NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

مقام ارشد طالبان: کراوات نشانه صلیب مسیحیان است و باید منسوخ شود

هیأت طالبان افغانستان در حال ورود به دوحه، قطر برای امضای توافقنامه با مقامات آمریکایی ۲۹ فوریه ۲۰۲۰.
هیأت طالبان افغانستان در حال ورود به دوحه، قطر برای امضای توافقنامه با مقامات آمریکایی ۲۹ فوریه ۲۰۲۰. Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

یک مقام ارشد طالبان می‌گوید کراوات‌هایی که مردان می‌پوشند نشانه صلیب در دین مسیحیت است و باید از میان برداشته شوند.

آگهی

محمدهاشم شهید ورور، رئیس اداره دعوت و ارشاد افغانستان می‌گوید: «گاهی وقتی به شفاخانه‌ها و مناطق دیگر می‌روم، یک مهندس یا دکتر مسلمان افغان را می‌بینم که از کراوات استفاده می‌کند.»

او در ادامه این سخنان که از تلویزیون طلوع پخش شد افزود:« کراوات همان صلیب است، در شرع دستور داده شده که آن را بشکنید و از بین ببرید.»

اداره دعوت و ارشاد افغانستان، ارگانی است که به دنبال «هدایت مردم» این کشور در راستای «آموزه‌های صحیح اسلامی» است.

مقامات طالبان از زمان به دست گرفتن دوباره قدرت در افغانستان در آگوست ۲۰۲۱ میلادی هیچ قانونی برای پوشش مردان وضع نکرده‌اند، با این حال همان زمان دستور دادند زنان هنگام بیرون رفتن از خانه و در انظار عمومی باید برقع بپوشند.

پس از تسلط طالبان بر افغانستان، پوشش مردان و زنان نیز تحت تاثیر قرار گرفت با این حال هنوز برخی از افراد به ویژه مجریان و خبرنگاران تلویزیون لباس‌های رسمی و کراوات می‌پوشند.

کراوات به عنوان یک پوشش غربی شناخته می‌شود که قدمت آن به قرن ۱۷ میلادی باز می‌گردد. این پارچه که از گردن آویزان می‌شود در طی زمان توسط فرانسوی‌ها وارد دنیای مد شد و عمدتا پوششی رسمی محسوب می‌شود.

پوشش در افغانستان

نوع پوشش در افغانستان در طی دوره‌های مختلف همیشه چالش برانگیز بوده است به طوری که دولت‌های قبلی نیز تلاش کرده‌اند مقرراتی مربوط به پوشش را بر مردم یا دست‌کم مسئولان وضع کنند.

در طول یک دهه اشغال این کشور توسط شوروی نیز که ‌آغاز آن به سال ۱۹۷۹ باز می‌گردد، به کارمندان دولتی افغانستان دستور داده شد به جای پوشین لباس‌های سنتی، کت و شلوار بپوشند.

اشرف غنی، رئیس‌جمهور پیشین این کشور نیز در خارج از کشور از کت و شلوارهای غربی و در داخل کشور از لباس‌های سنتی استفاده می‌کرد.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید 

اگرچه مدل لباس‌هایی که رهبران طالبان و پیروانشان به تن می‌کنند تغییری نکرده است اما به نظر می‌رسد نوع پوشش حداقل برای نیروهای مسلح امارت اسلامی افغانستان دستخوش تغییراتی شده است. 

جنگجویان طالبان که در طول دو دهه شورش خود، شلوار کامیز به پا داشتند، از زمان به دست گرفتن قدرت دوباره، در بخش نیروهای مسلح لباس‌های نظامی مدرن به تن می‌کنند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

دومین اعدام در ملاء عام پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان اجرا شد

آخرین میخ طالبان بر تابوت زنان در «زندانی به نام افغانستان»؛ هیچ کس کاری نمی‌کند، همه سکوت کرده‌اند

عبور مرگبار از کانال مانش؛ چند ایرانی و افغان دیگر در رویای رسیدن به بریتانیا جان باختند