اتهام براندازی به واشنگتن؛ اوگاندا مانع دیدار سفیر آمریکا با چهره مخالف دولت شد

سخنگوی دولت اوگاندا روز سه شنبه واشنگتن را به تلاش برای براندازی حکومت و دخالت در انتخابات ریاست جمهوری این کشور متهم کرد.
این اتهام پس از آن مطرح شد که گفته میشود سفیر ایالات متحده در اوگاندا به تازگی تلاش کرده تا با یک چهره سرشناس مخالف قدرت حاکمه که در حبس خانگی به سر میبرد، ملاقات کند.
این چهره مخالف یک ستاره موسیقی پاپ ملقب به «بابی وین» است که پس از ورود به عرصه سیاست و قانونگذاری اکنون به یکی از مخالفان جدی یووری موسونی، رئیس جمهوری و مرد قدرتمند اوگاندا تبدیل شده است.
وی که نام اصلیاش رابرت کاگولانی پس از انداختن رای خود به صندوق انتخابات ریاست جمهوری در روز پنجشنبه گذشته بلافاصله در حبس خانگی قرار گرفت.
بابی وین که با کسب ۳۵ درصد آرا در قبال ۵۹ درصد از رئیس جمهوری حاکم شکست خورد بود نتیجه انتخابات را پس از اعلام پیروزی مجدد یووری موسونی به چالش کشید و از تقلب گسترده و صحنهآرایی کامل سخن گفت.
نتیجه انتخابات ریاست جمهوری اخیر اوگاندا که یووری موسونی را برای ششمین بار بر مسند قدرت نشاند برغم همرایی شماری از شهروندان همچنین با مخالفتهایی در داخل این کشور همراه شد که نتیجه آن دستگیری دهها معترض و برخورد خشونتآمیز پلیس با مخالفان بود.
در این میان دولت اوگاندا سفیر آمریکا را نیز به دلیل تلاش برای ملاقات با بابی وین در جریان حبس خانگی وی مورد انتقاد قرار داده و واشنگتن را به دخالت در انتخابات و نیز تلاش برای سرنگونی قدرت حاکمه در این کشور متهم کرده است.
سفارت آمریکا در اوگاندا دوشنبه شب با انتشار بیانیهای ضمن تایید تلاش ناتالی ای براون، سفیر ایالات متحده در این کشور برای ملاقات با رابرت کاگولانی در اقامتگاه وی در حومه شمالی پایتخت، تصریح کرد که از این ملاقات ممانعت به عمل آمده است.
هیئت دیپلماتیک آمریکا در اوگاندا اعلام کرده که هدف از ملاقات با رابرت کاگولانی ملقب به بابی وین اطلاع یافتن از وضعیت سلامتی و ایمنی وی بوده، خوانندهای که شهرتاش را مدیون سالها خوانندگی بر ضد فساد و انحصارگریایی در دولت حاکمه است.
سخنگوی دولت اوگاندا ضمن محکوم کردن این اقدام سفیر ایالات متحده گفته است که هیچ توجیهی برای تلاش خانم براون جهت انجام این ملاقات وجود ندارد
سرزنش و اتهامهای مطرح شده از سوی اوگاندا نسبت به ایالات متحده به نسبت امری غیرمعمول است زیرا دو کشور از متحدان یکدیگر به شمار میروند.
ایالات متحده از سربازان اوگاندایی که برای ماموریت صلح بانی از سوی اتحادیه آفریقا به سومالی اعزام شده اند، حمایت میکند. واشنگتن همچنین تاکنون حدود ۱.۵ میلیون دلار طی سه سال گذشته به بخش بهداشت و سلامت اوگاندا کمک مالی کرده است.