متخصص بیماری عفونی در ایران معتقد است تمام واکسنهای تایید شده ویروس کرونا موثر هستند و تمام آنها ایمنی بدن را در مقابل بیماری کووید-۱۹ افزایش میدهد.
یک عضو ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا در ایران میگوید هیچ یک از واکسنهای کرونا با یکدیگر تفاوتی ندارد و هر کشوری هر نوع واکسن تایید شدهای که دارد، موثر است و باید آنرا تزریق کرد.
مینو محرز، که این اظهارات را روز یکشنبه ۲۸ دی ماه در گفتگو با خبرگزاری برنا به زبان آورده همچنین تاکید کرده همه مدلهای واکسن کرونا به افزایش سطح ایمنی در برابر بیماری کووید-۱۹ منجر میشوند.
این عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا در حالی این صحبتها را مطرح کرده که پیشتر رهبر ایران دستور داده بود ورود واکسنهای کرونای تولید آمریکا و بریتانیا ممنوع شود.
خانم محرز در بخش دیگری از این گفتگو تاکید میکند که اگرچه این واکسنها انواع مختلفی دارند اما همگی به افزایش سطح ایمنی بدن در برابر کرونا منتهی میشوند.
این اظهارات خانم محرز در هیچ یک از خبرگزاریهای دولتی ایران مانند ایرنا، ایسنا، فارس، مهر و تسنیم بازنشر نشده است. این عضو ستاد مقابله با ویروس کرونا بعد از انتشار این نقل قول، اظهار نظری در این رابطه نداشته است.
در همین حال سخنگوی این ستاد از احتمال دریافت ۱۶ میلیون و ۸۰۰ دوز واکسن کواکس ظرف دو ماه آینده و همزمان از احتمال ورود دو میلیون و ۶۰۰ هزار دوز واکسن از روسیه و چین خبر داده است.
هفته گذشته هم یک دانشجوی ایرانی مقطع دکترای رشته ویروس شناسی در رم که مدعی است در وزارت بهداشت ایتالیا به صورت مستقیم روی ویروس کرونا کار میکند در چندین توییت ابعاد علمی و اقتصادی فرآیند تولید واکسن در دنیا را شرح داده و از لزوم استفاده از واکسنهای خارجی در ایران دفاع کرده بود. فرزاد بیکپور در آن رشته توییت نوشته بود حماقت و توهم دشمنی با دنیا باعث عدم اعتماد به واکسنی میشود که دولتهای جهان برای خریدن آن با یکدیگر رقابت میکنند.
این پژوهشگر ایرانی البته روز ۱۰ ژانویه رشته توییت خود را پاک کرد و دلیل آنرا استفاده غیر علمی و بهرهبرداری سیاسی و جهتدار از توییت علمی خود دانسته بود. او روز گذشته هم در توییت دیگری توضیح داد با حضور در سفارت ایران در رم از جریانهایی که در صدد سواستفاده از توییت او بودند، اعلام برائت و ابراز تاسف کرد.
موضوع استفاده یا عدم استفاده از واکسنهای آمریکایی و بریتانیایی کرونا در ایران به موضوعی مناقشه برانگیز تبدیل شده است. در حالی که کشورهای مختلف جهان از در دسترس نبودن میزان کافی از واکسن گلهمند هستند، نظام جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفته خود را از بازار رقابت برای دریافت واکسنهای ویروس کرونای تولید آمریکا و بریتانیا حذف کند. مسئولان بهداشتی ایران میگویند به واکسن در دست تولید داخلی اعتماد دارند و مراحل آزمایش انسانی آن نیز آغاز شده است. حسن روحانی، رییس جمهور ایران از از همکاری با کشورثالث برای ساخت واکسن و روانه بازار شدن واکسن پاستور طی سال آینده خورشیدی خبر داده است.