لودریان در دیدار با بلینکن: منتظریم ایران برای احیای برجام تصمیمات نهایی را بگیرد

ایالات متحده آمریکا و فرانسه روز جمعه ۲۵ ژوئن (۴ تیر) به مقامات ایرانی هشدار دادند که زمان برای نجات توافق هستهای ایران در حال اتمام است و آنها باید در این زمینه «تصمیمات شجاعانه و قاطع» بگیرند. آنها همچنین ترس خود را از پیشروی فعالیتهای حساس اتمی تهران در صورت طولانی شدن مذاکرات ابراز کردند.
یک هفته پس از انتخاب ابراهیم رئیسی به ریاست جمهوری ایران، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به پاریس سفر و تایید کرد که اگر مذاکرات فعلی طولانی شود، بازگشت به برجام برای ایالات متحده «بسیار دشوار» خواهد شد.
وی در یک نشست خبری مشترک با ژان ایو لودریان، همتای فرانسوی خود گفت: «به نقطهای خواهیم رسید که بله بازگشت به استانداردهای تعیین شده در توافق هسته بسیار دشوار خواهد بود.» وی افزود: «ما به آن نقطه نرسیدهایم اما این چیزی است که ما از آن آگاه هستیم.»
وی تایید کرد که ایالات متحده آمریکا هنوز با ایران در این زمینه «اختلافات جدی» دارد.
آنتونی بلینکن هشدار داد که در صورت ادامه فعالیت سانتریفیوژهای پیشرفتهتر و افزایش غنیسازی اورانیوم، ایران به آستانه «گریز هستهای» برسد که در آن به طور خطرناکی به توانایی تولید بمب هستهای نزدیک خواهد شد.
بلینکن در عین حال تاکید کرد که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا همچنان از بازگشت به توافق هستهای حمایت میکند. توافقی که ترامپ در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد و تحریمهایی فلجکنندهای را علیه ایران اعمال کرد. در مقابل ایران در چندین مرحله تعهدات هستهای خود را کاهش داد.
بلینکن گفت: «ما یک منافع ملی داریم که تلاش میکنیم مشکل هستهای را دوباره در جعبهای که نام آن برجام بود، قرار دهیم.»
وی همچنین پایان توافق فنی میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی را یک نگرانی جدی توصیف کرد.
ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه که کشورش یکی از امضاکنندگان توافقنامه هستهای در سال ۲۰۱۵ است به نوبه خود از تهران خواست تا گامی قاطع به نفع نجات برجام بردارد.
وی گفت: «ما انتظار داریم که مقامات ایرانی تصمیمات نهایی را بگیرند که بدون تردید دشوار است اما اجازه میدهد مذاکرات آغاز شده در وین به سرانجام برسد.»
وی تاکید کرد که «ما در حال پایان دادن به این روند هستیم. ما در حال رسیدن به مرحله سختی هستیم که به تصمیماتی شجاعانه و محکم نیاز خواهد داشت.»
مذاکرات هستهای بر سر احیای برجام و بازگشت آمریکا به توافق هستهای از ماه آوریل در وین اتریش آغاز شده و تاکنون ۶ دور از این گفتگوها انجام شده است.