با اینکه این زیردریاییها تکنولوژی پیچیدهای ندارند اما مسیرهای طولانی را از کلمبیا به گوشه و کنار جهان طی میکنند. برخی از این زیردریاییها با حداقل امکانات و با مقدار بسیار کمی آذوغه و آب اقیانوس اطلس را طی میکنند تا محموله خود را به سواحل اروپا برسانند.
نیروی دریایی کلمبیا در هفته جاری با ادامه عملیات دو ساله خود علیه قاچاق مواد مخدر، زیردریایی حامل ۴ تن مواد مخدر را در نزدیکی سواحل نارینیو توقیف کرد. این محموله بزرگترین محموله مواد مخدری است که در دو سال اخیر در نزدیکی سواحل کلمبیا ضبط شده است.
به گفته مقامات این کشور، محموله کوکائین که نزدیک به ۱۵۰ میلیون دلار ارزش دارد متعلق به یکی از شاخههای جداشده از گروه شورشیان فارک است.
بازرسان در این زیردریایی ۱۵ متری ۲۰۰ کیسه حاوی ۴ هزار بسته کوکائین کشف کردند. به گفته پلیس کلمبیا، مقصد زیردریایی یکی از کشورهای آمریکای مرکزی بود. بازرسان همچنین ۴ مسافر این زیردریایی را دستگیر کردند. سه تن از آنها شهروند کلمبیایی هستند. قرار است یکی از افراد به ایالات متحده مسترد شود. وی در آن کشور به جرم قاچاق مواد مخدر تحت تعقیب است.
بیش از دو دهه است استفاده از زیردریاییهای سبک در کلمبیا برای انتقال مواد مخدر مرسوم است. این شناورها در واقع ناوهای نیمهشناور سبک و با کیفیت پایین هستند که معمولا در نزدیکی سطح آب باقی میمانند. این نیمهشناورها در جنگلهای حرای کلمبیا یا سورینام ساخته میشوند و از تکنولوژی پایینی برخوردارند. اغلب در ساختشان از الیاف شیشه استفاده میشود تا دوام داشته باشند. قاچاقچیان، این زیردریاییها را با ۲ تا ۸ تن مواد مخدر پر میکنند و بین دو تا چهار نفر نیز به عنوان سرنشین از بار مراقبت میکنند. سپس زیردریاییها یا به سمت آمریکای مرکزی و ایالات متحده حرکت میکنند یا از اقیانوس اطلس میگذرند تا بار خود را در بازار اروپا به فروش برسانند.