انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ایران از هفت صبح امروز (۲۸ خرداد/۱۸ژوئن) به وقت ایران و با شروع به کار ۶۷ هزار شعبه رایگیری آغاز شد.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ایران از هفت صبح (۲۸ خرداد/۱۸ژوئن) تا ۲ بامداد ۲۹ خرداد به وقت ایران در ۶۷ هزار شعبه رایگیری انجام شد. این انتخابات همچنین در ۱۳۳ نمایندگی خارجی ایران به جز کانادا، سنگاپور و یمن برگزار شد.
مطابق اعلام وزارت کشور ایران، در این دوره از انتخابات، ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر واجد شرایط رای دادن هستند که در واقع شامل جمعیت ۱۸ سال به بالای ایران میشود و از این تعداد ۱ میلیون و ۳۹۲ هزار و ۱۴۸ نفر رای اولی هستند.
در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری، پس از انصراف سه نامزد تایید صلاحیت شده توسط شورای نگهبان، محسن رضایی میرقائد، ابراهیم رئیسی، امیرحسین قاضیزاده هاشمی و عبدالناصر همتی به رقابت خواهند پرداخت و فرد پیروز باید بیش از ۵۰ درصد آرای اخذ شده را کسب کند.
آخرین نظرسنجیهای انجام شده نشان میدهد که احتمالا ۳۷ تا ۴۷ درصد از واجدان شرایط در این انتخابات مشارکت خواهند داشت. پایینترین نرخ مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ایران در دوره ششم و سال ۱۳۷۲ با ۵۰.۶ درصد ثبت شده ولی در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی که در اسفند سال ۱۳۹۸ برگزار شد تنها ۴۲.۵۷ درصد از مجموع واجدان شرایط رای دادن پای صندوقهای آرا حاضر شدند و این نرخ در شهر تهران به ۲۵.۴ درصد رسید تا پایینترین میزان مشارکت انتخاباتی مردم ایران در طول حیات جمهوری اسلامی رقم بخورد.
پوشش زنده اخبار انتخابات ریاست جمهوری ایران را در این صفحه دنبال کنید
وی تصریح کرد که به محض تجمیع آرا، نتایج اعلام میشود.
اسماعیل موسوی، سخنگوی ستاد انتخابات کشور از پایان رای گیری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ساعت ۲ بامداد ۲۹ خرداد خبر داد و گفت: «از افرادی که درشعبهها حضور دارند رای گرفته میشود.»
از سوی دیگر با پایان رایگیری، پلمپ برخی صندوقها باز و کار شمارش آرا شروع شد.
این ستاد تاکید کرد که نتایج شمارش آرا باید به طور رسمی اعلام شود.

ستاد انتخابات کشور در اطلاعیهای اعلام کرد شهرهایی که دارای مراجعه کننده هستند میتوانند حداکثر تا ساعت دو بامداد به فعالیت خود ادامه دهند.
در این اطلاعیه همچنین گفته شده است که سایر شعب در صورت اتمام رایگیری میتوانند اقدام به شمارش آرا کنند.
هر چهار کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری از وزارت کشور خواستند تا زمان رای گیری تا ساعت دو بامداد تمدید شود.
وی به نقل از شورای هماهنگی ستادهای مردمی ابراهیم رئیسی در اطلاعیهای همراه با انتقاد گفت: «متأسفانه گزارشهای مختلف ارسالی به این ستاد، حاکی از آن است که صبح امروز و در دو ساعت اولیه آغاز رأیگیری، ارتباط سامانههای فنی رأیگیری الکترونیک با مرکز، حدود یکصد دقیقه قطع بوده است.»
پیش از این ستاد انتخابات کشور و شورای نگهبان زمان رایگیری را تا ساعت ۱۲ تمدید کردند.
