NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

کاوشگر چینی آماده بازگرداندن نمونه‌های ماه به زمین شد

Jin Liwang/Xinhua
Jin Liwang/Xinhua Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

چین روز پنج‌شنبه اعلام کرد آخرین کاوشگری که این کشور برای نمونه‌برداری به سطح ماه فرستاده، توانسته است با موفقیت ماموریت خود را به پایان برساند و آماده است که این نمونه‌ها را به زمین بفرستد.

آگهی

چین روز پنج‌شنبه اعلام کرد آخرین کاوشگری که این کشور برای نمونه‌برداری به سطح ماه فرستاده، توانسته است با موفقیت ماموریت خود را به پایان برساند و آماده است که این نمونه‌ها را به زمین بفرستد.

این اولین بار در بیش از ۴۰ سال اخیر است که کشوری موفق به انجام نمونه‌برداری از سطح ماه می‌شود. آخرین بار در سال ۱۹۷۶ میلادی بود که بشر توانست در قالب ماموریت فضاپیمای «لونا ۲۴» متعلق به اتحاد جماهیر سابق شوروی، نمونه‌هایی از ماه را به زمین بیاورد.

دانشمندان چین کاوشگر دیگری را نیز این بار برای نمونه‌برداری از سطح مریخ، رهسپار فضا کرده‌اند.

کاوشگر «چانگ ای-۵» سومین کاوشگر چینی است که روی سطح ماه فرود آمده؛ این کاوشگر ۲۳ نوامبر به فضا پرتاب شد و سه‌شنبه گذشته بلافاصله پس از فرود بر سطح ماه، ماموریت خود را که جمع‌آوری نمونه‌هایی از خاک و سنگ ماه و سپس فرستادن آنها به زمین بود، آغاز کرد.

اداره ملی فضایی چین در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این کاوشگر نمونه‌برداری از ماه را به اتمام رسانده و نمونه‌های جمع‌آوری شده را در فضاپیما مهر و موم کرده است.»

قرار است بخشی از این کاوشگر معروف به صعود کننده، بار دیگر به مدار ماه پرتاب شود تا نمونه‌هایی که در یک کپسول آن قرار دارند، به زمین منتقل شوند. هنوز روشن نیست که عملیات بازگشت چقدر زمان می‌برد اما احتمال می‌رود ‌که این کار حدود ۱۴ روز طول بکشد.

کاوشگر «چانگ ای-۵» به دستگاه‌هایی، هم برای نمونه‌برداری در سطح و هم حفاری تا عمق دو متری سطح ماه مجهز است؛ دانشمندان امیدوارند به کمک این تحقیقات بتوانند سرنخ‌هایی از تاریخ ماه و دیگر سیارات منظومه شمسی به دست آورند.

این کاوشگر همچنین مجهز به دستگاه‌های تصویربرداری گسترده از منطقه اطراف محل فرود خود و نقشه برداری از لایه‌های زیر زمینی، همچنین آزمایشگاهی برای شناسایی مواد معدنی موجود در سطح ماه است.

انتظار می‌رود که کپسول حاوی نمونه‌ها، اواسط ماه دسامبر در منطقه‌ای در مغولستان داخلی (منطقه‌ای خودمختار در چین) فرود آید.

چین امیدوار است که به زودی بتواند گروهی فضانورد را نیز به ماه فرستاده و احتمالا در آنجا یک پایگاه علمی ایجاد کند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

کپسول فضاپیمای چینی با نمونه سنگ‌های ماه به زمین رسید

زن جوان ۲۴ ساله در مرکز فضایی پکن، ستاره تازه شبکه‌های اجتماعی در چین

بلندپروازی‌های فضایی چین؛ کاوشگر از عمق دو متری ماه نمونه‌برداری می‌کند