NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

کشف یک کارخانه باستانی تولید شراب با قدمت ۲۷۰۰ سال در دهوک عراق

canva.com
canva.com Copyright  Photo
Copyright  Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

به گفته رئیس اداره میراث دهوک «این کارخانه قدیمی‌ترین و بزرگترین کارخانه شراب سازی در شمال بین النهرین محسوب می‌شود».

آگهی

باستان شناسان توانسته‌اند یک کارخانه شراب با قدمتی حدود ۳۰۰۰ سال را در کوه‌های اطراف شهر دهوک عراق کشف کنند.

خبر این کشف در ۲۴ اکتبر سال جاری میلادی از سوی دانشگاه دهوک اعلام شد و به گفته باستان شناسان، این کارخانه بطور دقیق‌تر در ۲۷۰۰ سال پیش یعنی در دوران حکمرانی سناخریب، پادشاه مشهور آشوری ساخته شده است.

این سازه از ۱۴ حوضچه پرس و انبار تشکیل شده و به گفته باستان شناسان عراقی، از این کارخانه برای تهیه شراب و سایر آبمیوه‌ها استفاده می‌شده است.

بوار طاهر، زمین شناس و باستان شناس عراقی می‌گوید: «از هر حوضچه برای له کردن محصولاتی مانند زیتون، انگور یا بقیه میوه‌ها و گرفتن آب آنها استفاده می‌شد. بنابراین ۲۷۰۰ سال قبل از میلاد، آنها علم هندسی بسیار توسعه یافته‌ای داشتند و همانطور که می‌بینید سنگ‌ها را ابعاد منظم تراشیده‌اند. سنگها کاملا سازمان یافته هستند و همه آنها به یک اندازه و درست تراشیده شده‌اند.»

به گفته رئیس اداره میراث دهوک نیز «این کارخانه قدیمی‌ترین و بزرگترین کارخانه شراب سازی در شمال بین النهرین محسوب می‌شود».

او می‌افزاید: «این کارخانه از ۱۴ حوضچه تشکیل شده که به شکل مربع و مستطیل ساخته شده‌اند و برای تولید شراب استفاده می‌شدند. آنها از طریق کانال کوچکی به یکدیگر وصل می‌شدند و به این ترتیب آب حاصل از پرس مواد از طریق این کانال‌ها به انبارها منتقل می‌شدند.»

به گفته او این مایعات درنهایت در کوزه‌های سفالی ریخته و به نینوا، پایتخت آشوریان در آن زمان (موصل کنونی) فرستاده می‌شدند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

کشورهای اسلامی چگونه سلطه خود را بر بازار جهانی شراب از دست دادند؟

همکاری لوور پاریس و موزه موصل برای احیای گنجینه‌های ۲۵۰۰ ساله عراق

طوفان شن موصل عراق را در بر گرفت