دولت آلمان برای حل مشکل افزایش هزینههای سوخت در تلاش است تا اوراق قرضه دولتی خود را به فروش برساند اما مشتریان تمایل چندانی برای خرید این اوراق نشان نمیدهند.
آلمان برای حل مشکل کمبود انرژی و پرداخت هزینههای افزایش یافته آن به میلیاردها دلار نیازمند است.
خبرگزاری رویترز در گزارشی ضمن اشاره به این مطلب میگوید که آلمان میخواهد برای حل این بحران اوراق قرضه خود را به فروش برساند اما این موضوع هم به سادگی امکانپذیر نیست.
مزایدههایی که اخیرا از سوی دولت آلمان برای فروش اوراق قرضه برگزار شده، نتایج ناامیدکنندهای داشته و نگرانی خریداران در خصوص مخارج دولتی و همچنین نرخهای بهره آنها را نسبت به خرید این اوراق بیمیل کرده است. این در حالیاست که آلمان برنامهریزی کرده تا با فروش این اوراق مبلغی در حدود ۲۰۰ میلیارد یورو تامین مالی کسب کند.
مایکل لیستر، رئیس بخش استراتژی نرخها در کامرزبانک آلمان در این خصوص به رویترز میگوید: «تقاضا برای خرید اوراق قرضه ۵ ساله دولتی آلمان در روز سهشنبه پایین بود اما مشکل دیگر این است که مزایدههایی که اخیرا برگزار شده همگی بسیار بسیار بد بوده و شرایط برای خرید این اوراق کاملا ناامیدکننده رقم خورده است.»
او در ادامه میافزاید: «به عنوان مثال، آژانس مالی آلمان در اوایل این ماه تنها توانست حدود ۱.۷۸ میلیارد یورو از اوراق قرضه سال ۲۰۲۹ خود را به فروش برساند این در حالی است که برنامهریزی برای ۴ میلیارد یورو صورت گرفته بود.»
بر اساس تجزیه و تحلیل رویترز از دادههای آژانس مالی، نسبت مبلغ اعلامی به پیشنهاد دریافتی در فروش اوراق قرضه ۷ ساله آلمان به پایینترین حد از سال ۱۹۹۹ رسیده است. ضمن اینکه مشتریان اندک باعث شده تا دولت این کشور مجبور شود ۵۵ درصد از این اوراق را پس از مزایده نگه دارد که این دومین میزان در تاریخ برگزاری مزایدههای اوراق قرضه در آلمان است. همچنین در ۱۲ ماه گذشته نسبت مبلغ اعلامی پایه به پیشنهاد دریافتی در مزایدههای ۲، ۷ و ۱۵ ساله اوراق قرضه نیز به پایینترین حد خود رسیده است.
تحلیلگران دو عامل را از جمله دلایل اصلی این بحران میدانند که نخست افزایش زمان مورد انتظار در انتشار اوراق قرضه و دوم افزایش تهاجمی نرخ بهره بانکهای مرکزی و برنامههای آنها برای عقبنشینی تدریجی از بازارهای اوراق قرضه است.
بر اساس گزارش بانک مرکزی آمریکا، انتظار میرود دولتهای منطقه یورو و خود اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۳ به میزان ۴۰۰ میلیارد یورو بدهی خالص داشته باشند.
آلمان که به شدت تحت تاثیر اتکای بیش از حد خود به انرژی روسیه قرار گرفته است، قصد دارد در سالهای آینده مقادیر زیادی وام بگیرد تا بتواند این مشکل را حل کند. پارلمان این کشور هفته گذشته به قانونی رای داد که به دولت اجازه میدهد بار درگیر روند گرفتن وام را از سر بگیرد.
پیت هاینس کریستینسن، تحلیلگر ارشد بانک Danske میگوید: «این بحران کاملا یک داستان آلمانی است، زیرا آلمان بیش از همه در معرض انتقال انرژی است.»
در مقابل، آژانس مالی فرانسه روز ۲۰ اکتبر ۱۰ میلیارد یورو اوراق قرضه میان مدت منتشر کرد به این امید که این اوراق مشتریان زیادی داشته باشند.
افزایش انتشار اوراق قرضه از سوی کشورهای اروپایی در حالی اتفاق میافتد که بانک مرکزی اروپا قصد دارد کاهش داراییهای خود را در این زمینه پی بگیرد.