NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

هند برای مقابله با آسمان آلوده دهلی‌نو دست به دامن «باران مصنوعی» می‌شود

New Delhi, India
New Delhi, India Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

مقامات دهلی‌ نو، پاتیخت هند قصد دارند برای مقابله با آلودگی‌های ناشی از دود شدید و با هدف بهبود کیفیت هوای این شهر که آلوده‌ترین پایتخت جهان است، باران مصنوعی ایجاد کنند.

آگهی

این تصمیم در حالی گرفته شده که بیش از یک هفته است مه ناشی از دود غلیظ تمام شهر را در بر گرفته و منجر به تعطیلی مدارس، توقف فعالیت‌های ساخت و ساز و وضع محدودیت برای استفاده از وسایل نقلیه شده است.

این اولین بار است که در هند چنین تصمیمی گرفته شده و وزیر محیط زیست ایالتی اعلام کرد که بسته به تایید قانونی و شرایط آب و هوایی، مقامات تلاش خواهند کرد تا از حدود ۲۰ نوامبر اولین پروازها برای بارورسازی ابرها را انجام دهند.

کیفیت هوا در این شهر هر سال با سرد شدن هوا بدتر می‌شود زیرا در کنار آلودگی‌های ناشی از وسایل نقلیه، صنایع و گرد و غبار ساختمانی، سوزاندن زباله‌های کشاورزی نیز آغاز می‌شود.

گوپال رای، وزیر محیط زیست دهلی به خبرنگاران گفت که پیشنهادی که توسط کارشناسان درباره بارش باران تهیه شده است، روز جمعه به دیوان عالی کشور ارائه خواهد شد.

او افزود: «معتقدم با توجه به شرایطی که داریم و اگر از طرف همه حمایت شویم، می‌توانیم چنین کاری را عملی کنیم.»

پیش از این چین، اندونزی و مالزی به همین شیوه بارندگی ایجاد کرده بودند.

بنا بر اعلام دپارتمان محیط زیست دهلی، قرار است در جریان این پروژه ابرها بارور شوند؛ تکنیکی که در آن از موادی مانند یدید نقره برای ایجاد بارندگی استفاده می‌شود.

شاخص کیفیت هوای دهلی نو در اوایل روز چهارشنبه بیش از ۳۲۰ بود؛ سطحی که گروه سوئیسی «IQAir» آن را «خطرناک» طبقه‌بندی می‌کند.

دولت محلی دهلی در اوایل روز چهارشنبه دستورالعملی برای تمام مدارس دولتی و خصوصی فرستاد، مبنی بر اینکه تمام مدارس از پنج‌شنبه ۹ تا ۱۸ نوامبر در «تعطیلات زمستانی» خواهند بود. این تعطیلات پیش از این برای ماه ژانویه برنامه‌ریزی شده بود.

هفته گذشته با بدتر شدن کیفیت هوا، دادگاه عالی هند نیز به ایالت‌های اطراف دهلی نو دستور داد تا کشاورزان را از سوزاندن بقایای محصولات منع کنند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

۱۴ متر تا رهایی و زندگی؛ امدادگران به کارگران هندی محبوس در تونل نزدیک‌تر شدند

مدارس تهران به دلیل آلودگی هوا غیرحضوری شدند اما کارمندان «موظف به حضور در محل کارند»

فریبا، «ملکه زباله‌ها» در سوئد محاکمه شد