باسیلوسور یا همان نهنگ گوشتخوار در اواخر سال ۲۰۲۱ در صحرای کوکاخه در منطقه ایکا، حدود ۳۵۰ کیلومتری جنوب لیما کشف شده است. این شکارچی دریایی که حدود ۱۷ متر طول دارد از دندانهای بزرگ و آرواره قدرتمند خود برای تغذیه از ماهی تن، کوسهها و ماهیهای ساردین استفاده میکرده است.
دیرینه شناسان یکی از دانشگاهان پرو، روز پنجشنبه از بقایای فسیل شده یک نهنگ باستانی رونمایی کردند. فسیل این نهنگ گوشتخوار که ۳۶ میلیون سال پیش در دریاها زندگی میکرده سال گذشته در صحرای پرو پیدا شده است.
ماریو اوربینا، دیرینه شناس، سرپرست تیمی که این اسکلت را کشف کرده به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما یک باسیلوسور جدید در پرو کشف کردیم، این جمجمه کامل یک نهنگ باستانی است که ۳۶ میلیون سال پیش می زیسته است.»
اوربینا گفت که باسیلوسور یا همان نهنگ گوشتخوار در اواخر سال ۲۰۲۱ در صحرای کوکاخه در منطقه ایکا، حدود ۳۵۰ کیلومتری جنوب لیما کشف شده است.
این مکان میلیونها سال پیش یک دریای کمعمق بوده و تپههای شنی موجود در این دریا تعداد زیادی از بقایای شگفتانگیز پستانداران دریایی اولیه را بهوجود آوردهاند.
این شکارچی دریایی که حدود ۱۷ متر طول دارد از دندانهای بزرگ و آرواره قدرتمند خود برای تغذیه از ماهی تن، کوسهها و ماهیهای ساردین استفاده میکرده است.
اوربینا، محقق دانشگاه ملی سن مارکوس در لیما گفت: «این کشف بسیار مهمی است زیرا در هیچ کجای دنیا چنین نمونه مشابهی کشف نشده است.»
رودولفو سالاز گیزموندی، عضو تیم اکتشاف توضیح میدهد که باسیلوسور با دیگر گونههای نهنگ باستانی شناخته شده از نظر اندازه و رشد دندانهایش متفاوت است، که هر دو نشان از آن دارد که این موجود احتمالاً در راس زنجیره غذایی قرار داشته است.
او به خبرگزاری فرانسه گفت: «این یک کشف خارقالعاده است، زیرا وضعیت عالی آن حفظ شده است. این حیوان یکی از بزرگترین شکارچیان زمان خود بوده است.»
سالاز گیزموندی، رئیس بخش دیرینه شناسی مهره داران در موزه تاریخ طبیعی لیما، افزود: «در آن زمان دریای پرو گرم بود. به لطف این نوع فسیل، میتوانیم تاریخ دریای پرو را بازسازی کنیم.»
به گفته محققان، صحرای کوکاخه سرشار از فسیل است. این مکان شواهد تکاملی، گنجینه ۴۲ میلیون ساله را در اختیار دانشمندان قرار می دهد.
همچنین سایر فسیلهای یافت شده در آنجا شامل نهنگهای کوتوله چهار پا، دلفینها، کوسهها و گونههای دیگر مربوط به دوره میوسن هستند که بین ۲۳ تا ۵ میلیون سال قدمت دارند.