دیدیه رائولت به دلیل تبلیغ برای دارویی که هنوز کارایی آن برای درمان کووید۱۹ به اثبات نرسیده، از سوی سازمان نظام پزشکی فرانسه متهم به ارتکاب چندین تخلف از جمله نقض اخلاق پزشکی، دادن اطلاعات نادرست به مردم، در معرض خطر قرار دادن جامعه آنهم با دادن امید کاذب به آنها و شارلاتانیسم شده است
تبلیغات دیدیه رائولت، پزشک جنجالی فرانسه که مدعی بود داروی هیدروکسی کلروکین برای درمان کووید۱۹ مفید است، اکنون برایش دردسر ساز شده است.
دکتر رائولت به دلیل تبلیغ برای دارویی که هنوز کارایی آن برای درمان کووید۱۹ به اثبات نرسیده، از سوی سازمان نظام پزشکی فرانسه متهم به ارتکاب چندین تخلف از جمله نقض اخلاق پزشکی، دادن اطلاعات نادرست به مردم، در معرض خطر قرار دادن جامعه آنهم با دادن امید کاذب به آنها و شارلاتانیسم شده است.
از زمان آغاز همهگیری ویروس کرونا، دیدیه رائولت همواره مدافع استفاده از هیدروکسی کلروکین (داروی ضدمالاریا) برای درمان مبتلایان کرونا بوده است. او که مدیریت انستیتوی مدیترانهای بیماریهای عفونی را در شهر مارسی فرانسه برعهده دارد، باعث ایجاد بحثهای بسیاری حول و حوش این دارو در دنیای پزشکی و فراتر از مرزهای فرانسه شده است.
«رائولت مانند یک پزشک رفتار نکرده است»
پیش از این در ماه ژوئیه انجمن آسیب شناسی عفونی فرانسه، متشکل از حدود ۷۰۰ عضو که عمدتا متخصصان فرانسوی در موضوع بیماریهای عفونی و گرمسیری هستند، علیه ادعاهای این پزشک جنجالی دست به اعتراض زده و به سازمان نظام پزشکی استان بوش-دو-رون فرانسه به مرکزیت مارسی شکایت برده بود. در شکایت این انجمن، دیدیه رائولت به نقض دستکم ۹ ماده از قانون اخلاق پزشکی متهم شده بود.
در شکایت این انجمن آمده است که دکتر رائولت در وضعیتی که جهان با یک ویروس کشنده دست و پنجه نرم میکند «مانند یک پزشک رفتار نکرده است».
پییر تاتوین، رئیس این انجمن اعلام کرد: «آنچه پزشکان را به بسیج شدن و شکایت واداشت این بود که در ماه ژوئن زمانی که بسیاری از مطالعات نشان داد هیدروکسی کلروکین هیچ تاثیری در درمان کووید۱۹ ندارد، دیدیه رائولت همچنان به تبلیغ درباره آن و تحمیل این دارو به جامعه ادامه میداد... اگرچه امروز تقریبا در هیچ جای فرانسه درمان پیشنهادیِ او برای معالجه بیماران کرونا استفاده نمیشود، اما در دیگر کشورها اینگونه نیست. به عنوان مثال استفاده از این دارو در آفریقا گسترش یافته و رائولت استفاده از آن را همچنان تشویق میکند.»
رئیس انجمن آسیب شناسی عفونی فرانسه میافزاید: «لجبازی دیدیه رائول عواقب جدی به همراه دارد؛ او رفتاری را که پزشک باید داشته باشد ندارد.»
به این ترتیب سازمان نظام پزشکی فرانسه در پی دریافت شکایت این انجمن همچنین گزارشهای متعدد دیگری از بیماران و پزشکان، پیگیریهای قانونی در این باره را آغاز کرد. بر این اساس انتظار میرود که دیدیه رائولت به زودی مقابل کمیته انضباطی این سازمان حاضر گردد.
سازمان نظام پزشکی بوش-دو-رون پیش از این در ۶ اکتبر قبل از تصمیمگیری برای راه اندازی این پروسۀ قضایی، دیدیه رائولت را احضار کرده و سخنانش را شنیده است.
انتقاد از رسانهها
بنا بر گفته فابریس دی ویزیو، وکیل آقای رائولت انتظار میرود جلسه رسیدگی به این شکایت در کمیته انظباطی منطقهایِ این سازمان ظرف ماههای پیشرو برگزار شود و سپس این کمیته که به ریاست یک قاضی اداری و با حضور جمعی از پزشکان متخصص برگزار میشود، درباره چگونگی مجازات او تصمیم میگیرد.
وکیل دیدیه رائولت از هم اکنون اقدامات جامعه پزشکان فرانسه علیه او را محکوم کرده و رای کمیته انظباطی را زیر سوال برده است؛ زیرا به گفته او حملههای شدیدی علیه رائولت در شبکههای اجتماعی از سوی همکارانش در جریان است که میتواند بر رای بیطرفانۀ این کمیته تاثیر بگذارد.
سخنان آقای وکیل در حالی مطرح میشود که بسیاری از پزشکان فرانسه بارها به رسانهها به دلیل پوشش «بیش از حد» ادعاهای دکتر رائولت آنهم در حالی که سخنانش «برخلاف دادهها و نتایج علمی بوده» اعتراض کردهاند.
هیدروکسی کلروکین عوارض جانبی جدی و گاه پرخطر دارد
مدت چند ماه است که دکتر رائولت به همراه تیمش در شهر مارسی، بر استفاده از داروی هیدروکسی کلروکین که در واقع دارویی برای درمان مالاریا است اصرار دارند و آن را یک درمان ارزان قیمت و موثر در وضعیت کنونی میدانند.
با این وجود بسیاری از دانشمندان در سراسر جهان همچنین سازمان جهانی بهداشت تاکید داشتهاند که مطالعات رائولت و تیمش طبق پروتکلهای استاندارد علمی انجام نشده و موثر بودن هیدروکسی کلروکین برای درمان کووید۱۹ هنوز به اثبات نرسیده است.
دانشمندان تاکید دارند که استفاده از داروهای «کلروکین» و یکی از داروهای مشابه آن یعنی «هیدروکسی کلروکین» عوارض جانبی جدی و گاه پرخطری را در پی خواهد داشت؛ از جمله احتمال آسیب به قلب، فشار خون شدید و آسیب عضلانی یا عصبی.
دانشمندان این داروها را سمی میدانند و تاکید دارند استفاده همزمان آنها با دیگر داروها، عوارض جانبی آنها را شدیدتر میکند و ضروریست تا آزمایشهای دقیقتر و مطالعات جامعتری درباره این داروها به عنوان درمانگران احتمالی کرونا انجام شود. به همین دلیل آنها حاضر نیستند حتی در شرایط بحرانی کنونی، بر استفاده از این داروها به عنوان راهی برای درمان کرونا مهر تایید بزنند و بارها نسبت به استفاده خودسرانه از این داروها هشدار دادهاند.