علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، از واردات گوشی آمریکایی آیفون به کشور و خرید ملک در خارج از ایران انتقاد کرد.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، از واردات گوشی آمریکایی آیفون به کشور و خرید ملک در خارج از ایران انتقاد کرد.
وی در ارتباطی تصویری با حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران و اعضای هیات دولتش به مناسبت هفته دولت گفت: «واردات بیرویه چیز خطرناک و مهمی است. گاهی این واردات، واردات لوکس است یعنی هیچ نیاز به آن نیست.»
وی تاکید کرد: «شنیدم که برای واردات یک نوع گوشی لوکس آمریکایی در سال ۹۸ حدود نیم میلیارد دلار مصرف شده است. البته بخش خصوصی این کار را میکند، منتها دولت باید جلوی آن را بگیرد.»
گرچه آقای خامنهای این انتقاد را درباره واردات گوشی آیفون بیان کرد و این بخش از سخنان وی در حساب اینستاگرامی منتسب به وی نیز منتشر شده است اما سایت رهبر جمهوری اسلامی ایران، این بخش را در پوشش خبری خود نیاورده است.
در سایت رهبرجمهوری اسلامی تنها آمده است: «واردات لوکس از جمله موانعی است که دولت باید آن ها را از سر راه تولید حذف کند.»
طبق گزارش اقتصاد نیوز، «هیچ آمار رسمی درباره میزان استفاده از برند اپل در ایران وجود ندارد اما برخی تخمینها حاکی از استفاده حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد از کاربران موبایل در ایران، از آیفون است که شامل حدود ۶ تا ۷ میلیون از این نوع تلفن همراه است.»
آقای خامنهای همچنین از خرید ملک در خارج از ایران نیز انتقاد کرد و حتی خواستار برخورد با آن شد: «۲۷ میلیاد دلار ارز حاصل از صادرات طبق اعلام دولت بازگردانده نشده است. ممکن است بخشی از این ارزها به دلایل منطقی هنوز بازگردانده نشده اما با موارد سودجویانه همچون واردات کالاهای لوکس یا خرید ملک در خارج از کشور باید برخورد شود.»
این سخنان در حالی مطرح میشود که طبق دادههای مرکز آمار ترکیه در هفت ماهه سال ۲۰۲۰، ایرانیها رتبه اول را در خرید خانه در ترکیه به دست آوردهاند. پس از ایران، عراقیها، روسها و افغانها و آلمانیها در رتبههای بعدی قرار دارند.
رهبر ایران در ادامه سخنان خود از دولت خواست که برنامهریزی اقتصادی کشور را معطل لغو تحریمها یا نتیجه انتخابات فلان کشور نکند و با پیشفرض برقراری تحریمها تا ۱۰ سال دیگر برای رفع موانع تولید و سرمایهگذاری، مبارزه با قاچاق و اصلاح ساختار بودجه و نظام مالیاتی ایران تلاش کند.
به نظر میرسد، اشاره غیرمستقیم آقای خامنهای به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سوم نوامبر(۱۳ آبان) باشد؛ انتخاباتی که با باور برخی فعالان سیاسی اصلاحطلب در صورتی که با شکست دونالد ترامپ همراه باشد، میتواند موجب کاهش نسبی فشار حداکثری ایالات متحده بر ایران شود.