NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

آلودگی نفتی در مدیترانه؛ اسرائیل ایران را به «ترور محیط زیستی» متهم کرد

آلودگی نفتی در سواحل اسرائیل
آلودگی نفتی در سواحل اسرائیل Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از مسعود سالاری
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

«شواهدی قوی به دخالت کشتی حامل نفت خام ایران در این رویداد اشاره دارد و اعتقاد بر این است که این حادثه در پیوند با نقض تحریم‌های بین المللی در قاچاق نفت به سوریه باشد.»

آگهی

به دنبال پیدا شدن آلودگی نفتی در دریای مدیترانه در سواحل اسرائیل، دولت تل‌آویو ایران را در این رویداد مقصر دانست و این کشور را متهم کرد که دست به «ترور محیط زیستی» زده است.

جیلا گاملیل، وزیر محیط زیست اسرائیل روز چهارشنبه ۳ مارس (۱۳ اسفند) در یک نشست مطبوعاتی در این زمینه گفت: «یک کشتی دزدان دریایی به نام امرالد (زمرد)، متعلق به یک شرکت لیبیایی و با پرچم پاناما که از ایران آمده بود، مسئول این حمله محیط زیستی است.»

به فلیپبورد یورونیوز فارسی بپیوندید

این مقام اسرائیلی همچنین گفت کشتی یاد شده «به منطقه اقتصادی متعلق به اسرائیل نزدیک شده» و «عمدا آب را آلوده کرده است».

وی افزود: «ایران تنها با سلاح هسته‌ای و با استقرار در نزدیکی مرزهای ما فعالیت‌های تروریستی انجام نمی‌دهد، بلکه به محیط زیست هم حمله می‌کند.»

اسرائیل ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی متهم می‌کند، اما ایران هواره این اتهام را رد کرده است. خانم گاملیل روز یکشنبه گفته بود کشورش این «جنایت زیست‌محیطی» را «بی‌مجازات» نمی‌گذارد.

در اواسط ماه فوریه، باد شدید و موج‌های بلند ناشی از آن صدها تن قیر سیاه را با خود به سواحل اسرائیل آوردند و این آلودگی از حدود منطقه شمالی «روشن هانیکرا» در نزدیکی مرز لبنان تا سواحل جنوبی اشکلون واقع در سرحد نوار غزه را پوشاند. این منطقه نواری تقریبا به طول ۱۹۵ کیلومتر را در برمی‌گیرد که شامل ۹۰ درصد سواحل این کشور است.

پس از آن ماهی‌ها، لاک‌پشت‌ها و پرندگان زیادی بر اثر آلودگی قطران تلف شدند و لاشه یک نهنگ ۱۷ متری نیز به ساحل رسید. مقامات اسرائیل این رویداد را بزرگ‌ترین فاجعه زیست‌محیطی این کشور در سال‌های اخیر خواندند و از مردم خواستند تا به سواحل آلوده نزدیک نشوند. خرید و فروش محصولات غذایی دریایی مدیترانه نیز در اسرائیل ممنوع شده است.

مقام‌های وزارت محیط زیست اسرائیل می‌گویند کشتی یاد شده حامل قیر قاچاق بوده و از خلیج فارس به مقصد سوریه حرکت می‌کرده است. به گفته آنها این کشتی محموله قیر خود را در روز یکم یا دوم فوریه در منطقه‌ای از آب‌های بین‌المللی در حدود ۷۰ کیلومتری ساحل اسرائیل رها کرده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از برخی مقامات اسرائیلی می‌گوید کشتی زمرد از دسامبر ۲۰۲۰ به این سو تحت مالکیت شرکتی درآمده که در جزایر مارشال ثبت شده است.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

میزان آلودگی نفتی در شرق مدیترانه حدود هزار تن برآورد شده است. وزارت محیط زیست اسرائیل در ابتدا گفته بود که «ده‌ها، بلکه صدها تن» قیر به دریا ریخته شده است. نیروهای ارتش، غیرنظامیان و اعضای سازمان‌های مردم‌نهاد اسرائیل تلاش می‌کنند تا آلودگی‌ها را از سواحل پاک کنند.

رانی امیر، یکی از مسئولان اصلی رسیدگی به این حادثه در وزارت محیط زیست اسرائیل گفته است: «شواهدی قوی به دخالت کشتی زمرد حامل نفت خام ایران در این رویداد اشاره دارد و اعتقاد بر این است که این حادثه در پیوند با نقض تحریم‌های بین المللی در قاچاق نفت به سوریه باشد.»

وی اشاره به این که هدف کشتی، «قاچاق غیرقانونی نفت از ایران به سوریه بوده» گفت: «این نشت نفتی ممکن است یک حادثه یا یک اقدام تروریستی عمدی باشد.»

تا پیش از این یک کشتی نفتکش یونانی و حدود ۱۰ کشتی دیگر مشکوک به نشت مواد نفتی نفت در دریا بودند، اما مقامات اسرائیل روز یکشنبه اعلام کردند این کشتی‌ها منشأ آلودگی نبوده‌اند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ابراز «نگرانی شدید» اسرائیل از «کاهش» احتمالی تحریم های ایران

یک فروند «نفتکش ایران» در آب‌های سوریه هدف حمله قرار گرفت

لاشه نهنگ در ساحل اسرائیل؛ منشاء آلودگی ناشی از قطران معلوم نیست