NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

پس از اوکراین، گرجستان و مولداوی هم خواستار عضویت در اتحادیه اروپا شدند

اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا و سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهوری گرجستان
اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا و سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهوری گرجستان Copyright Virginia Mayo/Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved
Copyright Virginia Mayo/Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

تنها ساعاتی پس از ثبت رسمی درخواست عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا «برای مواجهه» با حمله روسیه، گرجستان و اوکراین هم اعلام کردند این دو کشور درخواست مشابهی را به بروکسل تقدیم کردند.

آگهی

تنها ساعاتی پس از ثبت رسمی درخواست عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا «برای مواجهه» با حمله روسیه، گرجستان و اوکراین هم اعلام کردند این دو کشور درخواست مشابهی را به بروکسل تقدیم کردند.

ایراکلی گاریباشویلی روز پنجشنبه سوم مارس با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد «گرجستان یک کشور اروپایی است و به تلاش برای مشارکت، دفاع و توسعه اتحادیه اروپا کمک خواهد کرد.»

روسیه در سال ۲۰۰۸ و در پی حمله گرجستان به منطقه جدایی‌طلب اوستیای جنوبی، این کشور را مورد هجوم نظامی قرار داد. با وجود محکومیت این حمله از سوی اتحادیه اروپا، ایالات متحده آمریکا و ناتو، نه ابعاد آن یوروش نظامی و نه واکنش جهانی به آن در حد و اندازه بحران کنونی میان اوکراین و روسیه نبود.

اتحادیه اروپا در ماه‌های گذشته و به‌ویژه پس از ناآرامی‌های پساانتخاباتی سال ۲۰۲۱، بر گسترش روابط با گرجستان تاکید کرده بود. با این حال سیاست گسترش این نهاد منطقه‌ای در دهه گذشته و به‌ویژه پس از بحران مالی سال ۲۰۰۸ به‌شدت از سوی منتقدان زیر سوال رفته است.

مایا ساندو، رئیس جمهوری مولداوی، کشور همسایه اوکراین روز پنجشنبه اعلام کرد درخواست رسمی عضویت در اتحادیه اروپا را امضا کرده است. خانم ساندو در سال ۲۰۲۰ و با یک برنامه «غرب‌گرا» در انتخابات ریاست جمهوری مولداوی پیروز شد. 

مولدوای که مانند اوکراین و گرجستان از جمهوری‌های سابق اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی بود، در سال ۲۰۱۴ یک موافقتنامه مشارکت با بروکسل امضاء کرده بود. 

اوکراین در نوامبر ۲۰۱۳ و پس از پس گرفته شدن طرح همکاری با اتحادیه اروپا، شاهد اعتراض‌های گسترده به دولت ویکتور یانوکویچ شد. تظاهرات پرشمار شهروندان، به‌ویژه در کی‌یف و مناطق غربی، به سقوط حکومت مورد حمایت روسیه منجر شد. تنش در روابط میان مسکو و کی‌یف از همان سال ۲۰۱۴ آغاز و اندکی بعد به الحاق شبه‌جزیره کریمه به روسیه و آغاز جنگ داخلی در شرق اوکراین انجامید.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

شهروند ایرانی ساکن اوکراین: لازم باشد اسلحه به دست می‌گیرم و می‌جنگم

لایحه جنجالی «نفوذ خارجی» با امضای رئیس پارلمان گرجستان قانون و لازم‌الاجرا شد

لایحه جنجالی «عامل کشور خارجی» در گرجستان قانون ‌شد؛ آرزوی پیوستن به اتحادیه اروپا چه می‌شود؟