بزرگترین گورستان هسته‌ای جهان با ۴۰۰ متر عمق در فنلاند افتتاح می‌شود

نمایی از نیروگاه الکولیوتوی فنلاند
نمایی از نیروگاه الکولیوتوی فنلاند Copyright Antti Aimo-Koivisto/AP2011
Copyright Antti Aimo-Koivisto/AP2011
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

انکالو Onkalo با بیش از ۴۰۰ متر عمق، محل دفن بیش از ۶۵۰۰ تن اورانیوم خواهد بود.

آگهی

رسانه های فنلاندی می گویند دولت این کشور از اولین و بزرگترین گورستان اتمی جهان واقع در این کشور حوزه اسکاندیناوی پرده برداری خواهد کرد.

یوهاناهانسن، زمین شناس و محقق و مدیر در شرکت پیمانکار ساخت این گورستان به خبرگزاری فرانسه می گوید که «انکالو»Onkalo (در زبان فنلاندی به مفهوم غار) اولین و بزرگ‌ترین زباله‌دانی هسته ای جهان خواهد بود.

این گورستان هسته‌ای در جزیره سرسبز «اولکیلوتو» در «خلیج بوتنی» قرار دارد.

گورستان هسته‌ای در کنار نیروگاه هسته‌ای اولکیلوتو قرار گرفته است.  در عمق ۴۰۰ متری حدود ۶۵۰۰ تن اورانیوم نگهداری خواهد شد که برای دفع و انبار بازمانده سوخت و زباله پنج رآکتور هسته ای فعال فنلاند در طول مدت عمر آنها کفایت می کند.

 طبق برآوردهای «موسسه هسته ای جهان» حدود ۴۰۰ هزار تن سوخت استفاده شده تا به امروز از رآکتورهای هسته ای سراسر دنیا جمع آوری شده که عمدتا در انبارهای موقت نگهداری می شوند.

برخلاف خطرات احتمالی ناشی از انفجارهای هسته‌ای و تکرار فجایعی چون چرنوبیل، بسیاری از محققان زیست محیطی می گویند انرژی هسته ای کمتر از دیگر منابع تولید انرژی کربن‌ساز و یکی از پاک ترین منابع تولید است.

آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید از زمان ساخت اولین نیروگاه های هسته ای، در میانه های قرن بیستم تا امروز ، بیش از ۴۰۰ هزار تن زباله هسته ای در سراسر جهان تولید شده است. زباله هایی که اغلب در گورستان و اماکن موقتی ذخیره و دفن می شوند.

پروژه ساخت این گورستان که با همکاری مهندسان سوئدی اجرایی شده است از سال ۲۰۰۴ میلادی آغاز شده است و مهندسان می گویند از سال ۲۰۲۴ میزبان اولین زباله های هسته ای خواهد بود.

دست کم ۲۵۰ هزار سال برای دفع کامل اثرات زباله های هسته ای زمان لازم است. 

اروپا در ۲۵۰ هزار سال پیش در عصر یخبندان قرارداشت و تنها ساکنان این قاره، ماموت و نئاندرتال ها بودند و انسان خردمند، هموساپینس ها، تازه در قاره آفریقا ظهور کرده بودند.

این که باید ۲۵۰ هزار سال بگذرد تا اثرات مخرب زباله های اتمی از بین برود، برای بسیاری از دانشمندان نگران کننده است. یکی از مهندسان مجری ساخت این گورستان به خبرگزاری اسکای نیوز می گویند این گورستان برای انباشت زباله های هسته ای تا یک میلیون سال امن است.

جان هاورکمپ، کارشناس هسته ای سازمان غیردولتی «گرین پیس» می گوید که گورستان انکالو یک راه حل دائمی نیست بلکه کمی از مشکل کم می کند، اما بحران همچنان باقی خواهد ماند.

پروفسور دانشگاه بریتیش کلمبیا، آلیسون مک فارلین هم به خبرگزاری فرانسه گفت که «هیچ پروژه ای در جهان وجود ندارد که ۱۰۰ درصد برای دفن ضایعات و زباله های هسته ای مطمئن باشد. اما انکالو مطمئنا راه حلی است که برخی از نگرانی ها را رفع می کند.»

در ماه آوریل، راکتور هسته ای نسل جدید اولکیوتوی۳، قدرتمندترین راکتور در اروپا، وارد مرحله تولید شد.

در همان ماه آوریل یک نظرسنجی منتشر شده توسط انجمن انرژی فنلاند حکایت از حمایت بی سابقه شهروندان از انرژی هسته ای در فنلاند می دهد. بیش از ۶۸ درصد از فنلاندی‌های نظرسنجی شده، با ادامه کار نیروگاه های هسته ای این کشور و گسترش آنها موافق هستند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

وزیر اقتصاد فنلاند پس از رسوایی سخنان نژادپرستانه‌ استعفا داد

اولین جزیره بدون گوشی‌ هوشمند؛ اگر به این جزیره فنلاند می‌‌روید، تلفن همراه خود را فراموش کنید

تحولات ایران و جهان؛ واکنش رئيس سازمان انرژی اتمی به خبر ساخت تاسیسات جدید زیرزمینی: «اراجیف است»