پوشش زنده اخبار مربوط به اعتراضهای ایران را در روز دوشنبه ۲۸ نوامبر (۷ آذر) میتوانید در این گزارش دنبال کنید
سومین روز از هفته یازدهم اعتراضات ایران درحالی آغاز شد که تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان میدهد مردم معترض شب گذشته در مناطقی از تهران و دیگر شهرها به خیابان آمده و در حمایت از کردستان و علیه رهبر ایران شعارهایی همچون «تهران بشه کردستان، ایران میشه گلستان» و «مرگ بر دیکتاتور» سردادند.
همچنین گزارشها و ویدیوهایی از اعتصاب برخی واحدهای صنعتی و کامیونداران در نقاط مختلف ایران در همبستگی با معترضان و اعتراض به شرایط سخت کاری و دستمزدهای پایین منتشر شده است.
همزمان با انتشار خبرهایی مبنی بر آزاد شدن هنگامه قاضیانی، بازیگر سرشناس ایران و آزادی شماری از بازداشتشدگان اعتراضات جاری، گزارشها حاکی از ادامه روند بازداشتها و احضار معترضان و فعالان به دادسرا و نهادهای امنیتی است.
تجمعهای اعتراضی و تحصن دانشجویان در دانشگاههای مختلف کشور همانند روزهای گذشته همچنان ادامه دارد.
پوشش زنده اخبار مربوط به اعتراضهای ایران را در روز دوشنبه ۲۸ نوامبر (۷ آذر) میتوانید در این گزارش دنبال کنید:
اقدام اعتراضی در حمایت از زنان ایرانی در جریان مسابقه اروگوئه و پرتغال
یک تماشاچی فوتبال که تیشرتی با شعار «احترام به زنان ایرانی» به تن داشت با ورود به زمین مسابقه در جریان بازی دو تیم اروگوئه و پرتغال، موجب اعلام توقف کوتاه آن از سوی داور ایرانی مسابقه یعنی علیرضا فغانی شد.
او که به رغم تدارک تدابیر امنیتی قابل توجه از سوی قطر موفق شده بود، وارد زمین چمن ورزشگاه لوسیل شود، پرچمی رنگین کمانی در حمایت از حقوق دگرباشان جنسی در دست داشت و بر روی دیگر تیشرت او نیز شعار «اوکراین را نجات دهید» درج شده بود.
پیشتر فیفا به دلیل آن چه مراعات قوانین داخلی قطر تعبیر شد، با استفاده از نشانهای رنگین کمانی از سوی بازیکنان تیمهای اروپایی مخالفت کرده بود. نیروهای امنیتی قطر نیز در جریان بازی ایران و ولز از استفاده تماشاگران از پرچمها و پارچهنوشتهای حاوی شعارهایی در حمایت از اعتراضهای ایران جلوگیری کرده بودند.
دو تیم اروگوئه و پرتغال دوشنبه شب به مصاف هم رفتند که این بازی دو بر صفر به سود پرتغال به پایان رسید.

اعلام حمایت پارلمان فرانسه از معترضان ایرانی
قانونگذاران فرانسوی روز دوشنبه سرکوب تظاهرکنندگان ضد دولتی را از سوی حکومت ایران محکوم کردند و از دولتهای اروپایی خواستند تا برای انجام تحقیقات مستقل در مورد علل مرگ مهسا امینی، دختر جوان ۲۲ سالهای که در بازداشت نیروی انتظامی جان باخت، فشار بیشتری بر تهران وارد کنند.
قانونگذاران در مجلس ملی فرانسه به اتفاق آرا قطعنامه غیرالزامآور حمایت از معترضان ایرانی را با ۱۴۹ رای موافق و بدون حتی یک مخالف تصویب کردند.
این قطعنامه از دولتهای اروپایی میخواهد تا فشار بر حکومت ایران را برای ملزم کردن آن به پایبندی به تعهدات بینالمللیاش، افزایش دهند.
این قطعنامه همچنین به شدت آنچه را که قانونگذاران فرانسوی «سرکوب وحشیانه و گسترده از سوی نیروهای امنیتی... علیه تظاهرکنندگان غیرخشونت طلب» عنوان کردهاند، محکوم کرد؛ اقدامی که به باور قانونگذاران فرانسوی، «نقض آشکار و غیرقابل قبول حق تظاهرات مسالمتآمیز و آزادی بیان است.»
آنها همچنین با محکوم کردن قوانین و مقررات محدود کننده حقوق زنان و اقلیتها در ایران، خواستار آزادی هفت شهروند فرانسوی بازداشت شده در ایران شدند.

گزارشهای ضد و نقیض از آزادی وریا غفوری
خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران روز دوشنبه از آزادی وریا غفوری، بازیکن تیم فولاد خوزستان خبر داد. در مقابل خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه در صفحه توئیتر خود این خبر را تکذیب کرد.
خبر آزادی وریا غفوری دو روز پیش نیز منتشر شده بود اما خبرگزاری ایرنا مدتی بعد گزارش داد که آزادی وی صحت ندارد.
در گزارش خبرگزاری تسنیم آمده است که وریا غفوری با سپردن وثیقه از زندان اوین تهران آزاد شد. این خبرگزاری اتهام وریا غفوری را «فعالیت تبلیغی» و «اجتماع و تبانی علیه نظام» عنوان کرده است.
سپاه پاسداران از کشته شدن یک بسیجی در «حمله با سلاح گرم» در استان اصفهان خبر داد
سپاه پاسداران ایران روز دوشنبه با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد که یک بسیجی به دنبال حمله «با سلاح گرم» در استان اصفهان کشته شد.
به گزارش ایرنا سپاه صاحبالزمان در استان اصفهان در اطلاعیه خود آورده است که این بسیجی هنگام عزیمت به محل کارش کشته شد.
هرانا: آرش صادقی کماکان از رسیدگی پزشکی مناسب محروم است
خبرگزاری هرانا از افزایش نگرانیها در خصوص وضعیت سلامت آرش صادقی، فعال حقوق بشر زندانی در ایران خبر داد.
به گزارش هرانا، آقای صادقی به بیماری کندروسارکوما مبتلا است و کماکان از رسیدگی پزشکی مناسب محروم است. این موضوع موجب نگرانی خانواده و نزدیکان او شده است.
قطرگردی با هزینه مردم؛ گزارش روزنامه همدلی از سفر برخی مدیران و خبرنگاران رسانههای اصولگرا به قطر با هزینه دولتی
روزنامه همدلی در گزارشی با اشاره به تصاویر منتشر شده از برخی تماشاچیان ایرانی حاضر در بازی ایران و ولز نوشت: «این تصاویر نشان میدهد که برخی از مدیران و خبرنگاران رسانههای اصولگرا به صورت دستهجمعی به قطر سفر کردهاند.»
این روزنامه همچنین از قول دانیال معمار سردبیر روزنامه همشهری در دوره علیرضا زاکانی که برای جامجهانی به قطر رفته، نوشته است: «۶۹ خبرنگار ورزشی، ۱۰ روزنامهنگار فرهنگی، ۴ مستندساز، ۳ فعال مجازی، ۵ نفر از ستاد خبری، ۳ خبرنگار العالم و ۳ فرد اجرایی راهی قطر شدهاند. این سفر برای خبرنگاران ورزشی کاملا رایگان است و مقداری پول هم دریافت میکنند. بقیه بخشی از هزینهها را از جیب خودشان پرداخت کردهاند. تمام»
سفر این افراد به قطر در روزهای اخیر با حاشیههای بسیاری در فضای مجازی همراه بوده است. همچنین با توجه به برخی ویدیوهای منتشر شده از آنها و عدم تسلط برخی از آنها به زبان انگلیسی، شبهههایی در مورد صلاحیت این افراد برای سفر به یک محیط بینالمللی همچون جام جهانی فوتبال مطرح شده است.
روزنامه همدلی درباره هویت خانمی که در ویدیویی در گفتگو با یک خبرنگار انگلیسی زبان به دلیل عدم تسلط به زبان انگلیسی برخی از کلمات فارسی را با کلمات انگلیسی در کنار هم قرار میدهد و از حقوق برابر و آزادی زنان در ایران سخن میگوید نوشت: «این خانم «فرح عبدی» کارمند وزارت ارشاد در بخش رسانههای خارجی است! نکته دردناک اینکه او در بخشی از وزارتخانه مشغول فعالیت است که یک جمله ساده به زبان انگلیسی نمیداند. در تصویر دیگر او را در کنار دانیال معمار میبینیم.»

صدور احکام حبس برای چهار دانشجو بازداشتی
بنابر گزارشهای منتشر شده، تاکنون برای چهار دانشجو بازداشتشده در جریان اعتراضات جاری ایران احکام حبس صادر شده است.
رادبه کشاورز، دانشجوی کارشناسی ادبیات دانشگاه علامه در دادگاه بدوی به ۵ سال حبس محکوم شده است. بنابر گزارشها، آقای کشاورز در ۲۳ مهر در خیابان بازداشت شده بود.
آذین سعیدی نسب، دانشجوی محیط زیست دانشگاه تهران نیز به تحمل ۵ سال حبس محکوم شده است.
همچنین محمد جواهری، دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات جوانان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران مجموعا به ۴ سال و ۷ ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق، منع عضویت در گروهها و دستهجات سیاسی و منع خروج از کشور به مدت ۲ سال محکوم شده است.
بنیامین مقدسی، دانشجوی مهندسی صنایع دانشگاه تهران هم به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
گزارشها از عدم اجازه حضور وکیل در اغلب دادگاههای این دانشجویان حکایت دارد.

تحصن دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی
دانشجویان دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی تهران روز دوشنبه در اعتراض به تعلیق و توبیخ اساتید این دانشگاه از جمله محمد راغب، نگار ذیلابی، نیلوفر رضوی و اسلام ناظمی و همچنین برخوردهای انضباتی با دانشجویان تحصن کردند.
دانشجویان با خواندن بیانیهای اعلام کردند که در صورت ادامه این وضعیت، آماده تحریم کلاسها و امتحانات پایان ترم هستند.
گفته میشود در این تحصن حدود ۲۰ تن از اساتید دانشجویان را همراهی کردند.
دانشجویان دانشکده ریاضی دانشگاه شهید بهشتی نیز در اعتراض به بازداشتها، تعلیقها و ممنوعالورودیهای اعمال شده دست به تحصن زدند.
تدوینگر قهرمان و فروشنده حجاب اجباری از سر برداشت
هایده صفییاری، تدوینگر سرشناس سینمای ایران در مراسم اختتامیه جشنواره فیلم شبهای سیاه تالین استونی بهعنوان یکی از اعضای هیئت داوران بدون حجاب اجباری روی صحنه رفت و پوستری با نوشته «زن، زندگی، آزادی» در دست گرفت.
خانم صفییاری که تدوینگر فیلمهای تقدیر شدهای از جمله قهرمان، فروشنده، جدایی نادر از سیمین، درباره الی و لاکپشتها هم پرواز میکنند است، چهار بار برنده سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر و بارها نامزد و برنده جایزههایی در مهمترین جشنوارههای فیلم خارجی شده است.
از آغاز اعتراضات بسیاری از سینماگران زن ایران حجاب از سربرداشته و با معترضان اعلام همبستگی کردهاند.
