آخرین تحولات و رویدادهای ایران و جهان در روز چهارشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ برابر با ۷ ژوئن ۲۰۲۳ میلادی را در این صفحه دنبال کنید.
عناوین مهمترین خبرهای روز:
- سرباز گمنام آمریکایی ۱۰۵ سال پس از کشته شدن در فرانسه دفن شد
- معاون رئیسی: یک عضو دولت روحانی و فرزندش از متهمان اصلی مفقودشدن فرشهای کاخ سعدآباد هستند
- زنگ خطر روند صعودی محبوبیت حزب مهاجرستیز برای احزاب حاکم آلمان
- ساپینتو با استقلال خداحافظی کرد
- پاپ برای انجام جراحی روده در بیمارستان بستری شد
- مرد آمریکایی به جرم کشتن دو زندانبان اعدام شد
- بررسی ممنوعیت اجباری همکاری کشورهای عضو اتحادیه اروپا با شرکت چینی هوآوی
- میلیونر چینی برای بیست و هفتمین بار در کنکور ورودی دانشگاه شرکت کرد
- مخالفان دولت کویت اکثریت خود را در پارلمان تقویت کردند
سرباز گمنام آمریکایی ۱۰۵ سال پس از کشته شدن در فرانسه دفن شد
پیکر یک سرباز گمنام آمریکایی روز چهارشنبه با حضور افسران ارشد ارتش آمریکا و فرانسه در یک آرامستان نظامی واقع در شمال فرانسه دفن شد.
مطابق لوازمی همچون چاقو، مهمات، دسته فنجان، ماسک گاز و دکمههای لباس که جملگی آمریکایی بودند، مسجل شده که بقایای یکی از کشته شدگان جنگ جهانی اول که فوریه گذشته به طور اتفاقی در ۱۱۵ کیلومتری شمال پاریس پیدا شده، متعلق به یکی از سربازان ارتش آمریکاست.

مطابق آمار موجود، حدود ۵۴ هزار سرباز آمریکایی طی جنگ جهانی اول کشته شدند و حدود ۴۴۰۰ تن از آنها همچنان مفقود هستند.
ایالات متحده آمریکا در آوریل ۱۹۱۷ و تقریبا سه سال پس از آغاز جنگ جهانی اول وارد آن شد.
معاون رئیسی: یک عضو دولت روحانی و فرزندش از متهمان اصلی مفقودشدن فرشهای کاخ سعدآباد هستند
محمد دهقان، معاون حقوقی رئیس جمهور ایران روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرگزاری رسمی دولت (ایرنا) گفت: «تعداد متهمان پرونده مفقود شدن فرشهای مجموعه سعدآباد ۷ نفر هستند و یکی از اعضای ارشد دولت قبل و فرزند او از متهمان اصلی مفقود شدن فرشهای سعدآباد هستند.
آقای دهقان ادامه داد: «طبق اطلاعات معاونت حقوقی این فرشها از سال ۹۲ تا ۹۵ مفقود و از مجموعه سعدآباد خارج شده است و سازمان بازرسی کل کشور به این موضوع ورود کرده و گزارش مفصلی را هم در مورد مفقود شدن این فرشها در دولت دوازدهم ارائه و به نهاد ریاست جمهوری وقت اعلام کرده است.»

معاون حقوقی رئیس جمهور ایران با بیان این که تردیدی وجود ندارد که در دولت حسن روحانی این فرشها مفقود شده، گفت: «با این تفاسیر کاملا روشن است که این فرشها در سال ۹۲ تا ۹۵ از مجموعه سعدآباد خارج شده و اتهاماتی نسبت به برخی مقامات عالی رتبه دولت قبل وجود دارد که در دادگاه در دست بررسی است، فعلا نمیتوانیم قضاوتی در این باره داشته باشیم.»
آقای دهقان متذکر شد: «این که گفته شده ماجرا مربوط به دولت قبل از روحانی است، صحت ندارد و این اظهار نظر کاملا با اسناد و گزارش سازمان بازرسی کل کشور مغایرت دارد.»
پیش از این برخی مقامهای دولت حسن روحانی مدعی شده بودند که پرونده فرشهای مفقود شده مربوط به دولت محمود احمدینژاد است. رسانههای حامی دولت ابراهیم رئیسی پیشتر از ناپدید شدن ۴۸ تخته فرش نفیس کاخموزه سعد آباد تهران خبر داده بودند.
زنگ خطر روند صعودی محبوبیت حزب مهاجرستیز برای احزاب حاکم آلمان
حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» (AfD) در نظرسنجیها به زنگ خطر جدی برای احزاب حاکم بدل شده و در مسیر کسب پیروزی در انتخابات ایالتی در شرق این کشور قرار گرفته است.
مطابق نتایج تازهترین نظرسنجیها، محبوبیت حزب آلترناتیو برای آلمان در سراسر آلمان به ۱۷ تا ۱۹ درصد رسیده و به عنوان رقیب اصلی سوسیال دموکراتها، حزب اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، مطرح شدهاند. این حزب در انتخابات سال ۲۰۲۱ با جلب ۱۰.۳ درصد آٰراء در میان احزاب سیاسی آلمان در رتبه پنجم قرار گرفته بود.
حزب آلترناتیو برای آلمان طی دو سال گذشته به طور مستمر از عملکرد دولت ائتلافی آلمان که با حضور سوسیال دموکراتها، سبزها و لیبرالها تشکیل شده، به ویژه در مورد مهاجران خارجی، تورم فزاینده، رکود اقتصادی و هزینههای بالای انتقال از سوختهای فسیلی به سبز انتقاد کردهاند؛ انتقادهایی که به نظر میرسد موجب افزایش محبوبیت این حزب شده است.

تورینگن، زاکسن و براندنبورگ، ایالتهای آلمان شرقی در سال ۲۰۲۴ شاهد برگزاری انتخابات ایالتی خواهند بود.
ساپینتو با استقلال خداحافظی کرد
سرمربی پرتغالی تیم فوتبال استقلال تهران با انتشار پیامی در صفحه رسمی خود در اینستاگرام با آبیهای پایتخت خداحافظی کرد. ریکاردو ساپینتو در ابتدای این پیام نوشت: «امروز با استقلال خداحافظی کردم، باشگاهی که تبدیل به خانه دوم شده است.» او در ادامه با انتقاد از آن چه «بیاحترامی برخی حریفان، عدم دریافتی طی ۸ ماه، تصمیمهای مشکوک داوران، مسئولان و کمیته انضباطی» عنوان کرده، مدعی شد که پیوند اعتماد هیات مدیره باشگاه به او سست شده و به همین دلیل تصمیم به جدایی از این باشگاه گرفته است.
او در ادامه این پیام ضمن تشکر از هواداران استقلال تهران، تصریح کرد: «متأسفانه به دلیل شرایط فعلی مدیریت باشگاه، ادامه کار را غیرممکن میدانم.»

پاپ برای انجام جراحی روده در بیمارستان بستری شد
پاپ فرانسیس روز چهارشنبه به بیمارستان منتقل تا به دلیل ابتلا به انسداد روده تحت عمل جراحی قرار گیرد. او دو سال پیش نیز به دلیل مشکلی مشابه تحت جراحی قرار گرفت و ۳۳ سانتیمتر از روده بزرگش بریده و از بدنش خارج شد.
واتیکان اعلام کرد که فرانسیس ۸۶ ساله برای انجام این عمل بعد از ظهر چهارشنبه تحت بیهوشی عمومی قرار خواهد گرفت و برای چند روز در بیمارستان بستری خواهد ماند.

مطابق رویه موجود، پاپ حتی در زمان بیهوشی و بشتری شدن در بیمارستان نیز مسئول واتیکان و رهبر کلیسای کاتولیک است.
مرد آمریکایی به جرم کشتن دو زندانبان اعدام شد
مایکل تیسیوس، ۴۲ ساله، عصر سهشنبه با تزریق مرگبار در زندانی واقع در ایالت میسوری اعدام شد.
او نزدیک به ۲۳ سال پیش در جریان تلاشی ناموفق برای کمک به فرار یکی از دوستانش از زندان، دو زندانبان را با شلیک گلوله کشته بود.
وکلای آقای تیسیوس از دادگاه عالی ایالات متحده خواسته بودند که اجرای حکم را متوقف کند اما دادگاه بعد از ظهر سهشنبه این درخواست را رد کرد. وکلای او معتقد بودند که چون موکلاشان در زمان ارتکاب جرم تنها ۱۹ سال سن داشته، مجازات او باید به حبس ابد بدون آزادی مشروط تبدیل میشد.

این اعدام دوازدهمین مورد در ایالات متحده طی سال جاری میلادی بود.
«بررسی ممنوعیت اجباری همکاری کشورهای عضو اتحادیه اروپا با شرکت چینی هوآوی»
نشریه آمریکایی فایننشیال تایمز گزارش داد که اتحادیه اروپا در حال بررسی ممنوعیت اجباری همکاری کشورهای عضو با شرکتهایی است که ممکن است خطر امنیتی در شبکههای نسل پنجم تلفن همراه یا ۵جی (5G) آنها ایجاد کنند. بر پایه این گزارش، شرکت فناوری هوآوی چین نیز در فهرست شرکتهای پرمخاطره دستهبندی شده است.
اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد که کشورهای عضو میتوانند همکاری خود را با شرکتهای پرخطر مانند هوآوی محدود یا لغو کنند. اتحادیه اروپا در آن زمان در برابر فشار واشنگتن برای ممنوعیت کامل فعالیت شرکتهای مخابراتی چین مقاومت کرد.

تیری برتون، کمیسر بازار داخلی اتحادیه اروپا جمعه گذشته اعلام کرد که تنها یک سوم کشورهای اتحادیه اروپا ممنوعیتهای توصیه شده را برای زمینههای همکاری با هوآوی اجرا کردهاند.
میلیونر چینی برای بیست و هفتمین بار در کنکور ورودی دانشگاه شرکت کرد
در میان میلیونها دانشآموز دبیرستانی که روز چهارشنبه (۷ ژوئن) در آزمون «گائوکائو» در چین شرکت کردند، لیانگ شی، کارآفرین سخت کوش چینی هم برای بیست و هفتمین بار حاضر بود.
آقای لیانگ که ۵۶ سال دارد همچنان در تلاش است تا با شرکت در کنکور سراسری ورود به دانشگاهها در چین که «گائوکائو» نام دارد، رویای خود را برای ورود به دانشگاه سطح بالای سیچوان محقق کند.
او که پیشتر کارگری ساده بوده، در حال حاضر صاحب یک شرکت موفق در حوزه تولید و تجارت مصالح ساختمانی است. آقای لیانگ برای نخستین بار در سال ۱۹۸۳ و در حالی که ۱۶ سال داشت در کنکور شرکت کرد. او به خبرگزاری فرانسه گفت: «از این که هیچگاه موفق به تحصیل در دانشگاه نشدهام همواره ناراحتم و خیلی دوست دارم که در دانشگاه تحصیل کنم و یک فرد روشنفکر بشوم.»

امسال حدود ۱۳ میلیون دانشآموز واجد شرایط چینی در آزمون گائوکائو شرکت کردهاند.
مخالفان دولت کویت اکثریت خود را در پارلمان تقویت کردند
نتایج انتخابات پارلمانی روز سهشنبه نشان میدهد، گروههای اپوزیسیون دولت که اسلامگرایان سهم بالایی در آن دارند، موفق به تقویت اکثریت خود در پارلمان کویت شدهاند.
بر اساس این نتایج که از سوی خبرگزاری رسمی کویت (کونا) منتشر شده، مخالفان دولت ۲۹ کرسی از ۵۰ کرسی پارلمان را تصاحب کردهاند. از این ۲۹ کرسی ۱۲ کرسی به مخالفان اسلامگرای دولت رسیده است.
اکثر افراد راه یافته به پارلمان جدید همان چهرههای حاضر در پارلمان پیشین هستند و تنها ۱۲ نماینده که اصلاح طلبان جوان به شمار میروند، چهرههای تازه راه یافته هستند که از مخالفان دولت محسوب میشوند.

رویارویی مخالفان و موافقان دولت در پارلمان کویت منجر به استعفای چندین دولت و انحلال متعدد پارلمان شده و کشور را در یک بحران عمیق سیاسی فرو برده است.
کویت نخستین کشور حوزه خلیج فارس است که در سال ۱۹۶۳ نسبت به تاسیس پارلمان اقدام کرد.