تازهترین اخبار و گزارشهای اعتراضهای ایران در روز یکشنبه (۱۳ نوامبر/۲۲ آبان) را میتوانید در این صفحه دنبال کنید.
اعتراضها در ایران همزمان با واکنش تهران به اظهارات تند و حمایت صدراعظم آلمان از معترضان و نیز دیدار ماکرون با فعالان زن مخالف با حکومت جمهوری اسلامی وارد پنجاه وهشتمین روز خود شده است.
همزمان، سازمان حقوق بشر ایران میگوید دستکم ۳۲۶ نفر در شهرهای مختلف ایران کشته شدهاند و بیشترین کشتهها به ترتیب در استانهای سیستان و بلوچستان، تهران، مازندران، کردستان و گیلان ثبت شده است.
دانشجویان در دانشگاهها شعار «این آخرین پیامه، اعدام کنید قیامه» سر دادند
قوه قضائیه ایران نخستین حکم اعدام در ارتباط با اعتراضهای اخیر را صادر کرد
صدراعظم آلمان میگوید اتحادیه اروپا با وضع تحریمهای جدید بر فشار به رژیم ایران خواهد افزود
حکومت جمهوری اسلامی بازداشت بودن ۱۴ هزار معترض در ایران را رد کرد
تازهترین اخبار و گزارشهای اعتراضهای ایران در روز یکشنبه (۱۳ نوامبر/۲۲ آبان) را میتوانید در این صفحه دنبال کنید.
تجمع گروهی از مردم در مقابل بیمارستان دی برای حمایت از حسین رونقی
گروهی از مردم در حمایت از حسین رونقی در مقابل بیمارستان دی در تهران تجمع کرده و شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر دادند.
ویدئوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان میدهند که نیروهای امنیتی برای متفرق کردن افراد تجمع کننده در مقابل بیمارستان دی اقدام به تیراندازی و شلیک گاز اشکآور میکنند.
پیشتر خبرهایی از احتمال انتقال حسین رونقی، فعال مدنی زندانی که به گفته همبندیهایش بهدلیل اعتصاب غذای تر در زندان از لحاظ جسمی در وضعیت وخیمی به سر میبرد، به بیمارستان دی منتشر شده بود.
ضرب و شتم دانشجویان متحصن دانشکده فنی دانشگاه تهران
کانال تلگرامی «شوراهای صنفی دانشجویان کشور» از حمله نیروهای حراست دانشگاه تهران به تحصن دانشجویان دانشکده فنی این دانشگاه و ضرب و شتم شماری از دانشجویان متحصن خبر داد.
دانشجویان متحصن در اعتراض به بازداشت بهرام بوشهریزاده، دانشجوی مهندسی شیمی در ساعت ۱۰ و ۴۵ دقیقه روز یکشنبه تحصن خود را آغاز کرده بودند.
قوه قضائیه ایران نخستین حکم اعدام در ارتباط با اعتراضهای اخیر را صادر کرد
خبرگزاری میزان، ارگان رسمی قوه قضائیه ایران از صدور حکم اعدام برای یکی از بازداشتشدگان در جریان اعتراضهای اخیر خبر داد.
این خبرگزاری همچنین اعلام کرد که احکام بدوی شماری از متهمان بازداشت شده در جریان اعتراضهای اخیر در استان تهران صادر شده است.
خبرگزاری قوه قضائیه ایران در خصوص اتهامات فردی که به اعدام محکوم شده است، نوشت: «فردی که یک مرکز دولتی را به آتش کشیده بود، به اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت ملی، محاربه و افساد فی الارض – محاربه از طریق به آتش کشیدن (تحریق و تخریب عمدی) به مجازات اعدام محکوم شد.»
بر اساس اعلام خبرگزاری میزان، ۵ نفر از متهمان براساس اتهاماتی از قبیل اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم برضد امنیت ملی و اخلال در نظم و آسایش عمومی، به مجازاتهای حبس از ۵ تا ۱۰ سال محکوم شدهاند.
گاردین: ایران در حال جنگ با مردم خود است؛ تیم ملی فوتبال تحت فشار است
وبسایت خبری گاردین روز یکشنبه با انتشار مطلبی به اعتراضات ایران و اقدامات دولت در قبال آن پرداخت.
در این مطلب با اشاره به اینکه برخی دولتها مانند سوریه مردم خود را میکشند و برخی مانند روسیه مردم دیگر کشورها، مینویسد: «دولت ایران هر دو کار را انجام میدهد؛ هم در خانه مردم را میکشد و هم در خارج از کشور.»
نویسنده در ادامه به وضعیت تیم ملی ایران در آستانه بازیهای جام جهانی اشاره دارد و مینویسد که این تیم تحت فشار چنین «رژیم قاتلی» مجبور به عمل شده و در حالی قرار است مقابل انگلیس، ولز و آمریکا حاضر شود که «گویا هیچ اتفاق ناخوشایندی روی نداده است».
نویسنده این رفتار رژیم را «شرمآور» خوانده و مینویسد که «بازیکنان ایران به طرز ناراحت کنندهای از تلاش رژیم برای استفاده از فوتبال (و آنها) برای ارائه چهرهای عادی به جهان و منحرف کردن توجهها از بحران داخلی آگاه هستند» و اینکه بسیاری از آنها طی دو ماه اخیر بارها از رژیم انتقاد کردهاند.
در ادامه آمده است که تندروهای ایران نیز در حالی خواستار اعدام معترضان شدهاند که چنین کاری «برای رژیمی که به خاطر نقض حقوق بشر، گروگانگیری خارجی و توطئههای ترور بدنام است» امری غیرعادی محسوب نمیشود.
نویسنده سپس به علی خامنهای اشاره دارد و مینویسد: «این دیکتاتور سالخورده تنها به ترساندن زنان جوان بسنده نمیکند... بلکه با عرضه انبوه پهپادهای «کامیکاز» و موشکهای بالستیک به روسیه، به نیروهای ولادیمیر پوتین کمک میکند تا کودکان اوکراینی را بکشند و معلول کنند و در زمستان امسال یک فاجعه انسانی را رقم بزنند.»
حمید افکاری آزاد شد، خواهرش در اعتصاب غذاست
سعید افکاری امروز یکشنبه از آزادی برادرش حمید خبر داد. حمید افکاری دیروز در مقابل ساختمان وزارت اطلاعات شیراز بازداشت شده بود.
آقای افکاری اما میگوید خواهرش الهام که دستگیر شده است همچنان زندانی و در اعتصاب غذاست.
ویدئویی از مادر برداران افکاری در شبکه های اجتماعی منتشر شد که در آن وی مشت به در بسته ساختمان با پلاک ۱۰۰ در شهر شیراز میکوبد و میگوید :«پسرم را کشتید، کافی نبود، دخترم را آزاد کنید»
شماری از ایرانیان کانادا در ونکوور تجمع کردند
شماری از ایرانیان روز شنبه ۲۱ آبان در شهر ونکوور کانادا در حمایت از معترضان در ایران و در مخالفت با حکومت جمهوری اسلامی تجمع کردند.
افراد حاضر در این تجمع که گسترده توصیف شد نوشتههایی با مضمون «ایران را پس میگیریم» در دست داشتند.
ادامه اعتراضهای دانشجویان در دانشگاههای مختلف کشور در دو روز ۲۱ و ۲۲ آبان
دانشجویان در دانشگاههای مختلف همچنان به اعتراض خود ادامه میدهند. آنها خواستار پایان دادن به «سرکوب» در جامعه و دانشگاه هستند.
با آغاز شکلگیری اعتراضهای دانشجویان به دنبال جان باختن مهسا امینی در گشت ارشاد تهران، شماری از آنها بازداشت و شماری نیز از ورود به دانشگاه منع شدهاند.
از جمله شعارهایی که امروز و دیروز ۲۲ و ۲۱ آبان در دانشگاههای ایران سر داده شد، شعار های «این آخرین پیامه، اعدام کنید قیامه»،«فرزند کارگرانیم، کنارشان میمانیم»، « به دست چند تا مزدور کشته شده فراوون» و «تا حرف حق رو گفتیم، صدای تیر شنفتیم» بود.
دیدار ماکرون با فعالان زن مخالف جمهوری اسلامی در الیزه؛ تهران محکوم کرد
وزارت امور خارجه ایران دیدار امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه با تعدادی از فعالان زن ایرانی در کاخ الیزه را محکوم کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران حمایت ماکرون از «انقلاب» مردم ایران را «مایه تأسف و شرم آور» خواند و گفت: «جای شگفتی است که رئیس جمهور یک کشور مدعی آزادی با تنزل دادن سطح خود، با فرد منفور و بازیچهای دیدار میکند که طی ماههای اخیر تلاش کرده به وضوح به نفرت پراکنی و اقدامات خشونت بار و تروریستی در جمهوری اسلامی ایران و نیز علیه اماکن دیپلماتیک و دیپلماتهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور دامن بزند.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه تعدادی از فعالان ایرانی حقوق زنان از جمله، شیما بابایی، مسیح علینژاد، رویا پیرایی و لادن برومند را در کاخ الیزه به حضور پذیرفته بود.
تهران به اظهارات تند صدراعظم آلمان واکنش نشان داد
وزارت امور خارجه ایران اظهارات و موضع اخیر اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در واکنش به اعتراضات در شهرهای ایران را «تحریک آمیز و غیردیپلماتیک» و مداخله در امور حکومت جمهوری اسلامی دانست.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه گفت: «اراده جمهوری اسلامی ایران در مبانی بنیادین حقوق بشر از جمله کرامت انسانی، مقابله با زور و دفاع از مظلوم همواره مبتنی بر اصل مسئولیت پذیری بوده» است.
وی افزود برعکس، این آلمان است که از مسئولیت بینالمللی خود در احترام به حق حاکمیت کشورها فرار میکند و به« گروه های تروریستی و تجزیه طلب معاند جمهوری اسلامی ایران» پناه میدهد.
آقای کنعانی همچنین گفت که «مطالبات حقوق بشری جمهوری اسلامی ایران از مقامات آلمان فهرست بلندی است. لذا این آلمان است که باید مسئولانه نسبت به گذشته شفاف سازی کند. »
آقای شولتس در پست ویدئویی خود میگوید: «ما میخواهیم تا بر فشار به سپاه پاسداران و رهبران سیاسی [ایران] بیافزاییم».
اولاف شولتس در پیامی ویدئوی و در اظهاراتی تندتر از گذشته خطاب به دولت ایران گفت:«چگونه دولتی هستید اگر به شهروندان خود تیراندازی میکنید. آنهایی که چنین میکنند باید انتظار مقابله ما با آن را داشته باشند.»
وی در این پیام با بیان این که «ما میخواهیم تا بر فشار به سپاه پاسداران و رهبران سیاسی [ایران] بیافزاییم» افزود که دولتش از اعمال تحریم های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران حمایت میکند.