مین‌های ممنوعه پروانه‌ای؛ روسیه اوکراین را به استفاده از «پی‌اف‌ام۱» در مناطق مسکونی متهم کرد

Access to the comments نظرها
نگارش از یورونیوز فارسی
عکس تزئینی از مین‌ «پی‌اف‌ام۱» در کنار مین‌های گوجه‌ای
عکس تزئینی از مین‌ «پی‌اف‌ام۱» در کنار مین‌های گوجه‌ای   -  کپی رایت  AP Photo

روسیه نیروهای نظامی اوکراین را به استفاده از مین‌های پروانه‌ای «پی‌اف‌ام۱» در سراسر مناطق مسکونی دونباس متهم کرد.

وزارت خارجه روسیه استفاده نیروهای نظامی اوکراین از مین‌های «پی‌اف‌ام۱» که موجب کشته و زخمی شدن غیرنظامیان می‌شود را بدیهی دانست.

بر اساس پیمان اتاوا، استفاده از مین‌های ضد نفر «پی‌اف‌ام۱» حتی در جنگ‌ها ممنوع است و کشورهای امضاکننده این پیمان ملزم به نابودی همه ذخایر این نوع مین‌ها هستند. اوکراین پیمان منع استفاده، نگهداری، ساخت و جابجایی مین ضد نفر موسوم به پیمان اتاوا را امضا کرده است.

اوکراین در سال ۲۰۱۴ مدعی شد که از زمان امضای این پیمان، شمار زیادی از مین‌های «پی‌اف‌ام۱» خود را نابود کرده است و در ادامه خواستار مهلت برای نابود کردن همه این نوع مین‌ها شده بود.

کی‌یف در ژانویه ۲۰۲۱ در آخرین گزارش خود از ‌میزان مین‌های ضد نفر اوکراین، از وجود ۳ میلیون و ۳۶۳ هزار و ۸۲۸ مین در انبارهای این کشور خبر داد.

مسکو در حالی کی‌یف را به استفاده از مین‌های ضد نفر متهم کرده است که پیشتر برخی رسانه‌های طرفدار اوکراین روسیه را به استفاده از مین‌های ضد نفر در آغاز حمله نظامی به اوکراین در فوریه و مارس ۲۰۲۲ متهم کرده‌ بودند.

وزارت دفاع بریتانیا در ماه اوت از احتمال استفاده روسیه از مین‌های «پی‌اف‌ام۱» و «پی‌اف‌ام۱اس» در دونتسک و کراماتورسک خبر داد.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

روسیه یکی از کشورهایی است که پیمان اتاوا را امضا نکرده است، بنابراین هیچ تلاشی برای کاهش ذخایر مین‌های ضد نفر خود انجام نداده است.

مین‌های «پی‌اف‌ام۱» که بیشتر از پلاستیک ساخته شده‌اند معمولاً توسط یک موشک پرتاب می‌شوند و پس از آنکه در هوا رها شدند با چتر روی زمین فرود می‌آیند.