NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

کرواسی: تبدیل فرار مغزها به چرخش مغزها

کرواسی: تبدیل فرار مغزها به چرخش مغزها
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

سالانه حدود ده هزار جوان در جستجوی آینده ای بهتر در خارج، تصمیم به ترک کرواسی می گیرند.

پدیده فرار مغزها باعث نگرانی مسئولان زاگرب شده است و آنها یک رشته تدبیر برای معکوس کردن گرایش و تشویق دانشجویان به بازگشت به خانه پس از تحصیلات در خارج، در نظر گرفته اند.

ماتیا زسکو در آینده ای نزدیک از پایان نامه اش در رشته فیزیک دفاع کرده و سپس برای ادامه پژوهش هایش به خارج خواهد رفت.

ماتیا زسکو می گوید: “کرواسی را ترک می کنم چون می خواهم بر روی طرحی کار کنم که اینجا امکان پذیر نخواهد بود. طرح من در مورد پادماده است و در کرواسی هیچکس بر روی این موضوع کار نمی کند. پس باید در خارج جستجو کنم.”

او ادامه می دهد: “بسیاری از دوستانم در حال ترک کشورند، ولی برخی از آنها دلایلشان همانند دلایل من نیست. آنها می روند چون هیچ تضمین مالی ندارند و باید شغلی در خارج بیایند، چون پول کافی در کرواسی وجود ندارد تا پژوهش های آنها را از نظر مالی تامین کند.”

ماتیا، ماه اکتبر برای کار در یک آزمایشگاه به آلمان می رود.

دولت کرواسی از این معضل آگاهی دارد و درصدد است تا با یافتن راهکارهایی، فرار مغزها را به چرخش مغزها تبدیل کند تا جوانان تحصیل کرده، پس از پایان تحصیلات به کشور برگردند.

یکی از این راهکارها برنامه ای با بودجه هفت میلیون یورویی است که طی چهار سال پرداخت خواهد شد. ۶۰ درصد این بودجه توسط دولت کرواسی و ۴۰ درصد آن توسط اتحادیه اروپا و صندوق ماری کوری تامین شده است. این برنامه از ماه ژوییه شروع خواهد شد.

این خبر با استقبال گرم اعضای بخش شیمی دانشکده علوم قرار گرفت.

نیکولا برگوویچ، دانشجوی دکترای دانشکده زاگرب می گوید: “به نظر من این ابتکار دولت نکته های بسیار خوبی دارد. برای پژوهشگران جوان، دانشجویان جوان و دانشمندان بسیار مفید است، تا بتوانند به خارج رفته و دانش را به کرواسی بیاورند و مانند دیگر کشورها، دانشجویان دکترا و فراتر از آنرا به کرواسی بیاورند.”

نیکولا در حال حاضر بعنوان پژوهشگر در بخش شیمی دانشکده علوم کار می کند. او می گوید: “چند روز پس از دریافت مدرکم، توانستم اینجا کاری پیدا کنم. قطعا تا دو سال دیگر می مانم و سپس شاید چهار سال دیگر هم اینجا باشم. پس از آن نمی توانم بگویم چه اتفاقی خواهد افتاد و کجا کار خواهم کرد.”

این برنامه گامی در مسیر درست است ولی ابزار کافی وجود ندارد.

ماریان هراک، استاد ژئوفیزیک دانشگاه زاگرب می گوید: “ اگر می خواهیم در مورد این صحبت کنیم که چگونه باید از فرار مغزها جلوگیری کنیم، بهتر است بگوییم چگونه چرخش مغزها را تشویق کنیم، چون ما به این نیاز داریم که مردم در کشورهای مختلف، بین موسسه های مختلف بچرخند. البته منظور من دانشمندان هستند. سرانجام باید آنها را دوباره جذب کنیم و تنها شیوه ممکن، سرمایه گذاری بیشتر در زمینه پژوهش و توسعه است.”

اکنون باید صبر کرد و دید این طرح اروپایی تا چه اندازه ثمربخش خواهد بود و آیا باعث بازگشت دانشمندان به خانه خواهد شد یا نه.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

سفر به دنیای ترجمه و طراحی جلد کتاب در جمهوری چک

برنامه های اروپا برای نسل اراسموس

طرح «هفت گام»، مجالی برای ملاقات رقصنده های جوان اروپایی با طراحان رقص