مدیر آژانس اروپایی مبارزه با بیماریهای همهگیر در واکنش به خبر تولید واکسن کرونا توسط دو شرکت آلمانی و آمریکایی «بایونتک» و «فایزر» گفت آنچه اعلام شده مایه امیدواری است اما این تنها یک بیانیه مطبوعاتی است و باید برای ارزیابی نهایی کارایی این واکسن همچنان منتظر بود.
اتحادیه اروپا نخستین واکسیناسیون بر ضد بیماری کووید۱۹ در قاره سبز را برای سه ماهه نخست سال آینده میلادی پیش بینی کرده است.
مدیر آژانس اروپایی مامور رسیدگی به بیماریهای همهگیر روز چهارشنبه با اعلام این مطلب تصریح کرد که در خوشبینانهترین حالت واکسیناسیون کرونا در اروپا تا قبل از سه ماهه نخست سال ۲۰۲۱ انجام نخواهد شد.
خانم آندریا اَمون، مدیر مرکز کنترل بیماریهای آژانس اروپایی مبارزه با بیماریهای همهگیر در گفتگویی با خبرگزاری فرانسه ضمن تاکید بر این موضوع که وضعیت در خط مقدم مبارزه با بیماری همهگیر در قاره سبز بسیار نگران کننده است و همه شاخصها در مسیر درستی پیش نمیرود از شهروندان اروپایی خواست به محدودیتهای وضع شده هر چقدر هم که سخت باشند، احترام بگذارند و دستورالعملهای بهداشتی را به دقت رعایت کنند.
این مسئول اروپایی مبارزه با بیماریهای همهگیر در ادامه پیشبینی کرد که اروپا نسبت به موج نخست بیماری کووید۱۹ در ماههای مارس و آوریل، به زمان بیشتری برای کاستن از موارد ابتلا و کاهش مرگ و میر نیاز خواهد داشت.
وی در خصوص مسیر باقی مانده تا انجام نخستین کارزار واکسیناسیون در اروپا گفت که هنوز راهی طولانی و نامشخص باقی است و ممکن است چند ماه برای رسیدن به این مرحله زمان نیاز باشد.
آندریا اَمون در پاسخ به سوالی در باره تخمین زمانی نخستین واکسیناسیون در اروپا تصریح کرد: «اگر خوشبینانه به این موضوع نگاه کنیم واکسیناسیون طی سه ماه نخست سال آینده انجام خواهد شد اما نمیتواند توضیحات بیشتری در این باره بدهم.»
یک منبع اروپایی روز سهشنبه به خبرگزاری فرانسه گفته بود که مجوز استفاده از نخستین واکسن کرونا در اتحادیه اروپا به احتمال قوی ابتدای سال ۲۰۲۱ صادر خواهد شد.
این در حالیست که مقامات آمریکایی بسیار خوشبینانهتر به این موضوع نگاه کرده و حتی از صدور مجوز استفاده همگانی از واکسن طی چند هفته آینده سخن گفتهاند.
واکسن فایزر و بایونتک آماده ورود به بازار میشود
این خبر در حالی منتشر شد که رسانهها روز سه شنبه اعلام کردند دو شرکت آلمانی «بایونتک» و غول داروسازی «فایزر» در ایالات متحده در یک همکاری مشترک به یک واکسن مقابله با بیماری کووید۱۹ با تضمین کارایی ۹۰ درصدی دست پیدا کردهاند.
مدیر آژانس اروپایی مبارزه با بیماریهای همهگیر در واکنش به خبر تولید واکسن کرونا توسط دو شرکت آلمانی و آمریکایی «بایونتک» و «فایزر» گفت آنچه اعلام شده مایه امیدواری است اما این تنها یک بیانیه مطبوعاتی است و باید برای ارزیابی نهایی کارایی این واکسن همچنان منتظر بود.
آندریا اَمون در ادامه یادآور شد که مجوز ورود این واکسن به بازار پس از انجام مرحله سوم آزمایش های بالینی و تایید آژانس دارویی اروپا صادر خواهد شد.
با این حال کمیسیون اروپا روز چهارشنبه اعلام کرد که عقد قرارداد با دو شرکت بایونتک و فایزر را برای خرید ۳۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا تصویب کرده است.
این پیشرفت علمی در حالی بدست آمده که بسیاری از شرکتها و موسسات علمی و دانشگاهی در کشورهای مختلف همزمان مشغول طی مراحل نهایی آزمایشهای بالینی به روی دیگر پروژههای تولید واکسن کرونا هستند.
روسیه و چین نیز پیشتر بدون ارائه جزئیات دقیق در خصوص پروژههای علمی خود مدعی شده بودند که واکسنهایی موثر برای مقابله با بیماری کووید۱۹ را تولید کردهاند.