NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

کشورهای اروپایی چگونه بحران ویروس کرونا را مدیریت کرده‌اند؟

 ویروس کرونا در اروپا
ویروس کرونا در اروپا Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

دانشگاه آکسفورد با انتشار نتایج تحقیقی به مقایسه عملکرد بخشی از مهم‌ترین کشورهای اروپایی در مدیریت بحران کرونا پرداخته و تدابیر اتخاذ شده توسط این کشورها برای اعمال محدودیت‌ها را به یکدیگر مقایسه کرده است.

آگهی

در حالی که ویروس کرونا همچنان شمار زیادی از شهروندان کشورهای آمریکای لاتین و شمال آمریکا را به کام مرگ می‌برد و در ایران نیز مدتی است شاهد بالارفتن تعداد بیماران کووید و سه رقمی شدن شمار قربانیان این بیماری هستیم، نشانه‌هایی از موج دوم شیوع کرونا مسئولان اروپایی را به شدت نگران کرده است.

بریتانیا فهرست کشورهایی که به مسافران آنها اجازه ورود می‌دهد را مدام تغییر می‌دهد و به تازگی آندسته از شهروندان خود که از فرانسه باز می‌گردند را به قرنطینه می‌فرستد.

در آلمان، بلژیک و یا اسپانیا نیز نشانه‌های جدی و نگران کننده از موج دوم شیوع ویروس کرونا و همه‌گیری بیماری کووید۱۹ به ثبت رسیده است.

مقایسه عملکردها

دانشگاه آکسفورد با انتشار نتایج تحقیقی به مقایسه عملکرد بخشی از مهم‌ترین کشورهای اروپایی در مدیریت بحران کرونا پرداخته و تدابیر اتخاذ شده توسط این کشورها برای اعمال محدودیت‌ها را با یکدیگر مقایسه کرده است.

اقدامات انجام شده برای مهار و مدیریت بحران در مدارس، اماکن عمومی، شرکت‌ها و اداره‌ها در این مطالعه زیر ذره‌بین قرار گرفته است.

این تحقیق با تکیه بر ۸ شاخص عمده نحوه مدیریت بحران کرونا و اعمال محدودیت‌ها در کشورهای اروپایی را ارزیابی کرده و برای این ارزیابی نمره‌ای بین صفر تا ۱۰۰ در نظر گرفته است. نمره ۱۰۰ نشان‌دهنده بالاترین میزان و سطح محدودیت‌ها است.

کشورها چه نمره‌ای گرفتند؟

فرانسه در زمان اعلام قرنطینه عمومی در روز ۱۷ مارس نمره ۸۷.۹۶ را گرفت که نشان داد یکی از کشورهایی است که بیشترین محدودیت را اعمال کرده است. در آن دوره اسپانیا نمره ۷۱.۷۶ گرفت، ایتالیا ۸۵.۱۹ شد و به آلمان نیز نمره ۴۲.۱۳ تعلق گرفت.

این ارزیابی اما پس از برداشته شدن قرنطینه عمومی برعکس شد. فرانسه روز ۱۹ اوت صاحب نمره ۴۳.۵۲ شد، ایتالیا ۵۰.۹۳ گرفت، به اسپانیا نمره ۶۲.۵ داده شد و برای آلمان نمره ۵۶.۹۴ ثبت شد.

فرانسه؛ هشدار نسبت به موج دوم بیماری در پاییز و اجبار زدن ماسک در اماکن عمومی

در فرانسه علائم شدت گرفتن دوباره همه‌گیری بیماری کووید۱۹ مورد تایید قرار گرفته و میزان مثبت شدن آزمایش‌های ابتلا به کرونا در حال افزایش است.

در روزهای اخیر شمار روزانه مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ به یکباره در این کشور هزار نفر افزایش یافت و در حال حاضر هر روز بیش از ۴ هزار نفر به تعداد حاملان ویروس کرونا افزوده می‌شود.

وزارت بهداشت فرانسه نسبت به فرارسیدن موج دوم بیماری در پاییز هشدار داده و اعلام کرده که موارد ابتلا طی روزهای و هفته‌های اخیر به شکلی بی سابقه از ماه مه گذشته تاکنون افزایش پیدا کرده است.

این شرایط سبب شده تا مسئولان فرانسوی زدن ماسک در محله‌های پر ازدحام چند شهر را اجباری کنند. مناطقی که زدن ماسک در آنجا اجباری است روز به روز گسترده‌تر می‌شود، به نحوی که حالا پس از پاریس، مارسی و بوردو، شهرهای نیس و تولوز هم به این فهرست افزوده شده است.

Michel Euler/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.
تردد عابرانی که ماسک به صورت دارند در یکی از پیاده‌روهای خیابان شانزه‌لیزهMichel Euler/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

آلمان؛ بازگشت شاخص ابتلا به میزان ثبت شده در ماه مه

در آلمان شاخص‌ها دوباره حرکت رو به بالا را نشان می‌دهد. گزارشی که روز بیست اوت منتشر شد نشان داد که بیش از هزار و هفتصد مورد جدید ابتلا به ویروس طی بیست و چهار ساعت در این کشور به ثبت رسیده است.

شاخص ابتلا که از چند هفته قبل روندی صعودی را در آلمان طی کرد از اواخر ماه آوریل تاکنون به چنین سطح بالایی نرسیده بود.

موارد جدید ابتلای روزانه به ویروس کرونا هم‌اکنون از نظر تعداد با میزان ثبت شده در ماه مه قابل مقایسه‌ است: ماهی که دوره برگشت اپیدمی تلقی می‌شد.

آگهی

گرچه این مسئله نگران کننده است اما همانند آنچه در فرانسه شاهدش هستیم باید بخشی از آنرا با افزایش تعداد آزمایش‌های «پی سی آر» پس از اتمام بهار نسبت داد.

Martin Meissner/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved
مسافران ماسک به صورت در تراموای شهریMartin Meissner/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

آلمان سیاست بلندپروازانه غربالگری خود را در طول تابستان به جدیت بیشتری دنبال کرد: براساس داده‌های جمع آوری شده، تعداد آزمایش‌ها در ازای هر هزار نفر از ۲۴.۸۶ مورد در نوزدهم آوریل به ۱۲۱.۷۱ مورد در شانزدهم اوت افزایش یافت.

این در حالیست که میزان مرگ و میر روزانه ناشی از بیماری کووید-۱۹ به نسبت پایین باقی ماند. در گزارش روز بیستم اوت از ۱۰ مورد مرگ جدید طی بیست و چهار ساعت خبر داده شد که با این احتساب شمار کلی قربانیان کرونا در آلمان به ۹ هزار و ۲۵۳ نفر افزایش پیدا کرد.

بر اساس بخشنامه دولت فدرال آلمان زدن ماسک در وسایل حمل و نقل عمومی و مغازه‌ها اجباری است. دیگر پروتکل‌های بهداشتی از جمله فاصله‌گذاری اجتماعی نیز باید از سوی شهروندان رعایت شود. به این مجموعه باید ممنوعیت برگزاری رویدادها و اجتماعات بزرگ تا پایان اکتبر سال جاری میلادی را نیز اضافه کرد.

آگهی

دولت فدرال آلمان همچنین در پی افزایش شمار موارد ابتلا به ویروس کرونا که بخشی از آن به بازگشت شهروندان این کشور از تعطیلات تابستانی برمی‌گردد اسپانیا و بخشی از حوزه بالکان را در فهرست مناطق پرخطر قرار داده است.

شهروندان آلمانی که از مناطق پرخطر به کشور باز می‌گردند باید آزمایش کرونا بدهند و مدتی را در قرنطینه سپری کنند.

بلژیک؛ کاهش روزانه موارد ابتلا و افزایش مرگ و میر

در بلژیک اوضاع چگونه است؟ وضعیت اپیدمی بر اساس آمارهایی دوگانه در این کشور تشریح می‌شود. موسسه مرکزی بهداشت و درمان بلژیک در گزارشی از کاهش ۱۵ درصدی نرخ موارد جدید ابتلا طی هفته گذشته خبر داده و تصریح کرده که بین دوره زمانی ۱۷ تا ۲۳ اوت شمار روزانه ابتلا به ویروس از ۶۱۷.۶ نفر در هفته ماقبل به ۵۲۷.۷ کاهش یافته است.

این در حالی است که در کنار خبر امیدوارکننده یاد شده، آمارها از افزایش مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-۱۹ و نیز افزایش بستری شدن در بیمارستان‌ها در این کشور حکایت دارد.

آگهی

بلژیک طی موج نخست همه‌گیری بیماری کووید۱۹ یکی از بالاترین آمارهای مرگ و میر ناشی از کرونا در جهان را به نام خود ثبت کرده بود.

در این کشور یازده میلیون نفری تاکنون بیش از ۹ هزار و نهصد و هشتاد بیمار کووید۱۹ جان باخته و بیش از ۸۱ هزار و چهارصد نفر به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند.

بلژیک برای کاستن از سرعت انتشار ویروس در طول تابستان دستورالعمل‌های ویژه‌ای وضع کرد که محدودیت ۵ نفری «حباب تماس» از جمله‌ آنها بود. این بدان معنی است که هر فرد تنها در یک جمع پنج نفری اجازه دارد بدون رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی با دیگران تعامل کند.

وضع مقررات ویژه آمد و شد برای هر منطقه و محل از دیگر تمهیدات بروکسل برای مقابل با گسترش بیشتر ویروس بوده است.

آگهی
Virginia Mayo/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved
سلفی باماسک در میدان بزرگ بروکسلVirginia Mayo/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

تعیین سهمیه‌ای محدود برای هر یک از شهرهای ساحلی جهت پذیرش مسافر دیگر راه‌کار دولت بلژیک برای جلوگیری از انتشار ویروس در سطح کشور بود.

نخست وزیر بلژیک ضمن اذعان به اینکه ویروس همچنان در کشورش در حال انتشار و جابجایی است، تدابیر اعمال شده در طول تابستان را با توجه به کاهش میزان روزانه ابتلا به ویروس موثر و کارآمد توصیف کرده است.

به گفته نخست وزیر بلژیک برخی مقررات از جمله «حباب» تماس اجتماعی پنج نفره و ممنوعیت برپایی اجتماعات بالای دویست نفر در مکان‌های بسته و اجتماعات بالای ۴۰۰ نفر در فضای باز همچنان در ماه سپتامبر حفظ خواهد شد.

زدن ماسک مدت‌ها است که در برخی مراکز تجاری، محله‌های پر ازدحام، فروشگاه‌ها، وسایل حمل و نقل عمومی و سالن‌های سینما و تئاتر اجباری است.

آگهی

اسپانیا؛ تشدید محدودیت‌ها در کاتالونیا و اجبار زدن ماسک برای افراد بالای شش سال

اسپانیا یکی از کشورهای اروپایی است که بیشترین تاثیر را همه‌گیری بیماری کووید۱۹ پذیرفته‌ است. پس از یک دوره کاهش شمار مبتلایان به ویروس در این کشور بار دیگر در فصل تابستان شاهد افزایش آمار شاخص‌های نظارتی بر این بیماری هستیم.

شمار موارد جدید ابتلا به ویروس بار دیگر به شکلی جهشی افزایش یافته و تا روز بیست اوت به بالای شش هزار نفر در روز رسیده است.

بر اساس آمارهای اعلام شده همچنین تعداد مرگ و میر هفتگی ناشی از بیماری کووید۱۹ به تازگی دوبرابر شده است. آخرین آمار هفتگی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت اسپانیا که روز چهارشنبه ۱۹ اوت منتشر شده حکایت از آن دارد که ۱۳۱ نفر طی یک هفته بر اثر بیماری کووید جان خود را از دست داده‌اند.

به موجب گزارش فرانس پرس، اسپانیا با ثبت ۱۳۰ مورد ابتلا برای هر ۱۰۰ هزار نفر در یک دوره زمانی دو هفته‌ای همچنان آلودگی بسیار بالاتری به ویروس نسبت به همسایگان اروپایی خود دارد. این میزان برای فرانسه ۴۳ و برای آلمان ۱۷ گزارش شده است.

آگهی

بخش عمده‌ای از موارد جدید شناسایی شده ابتلا به ویروس با این حال با علائم مشخصی همراه نبوده و میزان کشندگی ویروس نسبت به موج اول بیماری در اسپانیا کمتر عنوان شده است.

اسپانیا در برابر موج جدید محدودیت‌های جدیدی را اعمال کرد. کلوب‌های شبانه از ۱۴ اوت تعطیل شدند و کشیدن سیگار در خیابان در صورت نبود امکان رعایت فاصله دو متری با دیگران ممنوع اعلام شد.

نخستین نشانه‌های اوج‌گیری دوباره شیوع ویروس اوایل ماه ژوئیه مشاهده شد و مقامات دولتی و مسئولانی منتطقه‌ای در این کشور را بر آن داشت تا محدودیت‌های تازه‌ای وضع کنند. زدن ماسک برای افراد بالای شش سال در اماکن عمومی و اعمال مقررات قرنطینه محلی در برخی مناطق کاتالونیا از جمله دیگر محدودیت‌های وضع شده است.

Alvaro Barrientos/Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved
کرونا و زندگی روزمره در اسپانیاAlvaro Barrientos/Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

ایتالیا؛ افزایش محسوس موارد مثبت تست‌های کرونا برای سومین هفته متوالی

ایتالیا، کشوری که در موج نخست بیماری به شدت تحت تاثیر قرار گرفت و بیشترین لطمه را از شیوع ویروس کرونا خورد به نظر می‌آید در برابر موج دوم که بسیاری از کشورهای همسایه مبارزه با آن را آغاز کردند، به نسبت مصونیت بیشتری دارد.

آگهی

با این حال وزارت بهداشت ایتالیا در گزارش هفتگی خود برای دوره ۱۰ تا ۱۶ اوت از افزایش محسوس موارد مثبت تست‌های کرونا برای سومین هفته متوالی در این کشور خبر داد.

بر این اساس شمار موارد به تایید رسیده آلودگی به ویروس به میزان مشابهی با آمار تایید شده در ماه ژوئن رسیده است.

رئیس شورای عالی بهداشت ایتالیا معتقد است بخش عمده‌ای از افزایش موارد ابتلا به جابجایی‌ مسافران و تردد گردشگران در نقاط مختلف کشور در طول تعطیلات تابستانی مربوط می‌شود.

مقامات ایتالیایی روز یکشنبه از تعطیلی کلیه دیسکو‌ها خبر دادند و اعلام کردند که زدن ماسک در اماکن عمومی پر تردد از این پس از ساعت ۱۸ بعد از ظهر تا شش صبح اجباری است.

آگهی
Cecilia Fabiano/LaPresse cecilia fabiano
از زنی در یکی از بیمارستان‌های شهر رم تست کرونا گرفته می‌شودCecilia Fabiano/LaPresse cecilia fabiano

بریتانیا؛ محدودیت برای ورود مسافر از برخی کشورهای پرخطر

بریتانیا کشوری است که بیش از ۴۱ هزار نفر از ساکنان آن بر اثر ابتلا به بیماری کووید۱۹ جان باخته‌اند. تدابیر سخت‌گیرانه بهداشتی و اعمال مقررات قرنطینه در دوره نخست همه‌گیری سبب شد که ویروس در این کشور در حال حاضر با سرعت پایین‌تری جا به جا شود.

وزارت بهداشت بریتانیا در گزارش نوزدهم اوت خود از ثبت بیش از ۸۰۰ مورد جدید ابتلا به ویروس خبر داد، این در حالیست که آمار روز شنبه، بیست و دوم اوت از ابتلای بیش از ۱۲۰۰ نفر طی بیست و چهار ساعت حکایت داشت.

دولت بریتانیا با صدور بخشنامه‌ای دستور داده تا افرادی که از کشورهای فرانسه، هلند، موناکو، مالت، جزایر تورکس و کایکوس و جزایر آروبا باز می‌گردند باید چهارده روز به قرنطینه بروند.

در بریتانیا همچنین از ۲۴ ژوئیه به بعد زدن ماسک در فروشگاه‌ها، سوپرمارکت‌ها و نیز وسایل حمل و نقل عمومی اجباری شده است.

آگهی
AP Photo
«در تابلوی مقابل یک میخانه در شهر لندن نوشته شده: «دنبال مشتری می‌گردیمAP Photo

سوئد؛ ادامه سیاست «مصونیت جمعی» و عدم اجبار برای زدن ماسک

سوئد به دلیل رویکردی متفاوت در مدیریت همه‌گیری ویروس خود را نسبت به همسایگان اروپایی متمایز کرده است. سیاست‌های بهداشتی این کشور مبتنی بر «مصونیت جمعی» است و به همین دلیل از وضع مقررات قرنطینه عمومی تاکنون سر باز زده است.

ویروس کرونا در سوئد تا روز یکشنبه بیست و سوم اوت بیش از ۸۶ هزار نفر را مبتلا کرده و جان بیش از ۵ هزار و هشتصد را نیز گرفته‌ است.

دولت سوئد هیچ توصیه‌ای برای زدن ماسک به شهروندان ندارد و تاکنون نیز هیچ اجباری را در این زمینه وضع نکرده است.

مقامات بهداشتی در سوئد معتقدند که کارایی و سودمندی ماسک در جلوگیری از انتقال ویروس هنوز به صورت علمی تایید نشده است.

آگهی

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

کمیسر تجارت اتحادیه اروپا به دلیل رعایت نکردن مقررات بهداشتی استعفا داد

پلاسما درمانی ویروس کرونا؛ چرا سازمان جهانی بهداشت بر خلاف ترامپ تایید نمی‌کند؟

درصد مرگ و میر در میان مبتلایان به کرونا در ایران چقدر است؟