NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

اعلام رتبه‌بندی اعتبار گذرنامه‌های جهان در سال ۲۰۲۱؛ فاصله پاسپورت ایران و افغانستان ۹ پله شد

بررسی اصالت گذرنامه(پاسپورت) توسط پلیس آلمان
بررسی اصالت گذرنامه(پاسپورت) توسط پلیس آلمان Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

اعتبار گذرنامه سه کشور مهاجر پذیر نیوزیلند، استرالیا و کانادا که سال گذشته در رتبه نهم قرار داشت، در ابتدای سال ۲۰۲۱ تغییر کرده است.

آگهی

صدر رده‌بندی معتبرترین گذرنامه‌های جهان در ابتدای سال ۲۰۲۱ میلادی نیز همچنان در انحصار سه کشور آسیایی است ولی در مقایسه با رتبه‌بندی آغاز سال ۲۰۲۰، پاسپورت ایران به رتبه ۱۰۱ تنزل کرده است.

بر پایه رده‌بندی انجام شده برای گذرنامه کشورهای جهان که بر مبنای شاخص «هِنلی» صورت گرفته، گذرنامه ژاپن در ابتدای سال ۲۰۲۱ نیز همچون دو سال گذشته جایگاه معتبرترین پاسپورت جهان را حفظ کرده است. با استفاده از گذرنامه ژاپنی می‌توان به ۱۹۱ کشور جهان بدون نیاز به اخذ ویزا سفر کرد.

در میان کشورهای صدرنشین این رده‌بندی، فقط دو جابجایی در مقایسه با ابتدای سال ۲۰۲۰ رخ داده که به موجب آن پاسپورت اتریش از رتبه هشتم به جایگاه پنجم صعود کرده و در مقابل، گذرنامه سوئیس به رتبه هفتم تنزل کرده است.

اعتبار گذرنامه سه کشور مهاجر پذیر نیوزیلند، استرالیا و کانادا که سال گذشته در رتبه نهم قرار داشت، در ابتدای سال ۲۰۲۱ تغییر کرده، به طوری که نیوزیلند به رتبه هفتم ارتقا یافته و استرالیا نیز یک پله بالاتر از کانادا در جایگاه هشتم قرار گرفته است.

گذرنامه ایران همراه با پاسپورت بنگلادش در جایگاه ۱۰۱ قرار دارد و با استفاده از این گذرنامه می‌توان به ۴۱ کشور جهان بدون نیاز به روادید(ویزا) سفر کرد. گذرنامه ایران که بر اساس رده‌بندی شاخص هنلی در ابتدای سال ۲۰۱۹ میلادی در جایگاه ۹۶ قرار داشت، در نیمه دوم همان سال به رتبه ۱۰۱ تنزل کرده بود ولی در ابتدای سال ۲۰۲۰ با ۳ پله صعود به رتبه ۹۸ جهان بازگشت.

تنزل رتبه گذرنامه ایران متاثر از بهبود وضعیت پاسپورت دیگر کشورها بوده و گرنه گذرنامه ایران زمانی که در جایگاه ۹۸ نیز قرار داشت همچون امسال توان سفر بدون ویزا به ۴۱ کشور جهان را داشت. همچنین به هنگام نزول ایران به رتبه ۱۰۱ در نیمه دوم سال ۲۰۱۹، پاسپورت ایرانی تنها مجوز سفر بدون ویزا به ۳۹ کشور جهان بود.

افغانستان و عراق نیز همچون دو سال گذشته در اتنهای جدول رتبه‌بندی اعتبار گذرنامه‌های کشورهای جهان قرار دارند. در نیمه دوم سال ۲۰۱۹، پاسپورت افغانستان ۸ پله پایین‌تر از گذرنامه ایران و در رده ۱۰۹ حضور داشت ولی در ابتدای سال ۲۰۲۱ این فاصله ۹ پله شده است؛ هر چند که تعداد کشورهایی که با پاسپورت افغانستان و بدون نیاز به روادید می‌توان به آنها سفر کرد، در مقایسه با نیمه دوم سال ۲۰۱۹ یک کشور افزایش یافته است.

روند نزولی اعتبار گذرنامه آمریکا که از سال ۲۰۱۵ آغاز شده بود، جایگاه آن را در ابتدای سال ۲۰۲۰ به هشتم رسانده بود ولی این گذرنامه در ابتدای سال ۲۰۲۱ یک پله ارتقا یافته و همچون سال گذشته در کنار پاسپورت بریتانیا قرار گرفته است. پاسپورت ایالات متحده در سال ۲۰۱۵ میلادی در رتبه دوم معتبرترین گذرنامه‌های جهان قرار داشت.

در میان کشورهای خاورمیانه، گذرنامه امارات عربی متحده بالاترین اعتبار را دارد؛ به طوری که با ادامه صعود خود در این رده‌بندی از رتبه بیستم در سال ۲۰۱۹ به جایگاه شانزدهم در سال ۲۰۲۱ رسیده است. پاسپورت اسرائیل با توان سفر بدون روادید به ۱۶۱ کشور جهان در رتبه ۲۳ قرار دارد ولی گذرنامه فلسطین با دو پله نزول نسبت به سال ۲۰۱۹ در جایگاه ۱۰۵ قرار گرفته است.

گدرنامه ترکیه نیز در رتبه ۵۳ قرار گرفته و با استفاده از آن می‌توان به ۱۱۰ کشور جهان بدون نیاز به ویزا سفر کرد. پاسپورت‌های کویت، قطر و عربستان سعودی نیز به ترتیب در رتبه‌های ۵۵، ۵۶ و ۶۶ قرار دارند.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

موسسه «هنلی و شرکا» دو بار در هر سال براساس داده‌های جمع‌آوری شده از انجمن بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی و نیز اطلاعاتی که از تجزیه و تحلیل قوانین روادید(ویزا) بدست می‌آید اقدام به انتشار رده‌بندی معتبرترین گذرنامه‌های جهان می‌کند. مهم‌ترین شاخصی که برای تهیه این فهرست استفاده می‌شود، تعداد کشورهایی است که با هر گذرنامه و بدون ویزا می‌توان به آنها سفر کرد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

نامزدی یک ایرانی‌تبار دهه شصتی برای ریاست پارلمان نروژ: با یک دلار پول در جیب مهاجرت کردیم

بعد از آمریکا ایرانی‌ها بیشتر مقیم کدام کشورهای اروپایی و عربی شده‌اند؟

تضعیف ۵ پله‌ای گذرنامه ایران؛ آسیایی‌ها در صدر و ذیل قدرتمندترین پاسپورت‌های جهان