NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

ایرج پزشکزاد، خالق دایی جان ناپلئون در سن ۹۴ سالگی درگذشت

ایرج پزشک‌زاد
ایرج پزشک‌زاد Copyright فیسبوک
Copyright فیسبوک
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

نگارش رمان دایی‌ جان ناپلئون که ناصر تقوایی مجموعه تلویزیونی ماندگاری با اقتباس از آن در سال ۱۳۵۵ ساخت از جمله آثار مشهور این نویسنده و طنزپرداز ایرانی است.

آگهی

ایرج پزشک‌زاد، نویسنده و طنزپرداز مطرح ایرانی که رمان «دایی‌ جان ناپلئون» از مشهورترین آثار اوست در سن ۹۴ سالگی از دنیا رفت.

آقای پزشک‌زاد که به «الف.پ.آشنا» تخلص داشت سال ۱۳۰۶ در تهران متولد شد و روز چهارشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۲/ بیست و سوم دی ماه ۱۴۰۰ به دلیل ایست قلبی در شهر لس‌آنجلس درگذشت.

وی که رشته حقوق را برای تحصیلات عالیه خود برگزیده بود در دوره‌ای برای تکمیل مطالعات و ادامه تحصیل به کشور فرانسه سفر کرد و پس از بازگشت به مدت پنج سال در کشورش به قضاوت در دادگستری مشغول شد.

آقای پزشک‌زاد فعالیت در وزارت امور خارجه و مدیر کل روابط فرهنگی ایران را نیز در کارنامه خود ثبت کرده است.

او کار نویسندگی را از اوایل دهه ۳۰ میلادی با نوشتن داستان‌های کوتاه برای مجلات و ترجمه متون ادبی نویسندگان بزرگی چون ولتر و مولیر و نیز برگردان رمان‌های تاریخی آغاز کرد.

نگارش رمان دایی‌ جان ناپلئون که ناصر تقوایی مجموعه تلویزیونی ماندگاری با اقتباس از آن در سال ۱۳۵۵ ساخت از جمله آثار مشهور این نویسنده و طنزپرداز ایرانی است.

ایرج پزشک‌زاد از شیفتگان سعدی شاعر نامدار و سخندان ایرانی بود و همزمان با فعالیت در وزارت خارجه ستون طنزی با نام «آسمون ریسمون» در مجله فردوسی داشت.

مجموعه خاطرات «حاج مم جعفر در پاریس»، رمان‌های «دایی جان ناپلئون»، «خانواده نیک‌ اختر» و «ماشالله خان در بارگاه هارون الرشید» و نیز نمایشنامه‌های «ادب مرد به ز دولت اوست تحریر شد»، «پسر حاجی بابا جان» و «صندوق لعنت» از جمله بخشی از آثار وی در زمینه طنز است.

ایرج پزشک‌زاد پس از انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ از کشور خارج شد و در فرانسه اقامت گزید؛ و پس از چندی راهی آمریکا شد و سال‌های آخر عمر خود را در این کشور سپری کرد.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

محمود دعایی مدیر قدیمی روزنامه اطلاعات ایران درگذشت

جایزه نوبل ادبیات ۲۰۲۱ به عبدالرزاق گورنه نویسنده تانزانیایی رسید

نخستین رمان آمریکایی چه نام دارد و نوشته کیست؟