک کالین» یکی از این عکاسان است. او که از دهه شصت تاکنون در کشورهای مختلف از سوژه های گوناگون عکاسی کرده، متخصص رویه تاریک جامعه است. فقیران، بیکاران و مطرودان اجتماع موضوع عکسهای او هستند. او در مناطق جنگی و مصیبت زده حضور داشته و رویدادهایی نظیر جنگ ویتنام، شیوع بیماری ایدز در آفریقا و درگیریهای شمال ایرلند را با دوربین عکاسی خود نگریسته است.
«من شهرتم را از تصویر کردن رنج دیگران به دست آورده ام. بنابرین با این طرز فکر نمی توانم از خودم کاملا راضی باشم. از زحماتی که کشیده ام راضی ام، اما درباره پاداشِ کار خیلی مراقب هستم. چون نگریستن به این تصاویر همیشه خوشایند نیست و بسیاری از کسانی که در این عکسها هستند مرده اند. پس کنار آمدن با خودم راحت نیست.»
در سوی دیگر نمایشگاه، کامیونی که با عکسهای «مارتین پار» تزئین شده، با حال و هوایی دیگر بین بازدید کنندگان غذا توزیع می کند. «مارتین پار» نزدیک به ۲۵سال است که از غذاهای سراسر جهان عکاسی می کند.
او درباره اهمیت عکاسی در دنیای امروز می گوید: «مردم هنوز عکاسی را یک جور صنعت و نوعی وسیله کمکی برای دیگر هنرها می دانند. هرجا به این همه گیرشدن عکاسی نگاه کنید افراد بسیار زیادی را می بینید که تصاویری را روی اینستاگرام بازنشر می کنند، از عکاسی پشتیبانی می کنند، نمایشگاههای عکاسی خیلی پرطرفدارند. کتابهای عکاسی فروش خوبی دارند. دنیای هنر واقعا باعث می شود درک کنیم عکاسی تا چه حد مهم است.»
و سرانجام شرکت کنندگان در این نمایشگاه می توانند با دستگاهی که «رنکومات» نام دارد از چهره خودشان عکسی به سبکِ عکسهای «جان رنکین»، عکاس مشهور بگیرند.